به نقل از پایگاه «The Conversation»، چای و قهوه به ویژه همراه با صبحانه، حاوی یک ترکیب فعال به نام تانن (Tannin) هستند که این ترکیب، یک بازدارنده جذب آهن به شمار میرود.
یک فنجان چای میتواند جذب آهن را بین ۷۵ تا ۸۰ درصد و یک فنجان قهوه تا حدود ۶۰ درصد جذب آهن را کاهش دهد. هرچه غلظت آنها بیشتر باشد، تأثیر آن بیشتر خواهد بود؛ بنابراین بهتر است از مصرف چای و قهوه هنگام غذا خوردن و دو ساعت قبل و بعد از غذا به ویژه صبحانه خودداری کنید.
اگر کمبود آهن دارید، خوردن یک نوشیدنی حاوی ویتامین C مانند آب پرتقال، آب گوجه فرنگی و یا گریپ فروت در زمانی نزدیک به وعده غذایی، توصیه میشود.