این رویداد فرصتی فراهم کرد تا این غذای محلی چوپانهای این خطه به خوبی معرفی شود.
قلیف چال یکی از غذاهای سنتی جاجرم است که این روزها به دلیل برگزاری جشنوارهای به همین نام و مستندی از این غذای محلی از سیمای خراسان شمالی بر سر زبانها افتاده است و این غذا که سابقه طولانی در فرهنگ جاجرم دارد و چوپانها و گله دارانی که مدتهای زیادی مجبور به ماندن در بیابان بودند، طبخ میکردند و طریقه طبخ و مواد به کار رفته در قلیف چال متناسب با نوع زندگی منطقه بوده است و به مرور تبدیل به یکی از خوراکهای مرسوم در این منطقه شده است.