عمارلو با بیان اینکه در ۱۵ سال گذشته در استان زنجان مطالعات وسیعی در حوزه کشت باریجه انجام شده است، گفت: زنجان جزء خواستگاه گیاه باریجه بهشمار میآید و در این حوزه با مطالعه بر بخشهای مختلف این گیاه موفق به کشت گلدانی آن نیز شدهایم.
او افزود: گیاه باریجه یکی از گیاهان مهم دارویی و صنعتی است که فقط در چند استان کشور از جمله خراسان، فارس، تهران، سمنان و زنجان رشد میکند و این در حالی است که رویشگاه عمده آن در استان زنجان و روستاهای شیلاندار، گمان و چلگان از بخش تهم، روستای ماری از بخش قرهپشتلو و علمکندی از منطقه ماهنشان است.
معاون پژوهشکده فناوریهای نوین زیستی دانشگاه زنجان با بیان اینکه طول دوره رشد باریجه هفت تا ۱۲ سال است، ادامه داد: باریجه گیاهی مونوکارپیک است یعنی تنها یک بار گل میدهد اما بازدهی اسانس این گیاه بالا است که با قیمت بالا خرید و فروش میشود.
عمارلو با اشاره به اینکه میتوان با کشت باریجه اقتصاد محلی یک بخش را تامین کرد، گفت: طبق تحقیقات صورت گرفته کشت گیاهانی مانند باریجه در مناطقی که با مشکل خشکسالی روبرو هستند و دامداری و کشاورزی در آنها با مشکلاتی روبرو است میتواند اقتصاد را متحول کند.
او با اشاره به ارزش افزوده گیاهان دارویی، افزود: باریجه در زمره گیاهانی است که نیاز به آب چندانی ندارد و خواص دارویی آن همیشه بازار فروش دارد.
معاون پژوهشکده فناوریهای نوین زیستی دانشگاه زنجان ادامه داد: در ایران ۷ هزارو ۵۰۰ تا ۸ هزار گونه گیاه وجود دارد که ۲۰۰ گونه از این تعداد، جزو گیاهان دارویی شناخته شده است.