سرماخوردگی از بیماری‌های شایع در فصل سرما است و با نوشیدن دمنوش های گیاهی مفید، می توانید سرماخوردگی خود را درمان کنید.

سرماخوردگی یکی از رایج‌ترین بیماری‌ها در فصل پاییز و زمستان است. این بیماری قریب به اتفاق برای هر کدام از ما در این فصول پیش آمده است. یکی از روش‌های درمان سرماخوردگی استفاده از دمنوش‌های گیاهی است. در این مطلب ۲۴ دمنوش قوی و موثر در درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزای فصلی معرفی می‌شود.

۱- دمنوش چهار گل

یکی از رایج‌ترین و بهترین دمنوش‌های درمان سرماخوردگی و گلو درد است.

برای تهیه دمنوش چهار گل باید نسبت‌های مساوی از گیاهان گل ختمی، بنفشه، محمدی و پنیرک را با هم ترکیب و به مدت ۱۵ دقیقه در یک قوری چینی دم کنید. همچنین می‌توانید ترکیب گل ختمی، آویشن شیرازی، گل پنیرک، اسطوخدوس و دانه عناب را دم کرده و بنوشید.  برخی ترکیب بهارنارنج، گل محمدی، گل نسترن و بیدمشک را دم می‌کنند.  بهترین زمان نوشیدن این دمنوش عصر است؛ چرا که بیشتر بیماری‌های فصل سرما در شب به اوج خود می‌رسند.

۲- دمنوش سرماخوردگی نعنا پونه

برگ‌های تازه پونه یا نعنا را دم کرده و نوش جان کنید. برای خوش عطرتر شدن می‌توانید چند برگ به لیمو به آن اضافه کنید.

۳- دمنوش گشنیز

به گفته متخصصین طب سنتی مصرف دم نوش گشنیز از بروز سرماخوردگی پیشگیری کرده و علائم سرماخوردگی را در مدت کوتاهی از بین می‌برد.

بر روی سه قاشق برگ گشنیز خشک شده ۲ تا ۳ فنجان آب جوش بریزید و به مدت ۱۵ دقیقه دم کنید و هفته‌ای ۳ تا ۴ فنجان از آن بنوشید.

۴- دمنوش هل و دارچین

آب جوش را بر روی سه دانه هل، تکه‌ای چوب دارچین و چند پر زعفران بریزید و روی آن را بپوشانید تا دم بکشد. در صورت تمایل یکی دو قاشق گلاب بریزید.

۵- دمنوش سرماخوردگی آویشن

دمنوش آویشن در بهبود تنگی نفس و سرفه موثر است. دو فنجان و نیم آب جوش را بر روی یک قاشق آویشن بریزید. بگذارید ۱۰ دقیقه دم بکشد، می‌توانید روی حرارت غیر مستقیم بگذارید. این دمنوش را روزی دو یا سه بار میل کنید تا از خواص آن بهره‌مند شوید.

۶- بهبود سرماخوردگی با چای آویشن

یک و نیم قاشق چای خوری پودر آویشن خشک شده یا سه قاشق چای خوری از آویشن تازه را به یک فنجان چای بیفزایید.

۷- دمنوش دارچین

این دمنوش سرفه‌های خشک را درمان می‌کند. دو لیوان آب روی چند تکه چوب دارچین ریخته و روی حرارت بگذارید تا آب به جوش آید.  دو سه بار در هفته این دمنوش را میل کنید.  ترکیب دارچین و زنجبیل هم می‌تواند دمنوش مفید و اثرگذاری باشد.

۸- دمنوش چای دارچین

هنگام دم کردن چای تکه‌ای چوب دارچین در قوری بریزید. می‌توانید از پودر دارچین هم استفاده کنید. در صورت تمایل با مقداری عسل و آبلیمو بنوشید.

۹- دمنوش مریم گلی

دمنوش این گیاه دارویی برای درمان عفونت‌های تنفسی، التهاب سینوس‌ها و بیماری آنفلوانزا بسیار مفید است. یک و نیم قاشق چای خوری مریم گلی یا ۳ قاشق چای‌خوری از این گیاه دارویی را داخل قوری ریخته و دو لیوان آب جوش به آن اضافه کنید تا به مدت ۲۰ دقیقه دم شود. مقداری عسل به دمنوش اضافه کرده و روزانه چند بار بنوشید، زنان باردار و یا شیرده از این دمنوش استفاده نکنند.

۱۰- دمنوش گل گاوزبان و گشنیز

چند برگ گشنیز، کمی گل گاوزبان، چند دانه هل یا تکه‌ای چوب دارچین و چند پر لیمو عمانی را ۵ تا ۱۰ دقیقه دم کنید.

۱۱- دمنوش سرماخوردگی گل میخک

برای تهیه دمنوش میخک می‌توانید از یک چاشنی شیرین و تند هم در کنار آن استفاده کنید. این دمنوش ادرار آور است و گرفتگی ریه را برطرف می‌کند. دمنوش میخک می‌تواند سینوس‌ها را باز کند تا بتوانید راحت‌تر نفس بکشید.

۱۲- دمنوش داغ  پرتقال خونی

یک برش از پرتقالی خونی را داخل لیوان چای داغ خود بیندازید یا اینکه داخل قوری بیندازید و کمی دارچین هم به آن اضافه کنید و بگذارید خوب دم بکشد. پس از دم کشیدن می‌توانید از آن بنوشید تا به رفع سرماخوردگی‌تان کمک کند.

