مدیرامورباغبانی جهادکشاورزی استان زنجان گفت: پیش بینی می‌شود میانگین تولید انگور در تاکستان‌های زنجان امسال به ۱۵۸ هزار و ۶۷۴ تن برسد.

انجم شعاع مدیرامور باغبانی جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود میانگین تولید انگور از تاکستان‌های استان امسال به ۱۵۸ هزارو ۶۷۴ تن برسد، گفت: این استان از نظر تولید انگور رتبه ۶ کشوری را به خود اختصاص داده است.

او  با اشاره به اینکه استان زنجان در مجموع دارای ۷۴.۵ هزار هکتار دارای باغات میوه است، گفت: از این میزان حدود ۱۶ هزار و ۳۲ هکتار آن به باغات انگور اختصاص دارد.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه استان زنجان در محصول انگور از نظر سطح در رتبه ۱۰ و از نظر تولید در رتبه ۶ کشوری قرار دارد، گفت: مراکز عمده تولید انگور استان در شهرستان‌های ابهر و خرمدره است که حدود ۶۵ درصد تولید انگور استان در این دو شهرستان برداشت می‌شود.

او با اینکه پیش‌بینی می‌شود میانگین تولید انگور از تاکستان‌های استان در امسال ۱۵۸ هزار و ۶۷۴ تن برسد، ادامه داد: از این میزان تولید، سهم دو شهرستان ابهر و خرمدره به ترتیب ۶۰ هزار تن و ۴۰ هزار و ۶۸۷ تن است.

انجم شعاع گفت: از این میزان تولید حدود ۴۵ درصد برای تازه خوری و ۵۵ درصد هم برای تولید و تهیه کشمش و سایر فرآورده‌های انگور در استان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه میانگین تولید کشمش استان طی امسال ۲۰ هزار تن است، افزود: از این میزان تولید سهم دو شهرستان ابهر و خرمدره به ترتیب ۱۲ هزار تن و ۸ هزار تن است.

او به زمان برداشت انگور در استان زنجان اشاره کرد و گفت: برداشت انگور در این استان به نوع اقلیم و رقم بستگی دارد که از تیرماه تا مهر ماه در استان انجام می‌شود.

مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه مهمترین ارقام انگور استان شامل بی دانه سفید و قرمز بوده و سایر ارقام شامل عسگری، یاقوتی، شاهانی، کندری، فخری، خلیلی، مراغه و... است، ادامه داد: انگور تولیدی استان زنجان در کشور به خاطر وجود روز‌های آفتابی کافی از لحاظ درصد قند و غلظت املاح در سطح بالای استاندارد قرار دارد، به طوری که از نظر صادرات کشمش به استان‌های همجوار نیز صورت می‌پذیرد.

انجم شعاع به اقدامات صورت گرفته در خصوص مبارزه با زنجره مو در استان اشاره کرد و گفت: انتخاب ارقام مناسب و مقاوم به آفت، نحوه تربیت و هرس در تاکستان‌ها (برای کاهش آفت زنجره مو با ایستاده کردن باغات انگور)، مدیریت علف‌های هرز، تقویت درختان در زمستان از طریق چال‌کود و در بهار و تابستان از طریق محلول پاشی با کود‌های مایع از جمله اقدامات صورت گرفته برای مبارزه با زنجره مو در تاکستان‌های استان است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.