حجت الاسلام ابراهیم حمیدی رئیس کل دادگستری استان کرمان به همراه دادستان و مدیرکل تعزیرات حکومتی و رئیس سازمان اموال تملیکی استان کرمان از انبار اموال تملیکی استان بازدید کرد.
در این بازدید که با حضور خبرنگاران همراه بود، از بخشهای مختلف انبار ۲۸۰۰ مترمربعی اموال تملیکی بازدید وکالاهای مختلف موجود در این انبار بازبینی شد.
حمیدی درجمع خبرنگاران با اشاره به وضعیت کالاهای موجود در این انبار گفت: انبار کرمان در نظم وترتیب کالاها و مراقبت ونیز سیستمهای دوربین مداربسته و اعلام حریق نسبت به دیگر استانها ازوضعیت بهتری برخوردار است. او میگوید: رصد کردن وبازرسی انبارهای سازمان امال تملیکی ازجمله سیاستها و دغدغههای جدی دستگاه قضایی است چرا که مرتبا این کالاها باید بررسی شوند وچون بیت المال است مراقبت شود که تضییع نشود.
او گفت: هم در شیوه نگهداری کالاها و اموال وهم مسائل امنیتی که در چه شرایطی نگهداری میشوند، احتمال آتش سوزی وسرقت ودیگر مسائل را کم کنیم، نیز دغدغههایی وجود دارد.
رئیس شورای قضایی استان گفت: دائما مسئولین قضایی از این انبارها بازدید میکنند در انبار ۲۸۰۰ متر مربعی کرمان کالاهای زیادی وجود دارد که با نظم و نسق خوبی چیدمان شده اند.
رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: از جهت مسائل امنیتی مانند نصب دوربین تجهیزات خوبی دارند، از قبل از سال ۱۴۰۰ در این انبار کالای فاسد شدنی و خراب شدنی نداریم مگر برخی کالاها که مشکل ملی دارند.
او میگوید: در بازدید امروز مقرر شد کارگروهی متشکل از دادستانی و تعزیرات وبازرسی تشکیل و برای کالاهای شش ماه اول ۱۴۰۰ هستند دستور فروش صادر شود تا برای شش ماه دوم ۱۴۰۰ کالایی نداشته باشیم.
حمیدی گفت: مشکل دیگری در این انبار هست قیمت کارشناسی انجام شده روی کالاها بعضا قیمت واقعی نیست و انگیزهای برای خریداران ایجاد نمیکند که مقررشد کارگروهی ایجاد شود وقیمت به گونهای کارشناسی شود هم بیت المال در آن رعایت شود هم سریعتر به فروش برسد.
او از برگزارری مزایده برای فروش این کالاها خبر داد وگفت: اگر کالاهای ارائه شده در مزایده اول به فروش نروند در مزایده دوم با شرایط و ایین نامه متفاوت و با کاهش قیمت باید خریدار برای این کالاها پیدا شود.
حمیدی گفت: قرار شد قوانین ومقررات دادگستری و اموال تملیکی همسو شده تا کالاها در این مزایدهها به فروش بروند. او میگوید: وضعیت انبار نسبتا خوب است در مقایسه با مشکلاتی که در دیگر استانها داریم.
او در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه در خصوص وجود حجم زیاد روغن خوراکی در این انبار و تعیین تکلیف آن گفت: بیشتر کالاهایی که برای فروش آن نگران هستیم، اقلام خوراکی هاست حجم روغن زیاد در این انبار است و کارگروه تعیین شده باید این حجم کالا را تعیین تکلیف کند وما امیدواریم نهایت این کالاها را تا دو ماه تعیین تکلیف کنیم.
او درخصوص خودروها و موتور سنگین موجود نیز گفت: خودروها یا باید اوراق شود چرا که فروش محدودی دارد، در خصوص ماینرها که در همه انبارهای تملیکی کشور موجودهست به سبب نبود قانون مشخص برای تعیین تکلیف این کالاها در انبار باقی مانده اند که این را باید دولت مشخص کند که تکلیف این ماینرها چیست و چه دستگاهی میتواند این ماینرها را تعیین تکلیف کند.
یوسفی مسئول سازمان اموال تملیکی استان نیز دراین بازدید ارزش کالاهای موجود در این انبار را بیش از ۵ میلیارد تومام ذکر کرد و گفت: بشترین مشکل ما تعیین قیمت توسط کارشناسان و عدم تناسب آن با بازار روز است. او خواستار توجه ویژه دادگستری و دیگر نهادهای همکار درخصوص تعیین تکلیف کالاهای مختلف نظیر روغنها و برخی اقلام قابل استفاده شود.
یوسفی میگوید: حجم زیادی موتور سنگین در این انبارداریم که به سب وجود قوانین و تاکید برصادراتی بودن آن امکان فروشش نیست مگر اینکه از طریق اوراق شدن آنها را به فروش برسانیم که قیمت آن را چندین برابر کاهش میدهد.
در ادامه دادخدا سالاری دادستان استان کرمان نیز با انتقاد از برخی قوانین دست وپاگیر سازمان اموال تملیکی گفت: برای ماشین شرط صادرات گذاشته اند باید بپرسید کدام کشور ماشین دست دوم ومشکل دار ما را وارد میکند؟ یا بایدماشینها به سازمانهایی که در حاکمیت هستند داده شود یا فکر دیگری کرد، این مساله که ما بخواهیم آن را اوراقی بفروشیم به سبب افت شدید قیمت، تضییع بیت المال است.
او میگوید: هیچ کشوری در خودرو شرایط ایران را ندارد و ماشینهای موجود در این انبار عملا به فروش نمیرود.
او گفت: باید به سمت و سویی برویم این خودروها در داخل استفاده شود.