شرکت پشتیبانی خرید دام اقدام به خرید توافقی دام با قیمت مصوب کرده در حالیکه این قیمت برای دامداران به صرفه نیست.

غریبی رئیس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی گفت: امسال به دلیل اعلام نشدن قیمت توسط شورای سیاست گذاری محصولات کشاورزی خرید تضمینی از دامداران صورت نگرفته و تنها پشتیبانی امور دام اقدام به خرید دام کشتار شده (گوساله نر و بره نر) کرده است.

او افزود: در مورد خرید دام مولد اصلی (میش و بز) هفته گذشته تصمیم گرفته شده کشتار در استان شروع شود و در حال حاضر منتظر اعلام قیمت تعیین شده هستیم.

غریبی بیان کرد: قیمت‌هایی که برای خرید دام اعلام شده با قیمت تمام شده برای دامدارن فاصله دارد و متاسفانه این موضوع باعث ضرر و زیان دامداران شده است.

رییس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی ادامه داد: قیمت تمام شده (دام زنده) بره نر ۱۴۰ هزار تومان و گوساله نر نیز ۱۲۳ هزار تومان است در حالی که پشتیبانی امور دام در خرید توافقی تنها ۵ تکه بسته بندی و منجمد شده را با قیمت ۲۱۵ هزار تومان از دامدار می‌خرد.

او گفت: این در حالیست که تمام هزینه‌های حمل، کشتار، بسته بندی و انجماد با دامدار است و هزینه ۵ تکه بسته بندی برای او ۲۸۰ تا ۲۹۰ هزار تومان تمام می‌شود؛ لذا در حال رایزنی هستیم تا قیمت منصفانه تری برای خرید دام زنده در نظر گرفته شود.

غریبی اظهار کرد: بعد از اینکه بحث عادلانه سازی یارانه‌ها مطرح شد قیمت برخی اقلام علوفه‌ای مانند جو و ذرت و در سامانه بازارگاه تقریباً ۶۰۰ درصد افزایش یافته و قیمت تولیدات دامی مانند شیر ۸۰ درصد و در دام زنده نیز ۳۰ درصد افزایش داشته و این موضوع سبب شده تا تراز واحد‌های دامپروری به شدت منفی شود.

ترافیک دام پشت در کشتارگاه

رئیس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی گفت: بسیاری از واحد‌های دامپروری ما دچار زیان مالی شده اند و مجبورند دام مولدشان را نیز کشتار کنند امیدواریم دولت راه حل مناسبی برای حل این موضوع اندیشیده و سیاست‌های حمایتی بیشتری را اعمال کند تا صنعت دامپروری به عنوان یک صنعت پایه در خراسان جنوبی بیش از این متضرر نشود.

او با اشاره به نحوه خرید شرکت پشتیبانی امور دام افزود: تاکنون شرکت پشتیبانی امور دام تنها دام زنده یا نهایتا لاشه گرم خرید می‌کرد، اما امسال طبق دستور العمل ابلاغی، خرید ۵ تکه بسته بندی شده را در آن از دامدار انجام می‌دهند.

غریبی بیان کرد: این در حالیست که کار دامدار با پرورش دام تمام است، به نظر من دولت کار خودش را راحت کرده و بحث کشتار و بسته بندی را هم روی دوش دامدار و تشکل‌های دامپروری گذاشته است.

رئیس اتحادیه دامداران خراسان جنوبی ادامه داد: ما در استان برای بحث کشتار و بسته بندی مشکلات زیرساختی داریم و تقریبا ۲ مجموعه در این زمینه فعال هستند.

او تصریح کرد: در حال حاضر تعداد دامی که در روز کشتار می‌شود (حدودا ۱۲ گوساله نر و ۱۰۰ بره) آمار چشمگیری نیست که بتواند باری از روی دوش دامدار بردارد یا باعث تنظیم بازار شود.

غریبی عنوان کرد: دام زیادی پشت خط کشتار است و دامدارن نیز در این زمینه متقاضی هستند، زیرا به دلیل گرانی نهاده دیگر توان نگه داری دام هایشان را ندارند لذا انتظار داریم در زمینه خرید دام اقدامات بهتری انجام شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.