بشارت ده استاد دانشگاه و تحلیلگر امور اقتصادی میگوید: شرکتهای دانش بنیان با وجود جهش چشمگیر در یک دهه گذشته، سهمناچیزی در اقتصاد کشور و استان دارند.
او افزود: شرکتهای دانش بنیان در مازندران کمتر از یک درصد تولید ناخالص داخلی استان را تشکیل میدهند.
تعداد شرکتهای دانش بنیان در کشور ۷ هزار شرکت و در مازندران ۱۰۵ شرکت است.
شرکتهای دانش بنیان در مازندران ۵۸۸ قلم کالا تولید میکنند که تنها ۵ تا ۷ درصد آنها تجاری سازی و وارد بازار میشود.
سیفی معاون پشتیبانی پارک علم و فن آوری مازندران میگوید: بیش از ۱۱۰ خدمت متنوع توسط معاونت علمی و فن اوری ریاست جمهوری تهیه تدوین و ابلاغ میشود که در مازندران نیز ۳۰ خدمت به این شرکتها ارایه میشود.
به گفته او استقرار و اختصاص دفاتر کار به شرکتها و پرداخت تسهیلات و حمایتهای مالی را از جمله حمایتهای پارک علم و فن آوری از این شرکتها اعلام کرد.
فعالان شرکتهای دانش بنیان، محدودیت فضا، مواد اولیه گران، کمبود نقدینگی، مشکل در بازاریابی و تاخیر در صدور مجوزها را بزرگترین مشکلات این شرکتها برای تداوم تولید میدانند.
آقای نامی مدیر یکی از شرکتهای دانش بنیان در مازندران میگوید: برخی از این شرکتها به دلیل اینکه تازه تاسیس شده اند نمیتوانند به راحتی در بازار محصولات خود را به فروش برسانند.
او میگوید: نمونههای سلیکوژن تولیدی این شرکت در خاورمیانه هم تولید نمیشود، اما مجوز شرکت برای حضور در مناقصات، دو سال روی زمین مانده است.
کارشناسان معتقدند برای کشوری که رشد ۸ درصدی اقتصادی را هدف گرفته است تغییر سیاست برای تقویت شرکتهای دانش بنیان ضروری است.