ناسا پس از پرتاب ماموریت "آرتمیس۱"، تصاویری را منتشر کرد که لحظات پیش از پرتاب تا پس از پرتاب آن را نشان می‌دهند.

سومین تلاش ناسا برای پرتاب ماموریت "آرتمیس۱" (Artemis I) به یک جذابیت تاریخی تبدیل شد. موشک در ساعت ۱:۴۷ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی روز چهارشنبه ۱۶ نوامبر، برای یک ماموریت ۲۵ روزه به دور ماه با موفقیت پرتاب شد.

پس از این که مهندسان ناسا دو تلاش پیشین برای بلند شدن را متوقف کردند، قوی‌ترین موشک جهان از "مرکز فضایی کندی" (KSC) در فلوریدا به پرواز درآمد.

آرتمیس۱ شامل یک کپسول "اوریون" (Orion) بدون سرنشین است که دور ماه می‌چرخد و پس از یک سفر ۱.۳ میلیون مایلی به سیاره زمین باز می‌گردد.

این یک پرتاب تاریخی است که تحقق نخستین مرحله از هدف آژانس فضایی آمریکا را برای بازگرداندن انسان به سطح ماه برای نخستین بار در نیم قرن گذشته نشان می‌دهد.

این ماموریت در صورت موفقیت‌آمیز بودن، با یک سفر انسانی به دور ماه در سال ۲۰۲۴ دنبال می‌شود و سپس، در سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ می‌تواند نخستین زن و نخستین شخص رنگین‌پوست را پس از "نیل آرمسترانگ" (Neil Armstrong) روی ماه فرود آورد.

مانع تحقق این امر تاکنون، تأخیر‌های بسیاری بوده است که موشک ماه غول‌پیکر ناسا با آن روبه‌رو شد و تاریخ پرتاب اولیه آن را از ماه اوت به طور مکرر به تعویق انداخت. در هر حال، پس از تحمل نگرانی‌های مربوط به نشت سوخت، مشکلات موتور و فرار از دو طوفان، "سامانه پرتاب فضایی" (SLS) که چهار میلیارد دلار هزینه داشت، سرانجام به مدار پرتاب شد.

با وجود موفقیت نهایی، این پرتاب بدون مشکل نبود، زیرا در چند ساعت پایانی پیش از بلند شدن آن، یک گروه ویژه از مهندسان به سکوی پرتاب فرستاده شدند تا برخی از پیچ‌ها را سفت کنند و نشت سوخت را متوقف سازند.

مجری رسمی ناسا هنگام برخاستن موشک گفت: ما با هم برمی‌خیزیم تا به ماه و فراتر از آن بازگردیم.

حدود ۱۰ دقیقه بعد، با ورود آرتمیس به مدار زمین، موتور‌های سامانه پرتاب فضایی خاموش شدند و مرحله اصلی جدا شد. سپس، ناسا در ساعت ۰۳:۴۲ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی اعلام کرد که کپسول اوریون ۲۰ دقیقه از مانور فراقمری خود را به پایان رسانده است و اکنون به سمت ماه پیش می‌رود.

"چارلی بلک ول تامپسون" (Charlie Blackwell-Thompson)، مدیر راه‌اندازی آرتمیس، به همکارانش که تشویق می‌کردند، گفت: شما بخشی از یک "نخستین" هستید که شاید یک بار در یک حرفه اتفاق بیفتد. این اتفاق زیاد رخ نمی‌دهد. همه ما بخشی از یک کار فوق‌العاده ویژه هستیم که نخستین راه‌اندازی آرتمیس است. این ماموریت، نخستین گام در بازگشت کشورمان به ماه و مریخ به شمار می‌رود. آنچه شما امروز انجام داده‌اید، الهام‌بخش نسل‌های آینده خواهد بود.

وی افزود: از طرف همه مردان و زنان در سراسر کشور بزرگ ما که برای گرد هم آوردن این سخت‌افزار تلاش کرده‌اند تا تحقق این روز را ممکن کنند، به نسل آرتمیس می‌گویم که این برای شماست.

تخمین زده شد که ۱۰۰ هزار نفر در امتداد سواحل و جاده‌های بیرون از مرکز فضایی کندی جمع شده بودند تا در اوایل صبح چهارشنبه شاهد پرتاب باشند.

در ادامه، تصاویر ثبت‌شده روی زمین را می‌بینیم که پیش از پرتاب ماموریت تا پس از پرتاب آن گرفته شده‌اند.

انتشار تصاویر شگفت‌انگیز لحظه پرتاب موشک آرتمیس از ناسا+ تصاویر

انتشار تصاویر شگفت‌انگیز لحظه پرتاب موشک آرتمیس از ناسا+ تصاویر

انتشار تصاویر شگفت‌انگیز لحظه پرتاب موشک آرتمیس از ناسا+ تصاویر

انتشار تصاویر شگفت‌انگیز لحظه پرتاب موشک آرتمیس از ناسا+ تصاویر

منبع: ایسنا

برچسب ها: ناسا ، پرتاب موشک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۳ ۲۹ آبان ۱۴۰۱
دروغ های شاخدار تروریست های آمریکایی به مردم دنیا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۴۰ ۲۷ آبان ۱۴۰۱
اگر ۵۰ سال قبل انسان به ماه سفر کرده ، چطوره بعد از این همه سال و پیشرفت فن آوری هنوز بابد آزمایش انجام دهند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۸ ۲۷ آبان ۱۴۰۱
بسیاری معتقدند هیچ انسانی تا کنون به ماه قدم نگذاشته و عکس نیل آرمسترانگ از ماه نیز ساختگی بوده. که بدلیل تبلیغات دروغین آمریکا و عقب نماندن از روسیه یه خورد مردم داده شد. بقول شما چطور با این همه پیشرفت صنایع فضایی چطور آمریکا ۵۰ سال پیش آدم فرستاده ماه . الان مشکل داره . واقعا مسخره س.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۵۵ ۲۷ آبان ۱۴۰۱
اگرچه طرح این شبهه خیلی هم بیراه نیست، ولی دلایلی که در تایید رفتن انسان به ماه مطرح شده اند نیز بسیار قوی هستند. برای مثال اگر رفتن بشر به ماه دروغ می بود، رقبای آمریکا اولین کسانی می بودند که قضیه را افشا می کردند. پنهان کردن این رویداد در صورت دروغ بودن، با وجود پرسنل متعددی که درگیر این کار بودند، غیر ممکن می بود و ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۹ ۲۶ آبان ۱۴۰۱
بابا چرا چند روز شده مترجم هاتون اینقد بد ترجمه میکنن خبرها رو؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۸ ۲۶ آبان ۱۴۰۱
یه موشک فرستادن هوا دیگه
تصاویر خواصی نداشت
مثل این عرب زدها رفتار نکنین