محمد کهنوجی گفت: وقوع سیل در شهرستان رفسنجان به ۲۰۰ رشته قنات این شهرستان، خسارت ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی وارد کرده و در حال حاضر و پس از گذشت چندین هفته از وقوع سیل، آب بسیاری از مناطق سیلزده کوهستانی قطع است و آبرسانی سیار به اهالی انجام میشود.
او افزود: تاکنون آب ۲۸ رشته قنات آزاد شده و بر روی ۵۵ رشته قنات در حال کار هستیم؛ اما احیای تمامی این قنوات به هزینه زیادی نیاز دارد و در این شرایط ضروری است که همه دستگاهها از مدیریت بحران گرفته تا معادن در بحث مسئولیت اجتماعی خود در این حوزه همکاری کنند.
مدیر آب و خاک جهاد کشاورزی استان کرمان بیان کرد: بحرانی که اتفاق افتاد، خسارت زیادی به شهرستان رفسنجان وارد کرد و از طرف دیگر هنوز هم در فصل گرم سال قرار داریم و اگر نتوانیم تا ۱۵ روز آینده آب این قنوات را وارد مدار کنیم، خسارت وارد شده به باغات و قنوات این منطقه به شدت بالا میرود.
او میگوید: اکثر قنوات در حاشیه رودخانهها قرار دارند تا بتوانند از آبی که در پایین دست عبور میکند، تغذیه کنند و به همین دلیل در معرض سیل قرار دارند.
کهنوجی افزود: از ۵ سال قبل، عمده اعتباری که در حوزه قنوات اختصاص داده شده به صورت مضاعف در بخش سرگیری چاهها هزینه شده تا در زمان وقوع سیل از نفوذ سیلاب به داخل قنوات جلوگیری شود.