مرحله استانی چهارمین رویداد سراسری تولید محتوای دیجیتال بسیج با حضور محامی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، سردار احمد شفائی فرمانده سپاه سلمان و جمعی از مسئولان استانی در حالی در زاهدان به کار خود پایان داد که این نقطه آغازی بر حمایت از نوجوانان و جوانان فعال در این حوزه محسوب میشود.
۱۴۸ نفر با ۲۸۰ اثر در بخشهای ویدیوی موبایلی، پوستر و عکس نوشت در رویداد "مردم پایه" شرکت کردند و در رویداد تولید محتوای دیجیتال با رقابت ۴۸ ساعته ۱۰۳ نفر در قالب ۳۳ تیم صورت گرفت که از این تعداد ۳۱ خواهر و ۷۲ نفر برادر بودند و در ارزیابی آخر ۷۲ نفر در قالب ۲۰ تیم به رقابت پرداختند.
پس از ارزیابی هیئت داوران در بخش پویانمایی با بیشترین مشارکت و در بخش بازی هر سه رتبه حائز مقام برتر شدند در بخش نرمافزار رتبه برتر انتخاب نشد و تنها یک تیم حائز رتبه شایسته تقدیر شد. تیمهای شرکت کننده پس از کسب رتبههای برتر به رقابت ملی اعزام میشوند و بسیجیان باید به صورت جهادی تولید محتوایی را انجام دهند که نیاز جامعه امروز است.
محمدهادی طهرانی مقدم مسئول فضای مجازی بسیج استان سیستان و بلوچستان گفت: هدف ار برگزاری رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج توانمندسازی نوجوانان و جوانان استان و در واقع کمک به کسب و کارها و رسیدن به اشتغال است.
وی با اشاره به موفقیتهای سازمان فضای مجازی در طول سنوات گذشته، بیان کرد: پس از برگزاری سه دوره موفق رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج و به دنبال رفع خلا تولید محتوا در فضای مجازی امسال مرحله استانی چهارمین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج در استان برگزار شد.
مسئول فضای مجازی بسیج استان سیستان و بلوچستان وی افزود: شرکتکنندگان برای تولید و ارائه محصول ۴۸ ساعت در یک ماراتون سخت و نفس گیر با راهنمایی ۷ داور به رقابت پرداختند. بیشترین استقبال در بخش پویانمایی بود و چهار تیم نرمافزار و پنج تیم در بخش بازی و ۱۱ تیم در حوزه پویانمایی شرکت کردند که تفاوت رویداد امسال با سالهای گذشته حضور تیمهای خواهران بود. پس از ارزیابی هیئت داوران در بخش پویانمایی با بیشترین مشارکت و در بخش بازی هر سه رتبه حائز مقام برتر شدند در بخش نرم افزار رتبه برتر نداشتیم و تنها یک تیم حائز رتبه شایسته تقدیر شد.
طهرانی مقدم با بیان اینکه رویداد تولید محتوا در واقع به دنبال شناسایی استعدادهای بالقوه در سیستان و بلوچستان است، گفت: توانمندسازی نوجوانان و جوانان استان در واقع کمک به کسب و کار و مشاغلی است که میتواند به صورت ویژه به آن پرداخت.
مسئول فضای مجازی بسیج استان با اشاره به حمایت ویژه دستگاهها و ادارات از تیمهای شرکت کننده در رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج، بیان کرد: تفاهم نامه همکاری با ادارات کار، تعاون و رفاه اجتماعی و اداره کل آموزش فنی و حرفهای استان جهت حمایت از تیمهای برتر انجام میشود که پس از برگزاری این رویداد ادارت استان کارهای حمایتی خود را در کنار حمایتهای مجموعه سپاه و بسیج انجام میدهند.
وی با بیان اینکه اختتامیه چهارمین رویداد تولید محتوای دیجیتال در آستانه هفته بسیج است، خاطرنشان کرد: تیمهای شرکت کننده پس از کسب رتبههای برتر به رقابت ملی اعزام میشوند و بسیجیان باید به صورت جهادی تولید محتوایی را انجام دهند که نیاز جامعه امروز است.
