اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی خارجی، برای افسران جنگ نرم در دنیای رسانه و فضای مجازی مانند اسلحه هستند

 در روز‌های اخیر پس از انتشار قطعه «الله اکبر، خامنه‌ای رهبر» و استقبال کاربران فضای مجازی از این اثر، شبکه اجتماعی اینستاگرام تمام صفحات مربوط به میثم مطیعی، مداح این اثر را مسدود کرد. این قطعه با محوریت جریان مقاومت و نابودی رژیم صهیونیستی خوانده شده بود. همچنین برخی از گزارش‌ها حکایت از این داشت که تمامی آثار انقلابی میثم مطیعی توسط اینستاگرام محدود شد!


بیشتربخوانید

  • اونی که خوندی «رجز» نبود، «موشک نقطه‌زن» بود!

از سوی دیگر، پایگاه عربی «العهد» نیز به تازگی گزارش داد که شبکه اجتماعی «اینستاگرام»، انتشار تصاویر «آلاء قدوم»، کودک شهید فلسطینی را که در اثر حمله اشغالگران به نوار غزه به شهادت رسید، ممنوع کرد.

«آلاء قدوم»

لو کی، فعال مشهور بریتانیایی در توییتی نوشت: «اینستاگرام استوری ام درباره شهادت این کودک را حذف کرده و مدعی شده انتشار این استوری ناقض دستورالعمل‌های ناظر به فعالیت سازمان‌های خطرناک و خشونت طلب است»!

در این زمینه باید به چند نکته توجه کرد:

یک: مشاهده می‌کنیم که به موازات حملات این روز‌های رژیم کودک کش صهیونیستی به نوار غزه در فضای حقیقی، جنگنده آمریکایی صهیونیستی در فضای مجازی نیز مشغول انجام مأموریت بوده و در نقش مکمل ظاهر می‌شود.

دو: ممکن است پس از مسدود شدن صفحه یا ممنوعیت انتشار یک تصویر یا ویدئو، پس از مدتی این ممنوعیت برداشته شود یا دیگر مانند سابق این حساسیت وجود نداشته باشد؛ اما نکته اینجاست که در مدت کوتاهی مثل دهه محرم و تاسوعا و عاشورای حسینی که می‌تواند اوج تولید محتوا و انتشار قطعات حماسی با مضامین دینی در فضای مجازی باشد، یا در اوج جنگ رژیم صهیونیستی با فلسطینیان، یک شبکه اجتماعی این قابلیت را دارد تا در نقش یک ضربه گیر وارد میدان شده و از حجم تأثیرگذاری یک قطعه یا تصویر و ویدئو بکاهد و مانع انتشار گسترده آن در وقت لازم شود.

سه: پیش از این، مقام معظم رهبری پس از حذف گسترده محتوای مربوط به شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی در فضای مجازی، از دو واژه «تنبیه» و «تنبه» برای این اتفاق استفاده کردند تا همه ما حواسمان را جمع کنیم که باید چه کاری در این عرصه انجام دهیم؟ و به این نکته مهم اشاره کردند: «فضای مجازیِ موجود دنیا زیر کلید مستکبران است».

چهار: اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی خارجی، برای افسران جنگ نرم در دنیای رسانه و فضای مجازی مانند اسلحه هستند؛ اما نکته مهمی که کمتر به آن توجه می‌شود این است که در دنیای شبکه‌های اجتماعی خارجی، شلیک آخر اسلحه به دست ما نیست بلکه به دست آن مدیری است که در آن سر دنیا نشسته است. اوست که تعیین می‌کند چه محتوایی با چه میزان ضریبی، در چه زمانی و در کجا باید منتشر شود؟

بنابراین، سلاح‌های مجازی آمریکایی صهیونستی نظیر اینستاگرام، مانند چاقو نیستند که به راحتی بتوان علیه دشمن استفاده کرد، بلکه جزو اسلحه‌های هوشمند و مرکب محسوب می‌شوند که ارتباط آن با مرکز اصلی آن‌ها هنوز قطع نشده و تیر آخر و جهت گیری نهایی آن به دست کاربر نیست.

پنج: در هر صورت، هدف این نیست که بگوییم افسران جنگ نرم از فضای مجازی فعلی – با همه عیوب و نواقص - آن استفاده نکنند، بلکه هدف این است که راه اصلی را گم نکنیم و توجه داشته باشیم که این اتفاقات و اتفاقات مشابه آن یک بار دیگر نشان می‌دهد که برای رساندن صدای پای تمدن نوین اسلامی و فریاد مقاومت اسلامی در سراسر جهان، دیگر نمی‌توان به ابزار‌های عاریه‌ای تکیه کرد و هر چه زودتر در این زمینه باید قدم‌های جدی برداشته شود.

امیدواریم که هر چه زودتر با تلاش جمهوری اسلامی ایران و محور مقاومت و از آن بالاتر با همکاری سایر کشور‌های اسلامی، پلتفرم‌های بین المللی جهان اسلام در عرصه مجازی به گونه‌ای طراحی شوند که پیام و محتوای ما را تا قلب آمریکا و اروپا برسانند.

با توجه به اهمیت جنگ شناختی و نقش مهم ابزار رسانه، در دنیای امروز اگر اهمیت استقلال در حوزه سخت افزار و نرم افزار در عرصه فضای مجازی و رسانه مهمتر از استقلال در حوزه پهپاد، موشک و تجهیزات جنگی نباشد، قطعاً کمتر از آن هم نخواهد بود.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۴ ۲۱ مرداد ۱۴۰۱
حقوق بشر غربی عبری هم دیدیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۸ ۲۰ مرداد ۱۴۰۱
فقط حرف، کی قراره عمل بشه؟