استاندار خراسان جنوبی گفت: دانشجویان باید به عنوان سربازان نظام، ولایت و کشور در حد خود نقش آفرینی کرده و از نظام و انقلاب دفاع کنند.

 

 

قناعت در آیین اختتامیه طرح حامیم (دوره توانمندسازی دانشجویان فعال فرهنگی، سیاسی و اجتماعی) خراسان جنوبی گفت: دانشجویان فعال و صاحب نظر در عرصه‌های علمی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی، می‌توانند فعالیت‌های دانشگاه‌ها را هدف گذاری کنند.

او افزود: با اتمام کرونا و از سرگیری برنامه‌های حضوری دانشگاه ها، دانشجویان می‌توانند نقش مؤثری در هدف گذاری برنامه‌های دانشگاه‌ها داشته باشند.

قناعت برگزاری این دوره‌ها را در توانمند سازی استعداد‌های دانشجویان و به روز کردن آنان مؤثر خواند و تصریح کرد: یکی دیگر از اهداف برگزاری این دوره‌ها تبیین اولویت‌های نظام و آشنایی دانشجویان همسو، ولایی، همفکر و ارزشی با یکدیگر است.

استاندار خراسان جنوبی به تبیین دستاورد‌های دولت سیزدهم پرداخت و عنوان کرد: در یک سال اخیر استقرار دولت مردمی شاهد حرکت‌های جهشی و انقلابی فراوانی در حوزه‌های مختلف بوده ایم.

به گفته او در جنگ تفسیر‌ها و روایت‌ها که هر کس بر اساس منافع صنف، جناح و تفکر خاص خود، رویداد‌ها را تفسیر می‌کند، تبیین دستاورد‌ها و اقناع افکار عمومی کار همه به ویژه جوانان است.

قناعت با بیان اینکه جریان انقلاب در تبیین دستاورد‌های کشور ضعیف عمل می‌نماید، بیان کرد: کار‌های بسیار بزرگی در سال‌های گذشته در کشور معطل مانده، اما در همین یک سال ماهواره پرتاب شد و در مدار زمین قرار گرفت، یا این که کمتر از یک سال با سفر رئیس جمهور به خوزستان، فاز یک مجتمع آبرسانی غدیر افتتاح شد در حالی که این مهم بیش از دو ده به عنوان مطالبه لاینحل مردم خوزستان مطرح بود.

استاندار خراسان جنوبی اظهار کرد: دولت قبل خرید واکسن را به الحاق کشور به FATF گره زده بود، آن زمان مطالبه عمومی تأمین واکسن بود، اما امروز دغدغه ما رساندن آمار واکسیناسیون دُز اول، دوم و سوم به صد درصد است.

او با تأکید بر این که جراحی اقتصادی یکی از کار‌های بزرگ دولت است، عنوان کرد: هر ساله بخش مهمی از منابع کشور به یارانه اختصاص می‌یافت و تنها یک سوم آن به جامعه هدف می‌رسید و اگر جراحی اقتصادی انجام نمی‌شد کمتر از یک دهه دیگر باید همه منابع در اختیار را به یارانه‌ها تخصیص می‌دادیم.

به گفته قناعت در دولت‌های قبل پول بدون پشتوانه چاپ می‌شد و طبق آمار بانک مرکزی از فروردین ۱۳۹۲ هر روز شاهد کاهش ارزش پول ملی بودیم، اما برای اولین بار بعد از ۹ سال در تیرماه ۱۴۰۱ سیر نزولی کاهش ارزش پول ملی متوقف شد، زیرا مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به رئیس جمهور دستور دادند که پول بدون پشتوانه چاپ نکنند و ما امروز شاهد تأثیرات آن می‌باشیم.

استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر این که بحث امید و نشاط از مواردی است که همواره مدنظر مقام عظمای ولایت (حفظه الله) قرار دارد، اظهار کرد: برخی از سیاسیون و خواص در سطوح ملی به بن بست رسیدن کشور را القاء می‌کنند در حالی که امروز در هر جای دنیا هر تصمیمی بخواهند اتخاذ کنند، نقش جمهوری اسلامی ایران در آن کاملاً مشخص است.

او بیان کرد: یکی از راه‌هایی که ما می‌توانیم متوجه شویم که جمهوری اسلامی پرشتاب در حال حرکت است، دیدن کار‌های بزرگ داخل کشور و در کنار آن عکس العمل‌های دشمن است.

قناعت با ذکر این نکته که در همین مدت کوتاه کار‌هایی که جزو دغدغه‌های اصلی و مهم مردم استان است، پیگیری شده، تصریح کرد: راه آهن بیرجند- قاین- یونسی که جزو مصوبات سفر رئیس جمهور به استان است از جمله این موضوعات است.

استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر این که دانشجویان باید در موضوعات کلان مطالبه گر باشد باشند، ادامه داد: مقام معظم رهبری (مدظله العالی) به جوان گرایی تأکید دارند لذا در برخی از پست‌های کلیدی باید جوان‌ها مسئولیت قبول کنند.


بیشتر بخوانید


او افزود: در سفر مقام عظمای ولایت به جنوب خراسان در تقریباً ۲۵ سال پیش جابجایی پادگان ۰۴ مصوب شد که تا این لحظه انجام نشده، اما به صورت جدی پیگیری شد و با همکاری اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار بیرجند و فرماندهان ارتش در حال حل شدن است.

