مشاور وزیر اقتصاد گفت: خرید اینترنتی نان ادامه خواهد داشت و تراکنش‌های مربوط به آن با بستری اینترنتی مشخص خواهد بود.

در میز اقتصاد امروز آقایان مسعود امرالهی مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی، محمد جلال مشاور وزیر اقتصاد، روح‌الله حسنی رئیس جهاد کشاورزی استان زنجان و مجتبی دهقان پور رئیس جهاد کشاورزی استان فارس درباره عرضه هوشمند نان گفت‌وگو کردند و به سوالات زیر پاسخ دادند.

نانوایی‌های غیرفعال چطور سهمیه آرد دریافت می‌کنند؟

آقای امرالهی مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی: موضوع مجوز‌ها در حوزه اصناف و اتحادیه‌های صنفی، اما موضوع نظارت بر آرد و نان کشور در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است و ما نظارت خود را برای کنترل قاچاق نان داریم. نانوایی بودند که فعالیتشان متوقف شده بود، اما سهمیه آردشان را تحویل می‌گرفتند؛ پس تصمیم به موضوع هوشمندسازی عرضه آرد و نان گرفتیم که با اجرای این طرح، خروج آرد از شبکه کم شده است.

ریشه این مجوز فروشی‌ها و شیوه کنترل آن در دولت چیست؟

آقای محمد جلال مشاور وزیر اقتصاد: یکی از مشکلات گذشته محدودیت‌های ارائه آرد یارانه‌ای برای نانوایی‌ها بود و به همین علت، در یکی از استان‌ها، مجوز آرد یارانه‌ای با یک واحد ۱۰۰ متری در آن منطقه برابری می‌کرد. هزینه این خرید و فروش مجوزها، هزینه تولید نان را افزایش می‌داد. کمتر از یک ماه است که استقرار کارتخوان‌های هوشمند شروع شده و امیدواریم با اجرای این طرح جدید، محدودیت‌های توزیع آرد برطرف شود.

پیش از این آرد یارانه‌ای با قیمت بسیار پایین توزیع می‌شد، اما در الگوی پیشنهادی، نرخ آرد بدون ترجیح قیمتی خواهد بود و با ثبت تراکنش در زیرساخت کارتخوان‌های هوشمند، نشان می‌دهد که آرد تبدیل به نان شده است. در این شرایط به صورت هوشمند یارانه آرد مبتنی بر عملکرد و به نانوا پرداخت خواهد شد.

تعاملات مثبتی داشتیم تا صدور مجوز نانوایی به شدت تسهیل و ارزان شود. کسانی که تا امروز امکان دریافت مجوز را نداشتند، مجوز خواهند گرفت و کسانی که فقط به دنبال دریافت سهمیه آرد بودند، به مرور کنار خواهند رفت؛ زیرا مجوز‌ها طی فرایندی شفاف و الکترونیکی صادر خواهد شد.

در استان زنجان‌های زنجان و فارس هوشمند سازی فروش نان چه میزان پیشرفت و چه تاثیری بر کنترل خروج نان داشته است؟

آقای حسنی رئیس جهاد کشاورزی استان زنجان: در استان زنجان همه دستگاه‌های کارتخوان نصب شدند و آماده اجرای مرحله آخر تولید نان هستیم. مشکلات ما که توضیح دادن این موضوع به ذینفعان و بحث سهمیه و مجوز‌ها بود، امروز رفع شده و بازبینی در ساختار سهمیه و مجوز‌های نان اتفاق افتاده است. به صورت تخمینی حدود ۲۰ درصد تا همین جای کار، کنترل خروج آرد از شبکه را داشتیم.

آقای دهقان پور رئیس جهاد کشاورزی استان فارس: ۱۳۲۲ دستگاه کارتخوان نصب کردیم؛ سهمیه مبتنی بر عملکرد و نان تامینی خواهد بود تا نان با قیمت مطلوبی به دست مردم برسد. نشتی آرد حدود ۲۰ درصد از این طریق مدیریت شده است.

در خرید تعداد بالای نان مشکلی برای نانوا ایجاد نخواهد داشت؟

آقای محمد جلال مشاور وزیر اقتصاد: برای خرید انبوه و خرید خانوار‌ها از نانوایی، محدودیتی نداریم و در عملکرد نانوایان اختلالی ایجاد نمی‌شود. مورد مشکوک خرید با تعداد بالا، در شرایطی است که در دفعات زیاد صورت گیرد و اثبات شود که برای دستگاه خاصی نیست. خریداران عمده باید از سوی نانوا ثبت شوند تا مشکلی برای آن‌ها به وجود نیاید.

