سیدمحمد مروستی گفت: جلسه توجیهی آموزش سامانه مشاغل سخت و زیان آور با حضور اعضای کمیتههای بدوی و تجدید نظر مشاغل سخت و زیان آور، بازرسان و کارشناسان بهداشت حرفهای سراسر استان به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
رئیس اداره بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سال گذشته ۵ هزار و ۱۶ مکاتبه از سوی دفاتر پیشخوان دولت در خصوص بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور با این اداره کل صورت گرفته است.
به گفته این مسئول: ۴ هزار و هفتصد و هفتاد و شش پرونده در کمیته بدوی مشاغل سخت و زیان آور مطرح و بررسی شد که نسبت به سال ۹۹ شاهد رشد بیش از ۸۰ درصدی بودیم.
مروستی گفت: همچنین ۸۰۲ پرونده هم به کمیته تجدید نظر ارجاع داده شد که در این کمیته نیز شاهد رشد ۱۰۷ درصدی نسبت به سال ۹۹ بودیم.
رئیس بازرسی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه یکی از گلایههای به حق مردم زمان بر بودن روند درخواست متقاضیان تا حصول نتیجه است، گفت: این اداره در حال برنامه ریزی برای کم کردن زمان رسیدگی هاست که یکی از آنها طراحی و پیاده سازی سامانه مشاغل سخت و زیان آور است.
او با تاکید بر اینکه با راه اندازی این سامانه قطعا شاهد کاهش زمان رسیدگی به درخواستهای کارگران خواهیم بود، گفت: امسال تاکنون ۱۷ کمیته سخت و زیان آور تشکیل شده که نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۴۲ درصد رشد داشته است، همچنین در سه ماهه اول امسال یک هزار و ۱۹۱ پرونده در این کمیتهها بررسی شد که نسبت به سال گذشته شاهد رشد ۶۹ درصدی هستیم.
مروستی از جمله اقدامات این اداره را عودت درخواستهای تکراری قبل از طرح در کمیته برای رسیدگی سریعتر به درخواست متقاضیان عنوان کرد و گفت: برای رفاه حال کارگران استان تعداد کمیته بدوی استانی از یک روز در هفته به دو روز در هفته به صورت ثابت و مستمر در سال گذشته افزایش یافت، همچنین تعداد جلسات کمیتههای تجدید نظر استانی نیز به دو جلسه در ماه تبدیل شد.
او احصاء درخواستهای بازنشستگی که بیش از ۴ ماه طول کشیده بود را از جمله مواردی اداره بازرسی کار برشمرد و گفت: ابلاغ قانونی و مکاتبه الکترونیکی با دانشگاه علوم پزشکی و تامین اجتماعی از دیگر اقداماتی بوده است که از سال گذشته تاکنون بر آن تاکید شده است.