مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت:ذبح غیر بهداشتی از عوامل شیوع بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است که تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب می شود.

حاج کاظمی گفت: یکی از سنت‌هایی که در کشور ما با اقبال زیادی مواجه است قربانی کردن حیواناتی نظیر گاو و گوسفند برای ادای نذر به صورت سنتی در مقابل عزاداران و دسته‌های عزاداری در ماه محرم است. 

او ادامه داد: ذبح غیربهداشتی دام در معابر عمومی، تهدید علیه بهداشت عمومی محسوب شده و توصیه نمی‌شود و با توجه به توصیه‌های اکید ستاد کرونای استان زنجان، انتظار می‌رود که از ذبح دام در معابر خودداری شده و به جای آن ذبح به صورت نیابتی و یا ذبح فقط در کشتارگاه‌های دام استان زنجان انجام گیرد.

او با اشاره به این که برخی علایم بیماری را فقط کارشناسان دامپزشکی تشخیص می‌دهند،افزود : اگر شهروندان دام خریداری شده را برای ذبح به کشتارگاه ببرند، ناظران بهداشتی و شرعی آمادگی دارند که در همه مراحل ذبح نظارت داشته و اگر اندام و یا لاشه مشکل داشته باشد، اصلاح‌سازی یا سایر راهنمائی‌های لازم را انجام دهند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: حین ذبح باید همه ضوابط بهداشتی از جمله پوشیدن دستکش، چکمه و لباس مناسب  رعایت شود.

او ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که شهروندان باید مد نظر قرار دهند این است که لاشه دام قربانی شده قبل از مصرف باید ۲۴ ساعت در قسمت یخچال نه فریزر قرار بگیرد، چراکه طی این مدت دمای یخچال، اسیدیته گوشت را بالا می‌برد و همین موضوع باعث می‌شود که میکروب بیماری‌های احتمالی از جمله تب کریمه کنگو از بین برود.

حاج‌کاظمی با تاکید بر این‌که ذابحان بعد از اتمام کار باید همه وسایل خود از جمله کارد و سینی را با شوینده‌های قوی از جمله وایتکس و آب جوش بشویند، افزود: متاسفانه علایم بیماری تب کریمه کنگو که بیماری مشترک بین انسان و دام است به راحتی قابل تشخیص نیست و فقط با رعایت ضوابط بهداشتی می‌توان جلوی شیوع آن را گرفت.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.