اگر کارتخوان قطع شود فروش به چه صورت خواهد بود؟

آقای محمد جلال مشاور وزیر اقتصاد: اگر برای کارتخوان‌ها مشکلی ایجاد و از سرویس خارج شوند، در صورتی که عامدانه نباشد، کار می‌تواند با روش‌های جایگزین ادامه پیدا کند و محاسبه عملکرد دوره‌های گذشته نانوا را مبنا قرار خواهیم داد.

عملیات کارتخوان نانوایی‌ها هم کاملا مشابه سایر کارتخوان‌هاست و زمان عرضه تغییری نخواهد کرد. تمامی مراکز پخت نانی که گندم ۶۶۵ تومانی و ۹۰۰ تومانی استفاده می‌کردند، نانوایی محسوب می‌شوند و اختصاص آرد آن‌ها انجام می‌شود؛ مابقی با نرخ صنف و صنعت آرد دریافت خواهند کرد.

چه سرنوشتی برای فروشندگان اینترنتی نان ایجاد می‌شود؟

آقای محمد جلال مشاور وزیر اقتصاد: خرید اینترنتی نان ادامه خواهد داشت و تراکنش‌های مربوط به آن با بستری اینترنتی مشخص خواهد بود. برای دستگاه‌ها هیچ مشکلی ایجاد نخواهد شد، اما نیاز به ثبت دارد. برای مردم هم هیچ مشکلی نیست و هیچگونه تغییر قیمتی در نان نخواهیم داشت.

موضوع فروش کیلویی نان در چه مرحله‌ای است؟

آقای امرالهی مدیرکل بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی: در جلسه اخیر شورای آرد و نان، طرح خرید کیلویی نان را مطرح کردیم و این موضوع در حال پیگیری است تا جلوی کم‌فروشی و گران فروشی را بگیرد. تنها مشکلی که در این حوزه مطرح شده، خام فروشی در نان سنگک و بربری است تا سنگین‌تر باشد، اما قطعا با این روش، نانوایی نمی‌تواند ادامه فعالیت داشته باشد.

برچسب ها: یارانه نان ، قیمت نان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۹ ۲۰ خرداد ۱۴۰۱
فروش اینترنتی = بهترین راه مجبور کردن مردم به خریدن نون کنجدی گرون قیمت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۱ ۲۰ خرداد ۱۴۰۱
هر طرحی که به ضرر مردم نباشه خوبه. باعث افزایش قیمت نشه.
Iran (Islamic Republic of)
امیرمهدی
۰۶:۴۰ ۲۰ خرداد ۱۴۰۱
خواهش می کنم نان و تخم مرغ به صورت کیلویی فروخته شود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۶ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
مهمترین و با اولویت ترین کار در زمینه فروش نان، اجرای برنامه فروش کیلویی اونه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۸ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
اگه ۴ نفر پشت هم در یک صف ، و هر کدام به قیمت ۲۰ تا نون کارت بکشند ، مثلاً معادل یک کیسه آرد بشه ،در واقع آرد خریده.
حالا کی می‌فهمه که آرد خریداری شده یا نون!!؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۱ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
تهران هم کیلویی کنید با این همه اعتراض بازهم نان سنگک 4000 تومنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
مسخره بازی با نان مردم!!!!
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۰:۲۹ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
به جای فروش کیلویی ، مثلا 100 کیلو آرد به نانوا داده اید ،وزن هر نان هم مثلا باید 200 گرم باشد ...مشخص است این نانوایی باید 500 عدد نان بفروشد با کمی خطا ...
Iran (Islamic Republic of)
اهالی بره ره
۱۹:۵۳ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
خدا در دولت سیزدهم ظرف 10 ماه ، چه پیشرفت فوق ثصور نموده ایم که فروش نان در کشورمان اینترنتی شده است!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۶ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
کاش تهران هم نان کیلویی بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۲ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
آفرین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۱ ۱۹ خرداد ۱۴۰۱
دولتیا همیشه یه راه دزدی برا خودشون میذارن نمونه اش فروش اینترنتی نونه که اداره غله به نونواییا گفته به ما حق و حساب بدین و پدر مردمو دربیارین و ملت دو ساعت تو صف برا بدون کنجد وایمیسن ولی گر و گر کنجدی میزنن و میگن اینا مال اینترنتیاست ولی اگه بخواین از همینا بهتون میدیم و مردمو اینجوری مجبور میکنن نون کنجدی که دو برابره بخرن
آخرین اخبار