رستم مینیخانوف در نشست مشترک هیات دیپلماسی جمهوری تاتارستان و استان گلستان گفت:همکاری بین دو کشور ایران و روسیه نباید در حوزه صادرات و واردات و لجستیک محدود شود بلکه بر تولید هم باید توجه ویژه داشته باشیم.
او افزود: تاتارستان میتواند دروازه ورود به بازار روسیه باشد و برای راه اندازی تولیدات شما در تاتارستان اعلام آمادگی میکنیم.
رییس جمهور تاتارستان ادامه داد: هدف اصلی ما از سفر به استان گلستان توسعه روابط اقتصادی و برقراری ارتباطهای جدید است.
او افزود: ما برای همکاری بین ایران و تاتارستان ارزش زیادی قائل هستیم چراکه اشتراکات فرهنگی و اقتصادی فراوانی داریم.
مینیخانوف ادامه داد: اخیرا پیوندهای روابط دو کشور در سایه دیدارها و اراده روسای جمهور دو کشور بیشتر شده است.
او با بیان اینکه پیوندهای دینی و فرهنگی به توسعه روابط ما کمک میکند، افزود: امسال در تاتارستان هزار و صدمین سالگرد پذیرش اسلام جشن گرفته شد و بازتاب خوبی در بین مسلمانان داشت.
رییس جمهور تاتارستان ادامه داد: رییس جمهور روسیه توجه ویژهای به همکاری با کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی دارند.
او افزود: موضوع لجستیک و برقراری کریدور بین المللی اهمیت ویژهای دارد، اما باید مسیری بهینه انتخاب شود.
مینیخانوف ادامه داد: اعزام نیروی انسانی از ایران به تاتارستان موضوعی است که باید روی آن کار شود و طرح آن به دولت فدرال ارائه شود.
او افزود: تبادل تجاری بین تاتارستان و گلستان باید دهها برابر شود چرا که به محصولات و خدمات یکدیگر نیاز داریم.
نگانه استاندار گلستان هم در این نشست گفت: افقهای بسیار روشنی برای همکاریهای دو کشور ایران و روسیه در سطوح دوجانبه، منطقهای و بین المللی مشاهده میشود.
او افزود: تقویت روابط ایران و روسیه در قالبهای دوجانبه و چندجانبه موجب رونق اقتصاد دو ملت و تقویت امنیت منطقهای و بین المللی میشود.
زنگانه ادامه داد: ظرفیتهای اقتصادی و تجاری فراوان و مکمل دو کشور، در کنار قدرت و اثرگذاری هر یک از دو کشور ما در مناطق جغرافیایی خود، میتواند همگرایی بین مناطق را تقویت کند.
او افزود: جمهوری اسلامی ایران به دنبال تعامل حداکثری با همه کشورهای جهان، بخصوص کشورهای همسایه و هم پیمان خود است.
استاندار گلستان گفت: هدف و مبنای این همکاری و تعامل، منافع متقابل ملتها و شکل دهی فزاینده به یک جامعه جهانی متمدن است.
زنگانه گفت: این مسیر، از طریق همکاری کشورهای مستقل و صاحب فرهنگهای متعالی و توجه به اصول عدالت، اخلاق و معنویت قابل تحقق است.
او افزود: بدون تردید نقش رییس جمهور تاتارستان به عنوان رییس کارگروه چشم انداز راهبردی جهان اسلام در هزار و صدمین سال ورود اسلام به تاتارستان در کنار رویداد هایی، چون کازان سامیت و تاکید بر توسعه غذای حلال میتواند محور بسیار خوبی برای توسعه همکاریهای دوجانبه باشد.
او ادامه داد: تجربه نظامِ بین المللی مبتنی بر استیلا و سلطه نشان میدهد که برونداد آن چیزی جز تحریم، جنگ، خشونت و ناامنی و تفرقه میان ملتها نبوده است.
زنگانه گفت: در دوران جدید، مفهوم مقاومت، نقش محوری در معادلات بازدارندگی ایفا میکند و در این مسیر همکاری ایران و فدراسیون روسیه با راهبری هوشمندانه روسای جمهور دو کشور، میتواند الگویی کارآمد برای توسعه همکاریها در عرصههای مختلف، قلمداد شود
او افزود: تحریم ملتها، یکی از ظالمانهترین شکلهای رایج سلطه گری جدید است و مقابله با آن نیازمندِ همکاریِ کشورهایِ مستقل و پاسخ دسته جمعی است و راه حل آن شکل گیری اتحاد و تعامل منسجم ذیل برنامه راهبردی اقدام مشترک برای خنثی سازی تحریم هاست.
زنگانه افزود: جمهوری اسلامی ایران فاتح دو میدان جنگ علیه تروریسم و کارزار فشار حداکثری اقتصادی است.
او ادامه داد: سیاست تعامل حداکثری جمهوری اسلامی ایران با دولتهای مستقل، اصالت دارد و فارغ از تحولات محیط بین الملل، تداوم خواهد یافت.
او گفت: جمهوری تاتارستان از ظرفیتهای اقتصادی گسترده، بخصوص در عرصههای انرژی، تجارت، کشاورزی، صنعت و فناوری برخوردار است که زمینه ساز همکاریهای سودمند برای تعامل دو یا چندجانبه با کشورهای مختلف است.
استاندار گلستان گفت: تلاش داریم تا توافقات اساسی بین استان گلستان و جمهوری تاتارستان صورت بگیرد که این مهم موجب جهش چشمگیر روابط اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و علمی دوجانبه به نفع رفاه دو ملت، همکاریهای موثر منطقهای با محوریت رییس جمهور تاتارستان به عنوان رییس کارگروه چشم اندازه راهبردی جهان اسلام شود.
او افزود: موقعیت ممتاز جغرافیایی سرزمین ایران، بخصوص کریدور شمال – جنوب، میتواند تجارت از هند تا روسیه و اروپا را کم هزینهتر و پر رونقتر کند.
استاندار گلستان گفت: پایدارسازی و سودمند کردن روابط بین دو کشور نیازمند توسعه همکاریهای منطقهای و فرامنطقهای است.
او گفت: ما آماده توسعه حداکثری روابط پایدار و بلند مدت هستیم و معتقدیم باید روابط طرفین، به گونهای طراحی شود که ضمن تامین منافع متقابل، از مداخلات عناصر ثالث نیز مصون باشد.