مهران زینلیان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان بیان کرد: بر این باور هستیم که طرح، برنامه و راهکار احیای زایندهرود مشخص است و آنچه که این مهم و خواسته همگانی را به ثمر مینشاند همت و عملیات اجرایی همه دستگاهها و مسئولان در سطح استانی و ملی است.
او با تاکید بر برخورد دستگاه قضا با مدیرانی که در این حوزه ترک فعل میکنند، ادامه داد: بر همه مدیران و مسئولان این حوزه حجت تمام شده و لازم است با اقدامات کارشناسی شده با احیای زایندهرود کام مردم اصفهان شیرین شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان عنوان کرد: طی چند ماه گذشته با حضور و دغدغه مندی همه مدیران و مسئولان استان و سطح ملی که در جلسات متعددی شرکت داشتند؛ جریانی آغاز شد و طی آن قرارگاه آب کار خود را شروع کرد. همچنین با حضور تمامی ذی نفعان تلاش شد تمام مطالعات گذشته و همه مطالعات داخلی و خارجی که در حوزه آب انجام شده بود مورد بررسی قرار بگیرد.
زینلیان ادامه داد: از طرفی اقدامات خوبی که در وزارت نیرو انجام و طرحهایی که در دانشگاههای مختلف بعنوان پایان نامه ارائه شده بود، در یک دوره فشرده مورد بررسی قرار گرفت. البته که در گذشته نیز اقدامات ارزشمندی در این حوزه انجام شده بود، اما سوالی در ذهن همگان بود؛ آن هم اینکه چرا حرفهای خوب عملیاتی نشده است و بر مشکلات افزوده میشود؟
او اظهار کرد: این مسیر تا دی ماه ۱۴۰۰ به طول انجامید و نهایتاً این جریان به ارائه بسته راهکار اولیه احیای زایندهرود منجر شد و این بسته به مجلس شورای اسلامی، مرکز بررسیهای استراتژیک و مجمع تشخیص مصلحت ارائه و بازخوردها اخذ گردید.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان افزود: پس از طی این مراحل با دانشگاههای مختلف مکاتبه انجام شد و نهایتا پایان سال ۱۴۰۰ این برنامه آغاز گردید البته به موازات آن وزارت نیرو تلاشهای شایستهای داشت که امیدوار هستیم در همانگونه که مشکل آب در سایر استانها مطرح و حل شده است؛ این بار نوبت به زایندهرود رسیده باشد.
زینلیان با اشاره به اینکه بسته راهکارهای احیای زایندهرود در پنج محور اساسی تهیه شده است، خاطرنشان کرد: کاهش مصارف مجاز، حذف مصارف غیرمجاز، تأمین منابع جدید آب باتوجه به مشکلاتی که در گذشته ایجاد شده است، کیفیت آب و معیشت و اقتصاد مردم استان پنج محور اساسی بسته راهکارهای احیای زایندهرود هستند.
او اضافه کرد: در همین راستا ۲۱ کارگروه تشکیل شد که محور تمامی این کارگروهها دستگاههای اجرایی و ثمنها از جمله اتاق بازرگانی بعنوان نماینده بخش خصوصی بود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان بیان کرد: یکی از مطالبات به حق مردم اصفهان در خصوص بحث نجات محیط زیست است؛ از این رو میطلبد که خروجی مطالعات سازمان محیط زیست به سمع و نظر مردم برسد. از طرفی به نظر میرسد نحوه و نوع مطالعات بایستی تغییر کند تا حداقل پاسخگویی را به مردم و تغییر در روند اجرایی کشور را شاهد باشیم.
زینلیان تصریح کرد: با نگاه ویژه استاندار اصفهان بیشترین تخصیص استانی از منابع بسیار محدود موجود به بحث محیط زیست در اصفهان رقم خورده است و تا جایی که امکان بود؛ نه در گفتار بلکه در عمل محیط زیست در اولویت قرار گرفته است که این امر نوید میدهد روزهای روشنی در انتظار محیط زیست استان باشد.