برخی از محیط بانان با انتشار تصاویری از روزمرگی‌های یک محیط بان در کنار افزایش دنبال کننده، آدرس شکار را مقابل چشمان شکارچیان می‌گذارند.

محیط‌بانی یکی از مشاغل سخت با جایگاه ویژه برای مردم است، آنها طلایه‌داران عرصه طبیعت هستند که با در دست گرفتن جان خود به حفاظت از حیات وحش می‌پردازند.

در سال‌های اخیر با گسترش فضای مجازی در کشور، محیط‌بانان هم مانند سایر مردم به استفاده از فضای اینترنت روی آورده اند و مردم بیشتر با شغل آن‌ها آشنا شده اند.

برخی از محیط بانان با انتشار مطالب محیط زیستی، به دنبال کننده‌های خود آموزش‌های محیط زیستی می‌دهند و آگاهی آنان را در زمینه‌های آب و هوا، تغییر اقلیم مناطق حفاظت شده و حیات وحش بیشتر می‌کنند اما به دلیل جذابیت حیات وحش برای مردم، برخی از محیط‌بانان با استفاده از فضای مجازی و شرایط ویژه‌ای که در آن قرار دارند مانند حضور در مناطق حفاظت شده اقدام به تعقیب و گریز گونه‌های شاخص مانند خرس، پلنگ و... می‌کنند و با انتشار آن در فضای مجازی اقدام به جذب مخاطب می‌کنند.

در نگاه اول انتشار چنین تصاویری برای مخاطبان و مردم جذاب و نشان از زحمات و عشق به شغل محیط‌بانی دارد اما اگر از زاویه‌ دیگری به این کار نگاه کنیم، می‌بینیم که برخی از محیطبانان برای جذب فالوور بیشتر، وارد حریم و لانه حیوانات می‌شوند و از کار اصلی خود یعنی حفظ و حراست از مناطق و حیات وحش دور می‌شوند.

به گفته‌ کارشناسان حیات وحش، تعقیب و گریز حیوانات ممکن است آن‌ها را دچار استرس کند، مخصوصا اگر توله‌های آن‌ها همراهشان باشند و یا در فصل جفتگیری این قدام صورت بگیرد.

رئیس مرکز فوریت‌های سایبری یگان حفاظت محیط زیست گفت: استفاده از فضای مجازی برای محیط‌بانان مانند شمشیر ۲ لبه است؛ یک سوی آن مطالعه و ارتقای محیط‌بانان از نظر علم محیط زیست و لبه‌ دیگر شهرت و فراموش کردن وظیفه‌ اصلی آنان یعنی حفاظت از محیط زیست است.

بر اساس بخشنامه ابلاغیه حراست کل وزارت اطلاعات و حراست سازمان محیط زیست، فعالیت تمام کارکنان دولت در بستر تمام شبکه‌های مجازی مانند اینستاگرام، توییتر، فیس بوک و ... ممنوع اعلام شده و این موضوع به تمام استان‌ها ابلاغ شده است.

علیرضا ساجدین گفت: رسالت اصلی محیط‌بان حفظ و حراست از طبیعت و حیات وحش است. محیط‌بانان می‌توانند با عکاسی و فیلم برداری از کار خود و زیبایی‌های طبیعت آن‌ها را به دفتر یگان و پاسگاه‌ها با نام خود تحویل دهند، البته این بدین معنا نیست که محیط‌بان‌ها برای ثبت تصاویر بهتر جان خود را به خطر بیندازند و در فصل زادآوری به حیات وحش نزدیک شوند و به آن‌ها استرس وارد کنند.

او افزود: به فرمانده یگان حفاظت استان‌ها به صورت غیر مکتوب اعلام شده است تا محیط‌بانان مناطق خود را رصد کنند تا کسی از طریق شغل محیط بانی و حیات وحش به دنبال جذب فالور نباشد. انتشار فیلم‌های حیات وحش از تلفن همراه، پهپاد و دوربین‌های تله‌ای محیط‌بانان در فضای مجازی بدون هماهنگی با سازمان محیط زیست تخلف محسوب می‌شود و جرم است.

رئیس مرکز فوریت‌های سایبری یگان حفاظت محیط زیست گفت: باید فیلم‌ها در اختیار سازمان محیط زیست قرار گیرد تا در صورت صلاحدید منتشر شود، دلیل این کار این است که با لو رفتن مکان و تعداد حیات وحش، ممکن است شکارچیان ترغیب به شکار شوند و یا با فرهنگ سازی غلط مردم به حیات وحش مانند خرس و پلنگ و ... نزدیک شوند.