به گفته قناعت یکی از مشکلات جدی استان موضوع خشکسالی است لذا به زودی شاهد آغاز عملیات اجرایی انتقال آب از خلیج فارس به استان خواهیم بود و ضمن آنکه طرح انتقال آب از دریای عمان نیز در حال پیگیری است.

استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: در فرمایشات رهبری (مدظله العالی) یکی از موضوعات مهم توجه به حل مشکل مسکن است لذا تأمین مسکن اقشار متوسط و متوسط به پایین در دستور کار دولت قرار دارد و پیرو آن در استان ما نیز سالانه ده هزار مسکن و در طول ۴ سال ۴۰ هزار مسکن باید ساخته شود که در بیرجند این مهم در یکی از بهترین نقاط شهر (در زعفرانیه) در حال اجرا است.

او تصریح کرد: دانشجویان باید به عنوان سرباز نظام، ولایت و کشور در حد خود نقش آفرینی نموده و از نظام و انقلاب دفاع کنند.

فعالیت ۴۶ انجمن علمی در دانشگاه بیرجند

لامعی‌گیو سرپرست دانشگاه بیرجند نیز در این مراسم گفت: تشکل‌های دانشجویی در دانشگاه‌ها از گذشته تاکنون در کنار آموزش و پژوهش، مشغول فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی نیز هستند که طرح حامیم بر همین مبنا شکل گرفته است.

او با اشاره به فعالیت ۲۶ کانون فرهنگی هنری در دانشگاه بیرجند افزود: ۵ تشکل‌ دانشجویی در دانشگاه مجوز فعالیت دارند که هم اکنون ۳ تشکل مشغول به فعالیت هستند.

لامعی‌گیو عنوان کرد: هم اکنون هزار و ۵۰ نفر عضو هیأت علمی دانشگاه‌های استان هستند که بیشترین سهم را دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه بیرجند به خود اختصاص داده اند.

سرپرست دانشگاه بیرجند بیان کرد: از ۳۵۰ عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند، ۴۰ نفر استاد تمام، ۱۴۵ نفر دانشیار و مابقی استادیار و مربی هستند.

او با بیان اینکه در دانشگاه‌های خراسان جنوبی هیأت‌های مختلف مذهبی وجود دارد ادامه داد: این هیأت‌ها در مناسبت‌های مختلف سال به‌ویژه ماه محرم و صفر به برگزاری مراسم می‌پردازند.

لامعی‌گیو اظهار کرد: خراسان جنوبی در عرصه دانش، فرهنگ و دین در سطح ملی و بین‌المللی خوش درخشیده که وجود علما و دانشمندان در عرصه علم و دانش گویای این مطلب است.

سرپرست دانشگاه بیرجند گفت: هم اکنون ۳۹ هزار و ۶۱۶ دانشجو در دانشگاه‌های استان مشغول به تحصیل و پژوهش هستند که براساس آخرین آمار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از این تعداد در دانشگاه‌های دولتی ۲۱ هزار و ۶۶۶ نفر، دانشگاه علوم پزشکی ۴ هزار و ۱۲ نفر و دانشگاه‌های دولتی تابع وزارت علوم ۱۵ هزار و ۶۶۶ نفر حضور دارند.

او افزود: همچنین دانشگاه‌های آزاد اسلامی ۷ هزار و ۴۵۰ نفر، دانشگاه پیام نور ۵ هزار و ۵۲۶ نفر، دانشگاه فنی و حرفه‌ای ۳ هزار و ۹۰۲ نفر، دانشگاه علمی و کاربردی هزار و ۶۷۴ نفر و دانشگاه غیرانتفاعی ۴۷۴ نفر دانشجو دارد.

لامعی‌گیو با بیان اینکه ۱۱ هزار و ۷۰۷ دانشجو در دانشگاه بیرجند تحصیل می‌کنند تصریح کرد: ۷۳ درصد دانشجویان دانشگاه‌های دولتی استان در دانشگاه بیرجند، ۸ درصد در دانشگاه بزرگمهر قائنات و ۱۳ درصد در دانشگاه صنعتی هستند.

سرپرست دانشگاه بیرجند ادامه داد: تشکل‌های دانشجویی در کنار آموزش و پژوهش به دنبال احیای دانشگاه اسلامی هستند و نگاه جامعه دانشجویی ما نگاهی است که مقام معظم رهبری در بیاینه گام دوم انقلاب تأکید کردند.

او با بیان اینکه گام دوم انقلاب دو کلیدواژه مهم امید و جوان دارد بیان کرد: جوانانی که امروز در طرح حامیم حضور دارند در سال تحصیلی آینده بازوان توانمند دستگاه‌های اجرایی، فرهنگی و مدیریت دانشگاه خواهند بود.

لامعی‌گیو عنوان کرد: دانشجویان توانمندسازی، ایجاد روحیه خودباوری، نشاط و پویایی، آزاداندیشی و خردورزی را تمرین می‌کنند تا در آینده نه چندان دور سکّاندار ایران اسلامی در عرصه‌های مختلف شوند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.