در حالی که سازمان جهانی بهداشت (WHO) در حال بررسی این مسئله است که آیا آبله میمون را به عنوان یک وضعیت فوق العاده جهانی اعلام کند یا خیر، کارشناسان بیماریهای عفونی از مقامات بهداشتی میخواهند تا فعالتر در این زمینه عمل کرده و نظارت و واکسیناسیون را - خصوصا در میان کشورهای آفریقایی که ویروس در آن جا شیوع بیشتری دارد – تشدید کنند.
سازمان جهانی بهداشت در جلسهای که به تازگی تشکیل داده است، به این مسئله پرداخته که آیا باید شیوع آبله میمون را به عنوان «حالت فوق العاده بهداشت عمومی در راستای نگرانیهای بین المللی» که بالاترین سطح هشدار سازمان بهداشت جهانی است اعلام کند یا خیر.
با این حال، این سازمان وابسته به سازمان ملل پس از آن که آبله میمون در کشورهای ثروتمند غربی شروع به رشد کرد، با انتقادهایی نیز در زمینه درمان این بیماری رو به رو شد.
این بیماری ویروسی که سبب ایجاد علائمی مانند آنفلوانزا و ضایعات پوستی میشود، بومی مناطقی از آفریقا به شمار میرود که این مسئله، بدان معنا است که به شکلی مداوم، در مناطق معینی وجود دارد. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، این قاره از زمان آغاز سال ۲۰۲۲، بیش از ۱۵۰۰ مورد ابتلا به این بیماری را به ثبت رسانده است.
دکتر سامر السید (Sameer Elsayed) پزشک و متخصص بیماریهای عفونی و استاد همه گیر شناسی در دانشگاه وسترن کانادا گفت: موارد ابتلایی که در آفریقا به صورت سالانه رخ میدهند، بیشتر از مواردی هستند که در حال حاضر در خارج از آفریقا گزارش شده اند و مرگ و میرهای بیشتری در آفریقا به خاطر آبله میمون در قیاس با دیگر مناطق جهان رخ داده است.
به همین دلیل وی معتقد است آفریقا باید سهم اصلی از منابع را برای مقابله با آبله میمون به دست آورد و این مسئله نیز باید شامل انجام واکسیناسیون عمومی باشد.
وی در این باره گفت: من فکر میکنم نیاز است به آفریقا با دید اولویتی نگاه شود.
اما او تنها متخصصی نیست که چنین نظری را دارد.
دکتر مونیکا گاندی (Monica Gandhi) پزشک و متخصص بیماریهای عفونی در «دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو» معتقد است افراد بیشتری که در مناطقی زندگی میکنند که آبله میمون شیوع بیشتری دارد، باید واکسینه شوند.
او گفت: این بیماری از سال ۱۹۵۸ در حال گردش و پخش شدن بوده است و شیوعهای فزایندهای داشته که به طور مثال یکی از موارد شدید آن در سال ۲۰۱۷ در نیجریه بوده است؛ اما تنها زمانی که این بیماری کشورهای پردرآمد را تحت تاثیر قرار داده، سازمان جهانی بهداشت به آن ورود کرده است.
منبع: شبکه گلوبال نیوز کانادا