به گفته‌ ساجدین، تاکنون گزارشی مبنی بر دستگیری شکارچی که از طریق فضای مجازی قلمرو حیوانات را شناسایی کند، نشده است زیرا قلمرو حیوانات گسترده است و یک حیوان فقط در یک نقطه ثابت نمی‌ماند. زیستگاه‌های ما بزرگ هستند و همچنین شکارچیان بومی در مورد مناطق حفاظت شده اطلاعات محیط زیستی لازم را دارند اما در هر صورت این کار تخلف است.

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۶ ۰۲ مرداد ۱۴۰۱
به شدت مخالف این حرکت هستم که محیط بان ازحیوانات ساکن درمنطقه حفاظتی خودش عکس وفیلم بگیره ودرفضای مجازی منتشرکند که بااین کاربه شکارچیان غیرمجاز(شکارکش)ادرس محل ونوع حیوانات درمنطقه رامیفهماند وبعضی نه برای شکار ونه برای تفریح صرفاجهت خودنمایی دست به شکارحیوانات که بعضی ازانها درخطرانقراض قراردارند میزنند
Germany
ناشناس
۰۴:۵۷ ۰۲ مرداد ۱۴۰۱
هر محیط بانی لااقل باید چند هزار هکتار کم تر بیشتر پوشش حفاظتی دهد البته بستگی به کارکنان هرمنطقه حفاظت شده دارد...بعنوان مثال خرس درروز فقط اطراف لانه خود می‌چرخد...اگر درکمین یک خرس بشینید برای فیلم برداری باگوشی باید چندین ساعت وحتی تاغروب وقت بگذرانید...شکارچیان فهرست می کنند به بقیه حیوانات وحشی آسیب برسانند...بقول معروف دزد همیشه به دزدی نمی رود...باید مواظب بود...شغل محیط بانی قابل ستایش است
Germany
ناشناس
۱۰:۴۴ ۰۱ مرداد ۱۴۰۱
این کار اگر مخصوصا توسط محیط بان صورت گیرد قطعا ان محیط یک انگلی است در میان محیط بانان که بایستی سریعا جراحی و طرد شود و غیراین چیز دیگری نیست .
Iran (Islamic Republic of)
یک محیطبان
۱۶:۵۷ ۳۱ تير ۱۴۰۱
محیطبانان چون از روابط عمومی ها در اطلاع رسانی و آگاهی رسانی و تنویر افکار عمومی سبقت گرفته اند به مزاق خیلی خوش نیومده، برخی انتقادات وارده ولی محیطبانان بایستی حمایت شوند ،بجای اینکار، یگان بایستی بدنبال مطالبات محیطبانان باشد. و معیشت را بهبود بخشد
Iran (Islamic Republic of)
بهزاد
۱۶:۱۱ ۳۱ تير ۱۴۰۱
یه سوال دارم ؟؟
تو ایران توییتر رسما فیلتر هست وقتی فیلتر میشه یعنی مجاز نیست
پس چرا همه مدیران توییتر دارن و مطالب مهم رو توییت میکنن ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۵:۵۵ ۳۱ تير ۱۴۰۱
درسته خودم دیدم با کلیپ محیط بان شکارچیان اطلاع پیدا کردن ان کوه اهو هست ولانه پرنده ورفتن شکارکردن حوجه های عقاب از لانه اش بردن تمام بخاطروحماقت محیط بان باکلیپی که زده بود اطلاع لو داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۲ ۳۱ تير ۱۴۰۱
یکیشون میگفت سیزده ساله گوشت نخریده
میدونید یعنی چی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۳۱ تير ۱۴۰۱
ادم لذت میبره نگاهشون میکنه
خدا لعنت کنه شکارچیو
Iran (Islamic Republic of)
محیطبان
۱۱:۲۷ ۳۱ تير ۱۴۰۱
آنقدری که تو به فکر طبیعت و حیات وحش هستی به اندازه یک هزارم محیط بان نیست تو دایه داغ تر از مادر شدی یا فکر می کنی خیلی می فهمی این یه نوع توهین به محیطبان هستش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۳۱ تير ۱۴۰۱
حق الناس گران باید بشدت محاکمه بشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۴ ۳۱ تير ۱۴۰۱
خسارت زدن به محیط زیست = حق الناس