آقای محمدعلی کمالی سروستانی گفت: بنابر آمار در مهر و آبان ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته که این میزان ۵ تا ۱۰ میلیون قطعه بیش از نیاز کشور است.
به گفته او، با توجه به مازاد جوجهریزی در کشور، امکاناتی باید فراهم شود تا حداقل حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تن مرغ تا پایان سال صادر شود.
کمالی سروستانی میگوید: صنعت مرغداری کاملا رقابتی است که با این وجود هر گونه دخالت دستوری روند بازار را برهم می زند، درحالی که ظرفیت مدیریت تولید و ثبات قیمت در بازار وجود دارد تا صنعت دچار ریسک نشود.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به افزایش هزینههای تولید بعد از مردمیسازی یارانه ها، صنعت بالای ۵ هزار میلیارد تومان متضرر شد و هم اکنون بواسطه عرضه مازاد بر تقاضا باید تمهیداتی برای صادرات اندیشیده شود تا مرغداران متحمل زیان نشوند.
به گفته او، هم اکنون قیمت مرغ زنده بواسطه مازاد جوجهریزی کاهش یافته است و افت قیمت مرغ با یک تاخیر زمانی منجر به کاهش قیمت جوجه میشود.
بنابر آمار سال گذشته یک میلیارد و ۳۱۰ میلیون جوجهریزی داشتیم که امسال این میزان به یک میلیارد و ۳۹۰ میلیون قطعه میرسد. این امر منجر به برهم خوردن تعادل بازار می شود، لذا باید چارهای اندیشید تا با مدیریت تولید، تعادل در بازار برقرار شود.