جمال رازقی در همایش روز جهانی ایمنی غذا در شیراز با طرح این سوال که چرا بحث غذا و به ویژه سلامت محصولات غذایی مورد توجه قرار گرفته است، گفت: این صنعت امروز یکی از صنایع مهم و پردرآمد است که حمایت از آن میتواند رونق اقتصادی ایجاد کند.
او با تاکید بر اینکه واحدهای تولیدکننده باید بیشتر مورد حمایت قرار بگیرند، گفت: در سال ۹۹ حجم کل تولیدات کشاورزی استان فارس ۱۲.۹ میلیون تن و ۱۱ میلیون تن محصولات زراعی و باغی بوده است. همچنین ۷۶۵ واحد تولیدی غذایی تاکنون به بهرهبرداری رسیده و در حال فعالیت است.
رازقی گفت: ظرفیت این واحدهای تولیدی ۳ هزار و ۸۳۵ تن با اشتغال ۱۰ هزار نفر است که صادرات محصولات غذایی استان فارس در سال گذشته ۶۲ میلیون دلار بوده است، اما آنچه امروز امنیت غذا را تهدید میکند تورم و گرانی است.
رئیس انجمن کارفرمایی صنایع غذایی و تبدیلی فارس گفت: در واحدهای صنایع غذایی قیمت تمام شده محصولات ۹۳ درصد شرکتها افزایش و فروش ۷۹ درصد واحدها کاهش داشته است که در لبنیات و شیر که این کاهش فروش فاجعه است و بین ۳۰ تا ۵۰ درصد مصرفکننده لبنیات به عنوان عنصر اصلی قادر به خرید نیست.
او گفت: نرخ تورم سال گذشته ۴۰.۲ بوده که برای امسال پیشبینی ۴۱ درصد است، همچنین نرخ رشد اقتصادی پیشبینی برای امسال منفی ۲.۵ تا ۶.۵ درصد مثبت است این در حالی است که در بخش صنعت غذا افزایش قیمت مواد اولیه اصلی چندین برابر شده که در لبنیات به ۷۰ درصد رسیده است.
رازقی به قطعی برق صنایع علیرغم دستور استاندار برای عدم قطع برق صنایع غذایی اشاره و گفت: در این باره هیچ توجهی نشده است و مشکلاتی را برای صنایع ایجاد کرده است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس قیمتگذاری دستوری محصولات غذایی را چالش دیگری عنوان کرد و گفت: این امر سبب شده که تولیدکننده نتواند محصولی به بازار عرضه کند که همین امر نیز شائبه احتکار را برای تولیدکننده فراهم میکند و همزمان با افزایش قیمت تمام شده دو راه پیش پای واحدهای تولیدی است یکی کاهش کیفیت و دیگری تعطیلی.
او گفت: با توجه به پتانسیلهای استان در کشاورزی؛ تولید رشد نکرده است و امید است قدمهای بزرگی برای توسعه صنایع تبدیلی برداریم، چون هم میتواند اشتغال و هم ارزش افزوده ایجاد کند.