مصطفی محامی نیز در مراسم اختتامیه مرحله استاتی چهارمین رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج با اشاره به اینکه دشمن با دو محور جنگ ترکیبی تلاش در ضربه زدن نظام و مردم دارد، اظهار داشت: دشمنان اگر جنگ ترکیبی آغاز کردند پس ما هم باید یک مقاومت ترکیبی داشته باشیم و جبهه متحد را تشکیل و در همه عرصهها ورود پیدا کنیم.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان با بیان اینکه از مصداقهای بارز مقاومت ترکیبی، بسیج و عرصه فضای مجازی است، ادامه داد: ابزاری که میتواند در اختیار هر دو جبهه حق و باطل قرار گیرد و در راستای اهداف خود از آن استفاده و در این مسیر باطن و حقیقت را نشان دهند فضای مجازی است. آنچه اهمیت دارد استفاده درست از از این ابزارها در راستای جبهه حق و رسیدن به اهداف است چراکه ما بهره برداری نکنیم دشمن بیکار نخواهد ماند.
امام جمعه زاهدان خاطرنشان کرد: آسیبهای اجتماعی، شبهات اعتقادی و فکری، دفاع از انقلاب اسلامی و مبانی انقلاب در راستای بصیرت افزایی مردم، مباحث اخلاقی و در مسائل اداری و مفاسدی که وجود دارد همه این موارد میتواند برای آموزش، نقد کردن بیان حقیقتها محور باشد و از این مصادیق برای ایجاد تولید محتوا و نرم افزار تلاش و در جامعه نشر شود.
محامی گفت: حجم و سطح کار باید به گونهای باشد که هر نفر حداقل اندازه ۲۰ نفر کار کند و با این جهت حجم، کیفیت کار و معیار و سنجش ارزیابی خروجی کار و میزان تاثیر گذاری آن اهمیت فراوانی دارد.
محامی با بیان اینکه کمیت کار مهم نیست خلوص نیت مهم است، ادامه داد: گاهی یک برنامه هنری که تولید میشود نمیتوان پیش بینی کرد که این برنامه تا چه اندازه میتواند تاثیرگذار باشد و اگر کار با خلوص نیت و فقط برای خدا و دفاع از دین خدا باشد خداوند به آن برکت میدهد و حتی یک کار کوچک مورد قبول حضرت حق قرار میگیرد.
نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان ادامه داد: کارهای هنری که این روزها دلها را تسخیر کرده و در افکار تاثیر گذاشته نشان دهنده پشتوانه خلوص نیت است و این پشتوانه کارهای مجاهدانهای است که ماندگار و تاثیرگذار بوده است.
فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان نیز با بیان اینکه در حوزه سخت افزاری و نرم افزاری با تفکر بسیجی قطعاً به جایگاه قدرتمندی خواهیم رسید، گفت: در فضای مجازی با بهره مندی از ظرفیت بسیج حرکتهای پرشتابی خواهیم داشت.
سردار احمد شفائی فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه فضای مجازی در خیلی از کشورها به عنوان موتور پیشران، پیشرفت و توسعه مطرح است، بیان کرد: این فضا توانسته در عرصههای مختلف از جمله اشتغال و خلق فرصتهای شغلی، توسعه اقتصاد دانش بنیان، افزایش بهره برداری در سایه اقتصاد دیجیتال و حتی رشد علمی ارتقاء نظام اداری و تسریع امور به مردم، تقویت آرامش و امنیت جامعه، ترمیم شکافهای اجتماعی و تقویت هنجارها و ارزشهای فرهنگی پیشرو باشد.
وی با بیان اینکه علی رغم پیشرفتهای ارزشمندی که در زمینههای مختلف در کشور داشتیم در بحث فضای مجازی هنوز مصرف کننده هستیم، افزود: بر این اساس آسیبهای جدی در حوزههای اقتصادی، علمی، امنیتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی متوجه کشور شده که با برنامه ریزی صحیح میتوان بستری برای بروز کردن توانمندیهای کشور به ویژه جوانان و حتی نخبگان در عرصههای مختلف ایجاد کرد.
