کیانوش حق نما گفت: امسال آفات خود را سه هفته زودتر در اراضی کشاورزی استان نشان داده اند و این موضوع نشان دهنده تغییر دوره رشد آفات بوده و لازم است سم پاشیهای تقویمی تغییر پیدا کند.
اوگفت: امسال جهاد کشاورزی با ۵۲ کلینیک گیاهپزشکی قرارداد همکاری امضا کرده است تا به تولید کنندگان ۱۱محصول از جمله گوجه فرنگی، هندوانه، پنبه، سویا و محصولات باغی به کشاورزان و باغداران خدمات ارائه کنند.
حق نما گفت: برای ۷۵۰ هکتار از اراضی استان سم رایگان از محل اعتبارات ملی در اختیار این کلینیکهای گیاهپزشکی قرار داده میشود تا با اولویت محصولات تازه خوری مانند گوجه فرنگی در اختیار کشاورزان قرار دهند.
حق نما میگوید: کشاورزان لازم است گوش به زنگ باشند تا با مشاهده نخستین نشانههای بروز آفت به کلینیکهای گیاهپزشکی مراجعه و دستورات لازم را دریافت کنند.
او گفت: این کلینیکهای گیاه پزشکی وظیفه دارند اطلاعاتی نظیر زمان و مقدار سمپاشی مناسب را در اختیار کشاورزان و باغداران قرار دهند تا محصول سالمی در اختیار جامعه هدف قرار گیرد.
او میگوید: در استان گلستان ۶تولید کننده زنبور تریکوگراما و براکون مشغول به فعالیت هستند و از طریق مناقصه با یکی از این تولیدکنندگان قرارداد همکاری بسته شده است تا زنبور مورد نیاز مزارع استان را تامین کند.
به گفته حق نما این زنبورها با ۵۰درصد تخفیف در اختیار کشاورزان قرار داده میشود تا با این کار جمعیت انتقالی آفتها کاهش پیدا کند.
حق نما گفت: ۴هزار و ۵۰۰هکتار از اراضی کشاورزی استان تحت مراقبت شبکه کلینیک گیاهپزشکی استان قرار گرفته است و این کلینیکها علاوه بر کار اطلاع رسانی به کشاورزان مسئول پایش و جمع آوری اطلاعات مربوط به محصولات، آفات و ... و در اختیار گذاشتن اطلاعات جمع آوری شده به سایر کشاورزان هستند.
اومی گوید: زنگ خطر افزایش جمعیت آفات در مزارع استان به صدا درآمده است چراکه در زمستان و بهار یخبندان نداشتیم و در نتیجه پیش بینی میشود جمعیت آفات امسال بیشتر خواهد بود.
حق نما گفت: کشاورزان باید حتما با کلینیکهای گیاه پزشکی همکاری داشته باشند و مراقب زمینهای کشاورزی خود باشند در غیر این صورت خسارت جبران ناپذیری متحمل میشوند.