معاون اول رئیس جمهور عصر امروز (چهارشنبه) در دهمین جلسه انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به فلات مرکزی با اشاره به کمبود منابع آب در مناطق مرکزی کشور و اجرای ۴ خط انتقال آب از دریا، افزود: این یک پروژه بزرگ ملی و برای آینده ایران است که باید با همکاری و مشارکت همه ذینفعان به سرانجام برسد.
محمد مخبر پس از ارائه گزارش وزیر نیرو در خصوص انشعاب خط اول انتقال آب دریا از اردکان به یزد، دستور داد جهت حل مشکل اضطراری تامین آب در این استان، این خط لوله انشعابی هر چه زودتر تا اوایل تابستان سال جاری به بهره برداری برسد.
پروژه انتقال آب خلیج فارس به استان یزد برای استفاده در معادن چادرملو (اردکان) در قالب خط اول انتقال تعریف شده است.
کار لولهگذاری، نصب پمپاژ و تأسیسات این پروژه تکمیل شده است و بهزودی با ورود آب به خطوط لوله، مردم استان یزد از آب شیرین خلیج فارس بهرهمند خواهند شد.
خط اول انتقال، برای انتقال آب خلیج فارس تا (اردکان و یزد) با حجم سرمایهگذاری ۱۶ هزار میلیارد تومان و حجم آب انتقالی ۱۳۰ میلیون مترمکعب در سال بوده است. طول این خط انتقال ۸۲۰ کیلومتر و تعداد ایستگاههای پمپاژ آن ۱۲ باب است.
شایان ذکر است که عملیات اجرائی خط دوم و سوم برای انتقال آب خلیج فارس به مشهد و اصفهان همزمان با ورود آب به خط اول (یزد) آغاز میشود.
همچنین خط دوم انتقال آب، برای انتقال آب خلیج فارس تا مشهد مقدس با حجم سرمایهگذاری ۴۷ هزار میلیارد تومان و حجم آب انتقالی ۲۳۰ میلیون مترمکعب در سال است.
طول این خط انتقال هزار و ۵۵۰ کیلومتر و تعداد ایستگاههای پمپاژ ۲۱ باب است. پتانسیل اشتغالزایی این طرح، ۳۰ هزار نفر است که تا ۱۴۰۴ تکمیل خواهد شد.
خط سوم انتقال آب نیز برای انتقال آب خلیج فارس تا اصفهان با حجم سرمایهگذاری ۳۵ هزار میلیارد تومان و حجم آب انتقالی ۲۰۰ میلیون مترمکعب در سال است.
طول این خط انتقال، ۹۱۰ کیلومتر و تعداد ایستگاههای پمپاژ آن ۱۷ باب است که پتانسیل اشتغالزایی طرح ۱۴ هزار نفر است و تا سال ۱۴۰۴ تکمیل و نهایی خواهد شد.
در مجموع خطوط دوم و سوم، ۸۲ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارند و پتانسیل اشتغالزایی این خطوط ۴۴ هزار نفر است که البته با اجرای خط اول، حدود ۳۵ درصد از زیرساختهای خط دوم و سوم نیز احداث شده است.
اجرای خط دوم و سوم انتقال آب خلیج فارس از کریدور مشترک خط اول بسیار بهینه، اقتصادیتر و سریعتر از مسیر عمان به مشهد است.
استان کرمان پر از درختان میوه سردسیری گرمسیری و کویری است که اگر ییکسال دچار تنش آبی شوند دهها سال دیگر هم جای خود را نخواهند گرفت
مردم را وارد صحنه کنید و یکساله مشکل آب رو حل کنید
حالا دنبال آب میگردین