۱۳- دمنوش سرماخوردگی اُکالیپتوس

اُکالیپتوس یک گیاه استرالیایی است که می‌تواند علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا را کاهش دهد. قبایل بومی از چای تهیه شده با برگ‌های اُکالیپتوس، تب را درمان می‌کردند. اُکالیپتوس همچنین یک ترکیب شیمیایی دارد که خلط و تراکم قفسه سینه را کاهش می‌دهد. این ماده شیمیایی می‌تواند باعث نابودی ویروس آنفلوانزا هم بشود.

۱۴. چای فلفل هندی

نصف قاشق چای خوری پودر فلفل را به یک استکان آب در حال جوش اضافه کرده و سپس یک قاشق چای خوری عسل داخل چای بریزید و از روی شعله بردارید. بعد از خنک شدن چای آن را میل کنید در صورتی که به ادویه جات حساسیت دارید از ۸/۱ فلفل در قاشق چای خوری استفاده کنید. البته این دمنوش برای اوایل سرماخوردگی که گلو درد شدید نیست مورد استفاده قرار می‌گیرد، چرا که فلفل ممکن است سوزش گلو را بیشتر کند.

۱۵- دمنوش نعنا فلفلی

نعنا فلفلی یک ماده رایج در دارو‌های ضد سرفه و ضد انعقاد است. روغن موجود در برگ نعنا دارای مزایای ضد ویروسی است که به جلوگیری از گسترش ویروس‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک می‌کند. این دمنوش می‌تواند درد عضله و سرفه را نیز کاهش دهد و راه بینی را باز کند.

۱۶- دمنوش سرماخوردگی زنجبیل

روی یک قاشق چای سبز و دو تکه زنجبیل تازه (یا یک قاشق پودر زنجبیل) آب جوش بریزید و اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس نصف قاشق آبلیموی تازه یا یک پر لیمو یا یک پر پرتقال یا کمی لیمو عمانی و عسل اضافه کرده و نوش جان کنید.. بهبود سرماخوردگی با دمنوش به لیمو و گل گاوزبان

چند برگ به لیمو و گل سرخ، کمی گل گاوزبان و کمی  تخم گشنیز را دم کنید. در صورت تمایل با عسل یا نبات نوش جان کنید.

۱۸- دمنوش سرماخوردگی اسطوخودوس و نعنا

مقدار مساوی برگ اسطوخودوس، پونه، نعنا و آویشن را در ظرفی ریخته و روی آن دو لیوان آب بریزید. ظرف را روی حرارت بگذارید، وقتی آب جوش آمد حرارت را خاموش کنید. این دمنوش را یک ساعت پس از هر وعده غذایی نوش جان کنید.

۱۹- دمنوش ریحان و زنجبیل

خوشبختانه تهیه این دمنوش بسیار آسان است، زیرا ریحان حتی در فصل زمستان هم در دسترس است. برای هر فنجان آب جوش، تنها به تعداد کمی برگ تازه ریحان نیاز دارید. آن‌ها را بشویید و به فنجان اضافه کنید. می‌توانید از چند تکه زنجبیل تازه هم استفاده کنید. در نهایت با کمی عسل به آن طعم دهید و چند فنجان در روز بنوشید.

۲۰- دمنوش بابونه

یک فنجان آب جوش را با یک قاشق چایخوری گل بابونه خشک شده یا ۱ قاشق غذا خوری گل تازه مخلوط کنید. به مدت ۱۰ دقیقه روی آن را بپوشانید تا دم بکشد، سپس صاف کرده و میل کنید. در صورت تمایل به آن آبلیمو و عسل اضافه کنید.

۲۱- دمنوش غنچه گل محمدی یا گل سرخ

دمنوش گل سرخ سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین سی بوده و در درمان سرماخوردگی و سرفه موثر است.

۲۲- دمنوش و شربت سرفه پیاز

ابتدا پیاز‌ها را پوست بکنید و آن‌ها را در لایه‌های باریک برش دهید و سپس شکر را به آن اضافه کنید. سپس درون ظرف بریزید و از درپوش استفاده کنید و اجازه دهید تا صبح بماند و بعد می‌توانید در یخچال نگهداری کنید و هر روز از آن استفاده نمایید.

۲۳- شربت سیر و عسل

سیر خام را له کنید و سپس به عسل بیفزایید. می‌توانید آنرا بلافاصله مصرف کنید و یا در ظرف در جای خشک و خنک نگهداری کنید. فقط هر بار قبل از استفاده، خوب هم بزنید و بعد بنوشید.

۲۴- شربت پیاز و عسل

ابتدا پیاز‌ها را پوست بکنید خرد کنید و درون ظرف بریزید و سپس مقداری عسل که کامل روی پیاز‌ها را بپوشاند، به آن‌ها اضافه کنید. درپوش آنرا بگذارید و اجازه دهید تا یک شبانه روز در یخچال بماند.

منبع: راه دانا

برچسب ها: دمنوش ، نعنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۴ ۰۶ آبان ۱۴۰۱
مطالب خوبی را ارائه کردید ، ولی چند اشتباه داشت !
چای آویشن و چای دارچین اشتباه است !!!!
چای ، چای است و سایر موارد ، دمنوش !
پرتقال خونی غلط است !!!
صحیح آن ، پرتقال « سانگین » است !!!!
Iran (Islamic Republic of)
حامد
۱۸:۴۷ ۰۶ آبان ۱۴۰۱
بااین پول‌های که دکتر ها دارن به جیب میزنن و هیچ انصافی هم ندارن چاره ی نیست باید دمنوش استفاده کنیم