سردار شفائی با اشاره به اینکه فضای مجازی میتواند ایران را به یک قطب فناوری در حوزههای مختلف تبدیل کند، تصریح کرد: متاسفانه وابستگی و انفعال موجب کاهش رشد علمی در این حوزه وحوزههای متعدد شده است و ابزاری که میتوانست برای تقویت امنیت و آرامش جامعه استفاده شود امروز باعث ناامنی در حوزههای اجتماعی شده است.
این مسئول سرقت، کلاه برداری، تاثیر گذاری در فروپاشی خانوادهها و تجاوز به حریم خصوصی را بخشی از دستاورد این ابزار دست پرورده نظام سلطه عنوان و خاطر نشان کرد: دشمنان ایران اسلامی از طریق طرح شایعات و شبهات متعدد، اتهامات گسترده و مدیریت افکار عمومی در این فضا اهداف پلید خود را دنبال میکنند.
وی ادامه داد: فضای مجازی که میتوانست به ترمیم شکافهای اجتماعی و تقویت هویت ملی در کیفیت زندگی مردم تبدیل شود امروز به دلیل عدم مدیریت صحیح و بهره برداری مناسب یک تهدید جدی برای عناصر و هویت اجتماعی در کشور تبدیل شده و پیامدهای سوء آن را از جمله تغییر در سبک زندگی را امروز در جای جای کشور میبینیم.
سردار شفائی با بیان اینکه فضای مجازی قابلیت گسترش معنویت، اخلاق و حتی صدور فرهنگ اسلام را دارد، اضافه کرد: امروز وضعیتش مناسب نیست و محلی برای لجن پراکنی نسبت به اعتقادات، تضعیف معنویت و ارزشهای اخلاقی و زیر پا گذاشتن احکام اسلام و قوانین صریح کشور مبدل شده است.
وی خاطرنشان کرد: بخش مهمی از این آسیبها به دلیل عقب ماندگی و وابستگی جدی ما در فضای مجازی کشور است و بسیاری از زیرساختها و سخت افزارهای مورد استفاده در این عرصه تحت کنترل دشمن و در احاطه سرویسهای اطلاعاتی دشمن قرار دارد.
این مسئول با بیان اینکه گستردهترین شبکههای اجتماعی که در دنیا و کشور ما مورد استفاده قرار میگیرد غیر بومی است و حتی مدیران آن یا وابسته به نظام سلطه یا رژیم غاصب صهیونیستی میباشند، تصریح کرد: اکثریت بازیهای مورد استفاده نوجوانان و جوانان ما تولیدات خارجی است که این یک مصیبت است.
فرمانده سپاه سلمان سیستان و بلوچستان افزود: در سال ۹۰ مرکز ملی فضای مجازی کشور به فرمان رهبر انقلاب فعال شد که اگر متولیان امر وظیفه خود را در این بخش به نحو شایسته دنبال میکردند قطعا و یقینا امروز این عقب ماندگی و وابستگی را در این فضا شاهد نبودیم.
وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در اولین دیدار با نمایندگان مجلس فعلی در خصوص اهمیت فضای مجازی، خاطر نشان کرد: ایشان در این دیدار بر توجه نمایندگان به مدیریت ابزار این فضا تاکید داشتند که این بیانات حجت را بر همه ما تمام کرد.
این مسئول با بیان اینکه بسیج این شجره طیبه و این سازمانی که از بدو پیدایش و در طول پیمایش توانسته تمام اقدامات بر زمین مانده را به دوش بکشد، گفت: امروز با افتخار اعلام میکنیم که مصمم شدیم با همت جوانان و با همراهی متولیان ومسئولان همراه این عقب ماندگی را جبران کنیم، که قطعا میتوانیم.
وی خطاب به بسیجیان بیان کرد: با توجه به اینکه بسیج برابر قانون مسئولیتی در این ارتباط ندارد، اما چون بسیجیان حافظ انقلاب و دستاوردهای انقلاب هستند نباید بیش از این تماشاچی باشند و باید با همت بلند و فعالیت شبانه روزی گام به گام اشکالات و مبانی که امروز در این عرصه وجود دارد را برطرف کنیم.