به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در جلسه هیات دولت که بعدازظهر روز یکشنبه به ریاست حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی برگزار شد، اعضای دولت به استناد قانون هدفمند کردن یارانهها و در اجرای حکم مندرج در بند (ی) تبصره (۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور، نحوه محاسبه تعرفه برق مصرفی مشترکان را تعیین کردند.
براساس مصوبه هیئت وزیران، بهای برق مشترکان کم مصرف (در سقف مصرف ۵۰ درصد الگوی مصرف) تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی برابر صفر محاسبه میشود.
تعرفههای برق مصارف خانگی مشترکین کمتر از الگوی مصرف براساس تصویب نامه سال ۱۳۹۷ هیئت وزیران تعیین میشود.
همچنین تعرفه برق مشترکین خانگی با مصرف بالاتر از الگوی مصوب برای مصارف کمتر از الگو بر اساس جدول فعلی، مازاد بر آن تا یک و نیم برابر، تا دو برابر و مصارف بیش از دو برابر به ترتیب با ضریب (۱/۵)، (۲/۵) و (۳/۵) برابر هزینه تأمین برق (متوسط نرخ قراردادهای خرید تضمینی برق از نیروگاههای حرارتی دو سال گذشته به علاوه هزینه نقل و انتقال برق (ترانزیت) و هزینه سوخت با تعرفه نیروگاهی) محاسبه و دریافت میشود.
در محاسبه صورتحساب برق ماههای گرم برای مشترکان مشمول این مصوبه جز در مناطق گرمسیر یک و سایر مناطق گرم به ترتیب ضریب (۰/۵) و (۰/۸) اعمال میگردد.
با هدف تشویق مشترکانی که الگوی مصرف را رعایت میکنند و مصرف خود را در ماههای گرم نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش میدهند، به میزان کاهش مصرف نسبت به الگوی مصرف یا مصرف دوره مشابه سال قبل (هر کدام کمتر باشد)، پاداش صرفهجویی معادل هزینه تأمین برق پرداخت میشود. اعمال ضریب ۲ برای پاداش صرفهجویی در ساعات اوج بحرانی بلامانع است و برای فرهنگسازی و تشویق به کاهش مصرف، وزارت نیرو مجاز به تعیین و اعمال تشویق (پرداخت پاداش) بیشتر و یا اهدای جوایز میباشد.
برای خانوارهای دارای بیش از یک واحد مسکونی، مجموع مصارف واحدهای مزبور (بر اساس دستورالعمل ابلاغی وزارت نیرو)، برای تشخیص پله مصرف و محاسبه صورتحساب مبنای عمل قرار میگیرد.
با هدف اطلاع مشترکان از میزان مصرف و ایجاد زمینه اصلاح مصرف برق، ساز و کار لازم به نحوی طراحی و اجرا گردد که مشترکان، امکان پیشبینی و انتخاب پله مصرفی خود را داشته باشند. وزارت نیرو مجاز است برای مشترکانی که سطح مصرف انتخابی خود را مراعات نمایند، ۵ درصد تشویق اعمال کند.
تعرفه برق مصارف اشتراکی، عمومی (به جز مصارف مشمول معافیت قانونی، مراکز نیکوکاری و خیریه و مراکز بهزیستی و نگهداری جانبازان، معلولین، سالمندان، کودکان و ...) و سایر مصارف (شامل مصارف تجاری) به ترتیب با ضریب یک و یک و نیم (۱/۵) برابر هزینه تأمین برق محاسبه و دریافت میشود.
تعرفه برق مصارف پمپاژ آب براساس تعرفههای جاری محاسبه و دریافت میشود. در صورت تجاوز از قدرت مجاز، شرکتهای برق نسبت به محدود نمودن مصرف اقدام و مصارف مازاد معادل هزینه تأمین برق محاسبه و دریافت میشود.
هیئت وزیران به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و به منظور جبران اثرات خشکسالی بر حقآبه داران حوضه زایندهرود، با اختصاص مبلغ ۵ هزار میلیارد اعتبار به صورت هزینهای به سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان موافقت کرد تا پس از اخذ مبلغ ۱۰ هزار میلیارد دیگر توسط استان اصفهان براساس مصوبه کارگروه ملی سازگاری با کمآبی و از محل منابع وصولی از صنایع پرآب بر و سایر منابع استانی برای موضوع فوق در چارچوب قوانین و مقررات مربوط هزینه گردد.
همچنین مبلغ سه هزار میلیارد ریال به صورت تملک داراییهای سرمایهای به منظور اجرای طرحهای مصوب و تأمین انتقال آب در استان اصفهان اختصاص یافت و سازمان مدیریت برنامهریزی استان اصفهان و استانداری اصفهان و سایر دستگاههای مربوط موظف شدند گزارش عملکرد این تصویبنامه را در مقاطع سه ماهه به سازمانهای برنامه و بودجه کشور و مدیریت بحران کشور ارسال نمایند.
هیئت وزیران همچنین به منظور جبران خسارات ناشی از سیل و مخاطرات طبیعی در مرداد ماه سال جاری در استان کرمان، با اختصاص مبلغ ۵۰ میلیارد ریال اعتبار هزینهای جهت احداث و بازسازی اماکن مسکونی روستایی و شهری در شهرستانهای این استان موافقت کرد.
همچنین با تصویب دولت، مبلغ ۱۰۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت (با سود ۴ درصد روستایی و ۵ درصد شهری) به منظور جبران خسارات یاد شده، با ضمانت زنجیرهای پرداخت میشود. لازم به ذکر است، بدهی، معوقات و چک برگشتی احتمالی آسیبدیدگان به بانکها مانع از دریافت این تسهیلات نخواهد بود.
دولت، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی را نیز موظف کرد ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام بازسازی، گزارش عملکرد اعتبارات فوق را هر سه ماه به سازمانهای برنامه و بودجه کشور و مدیریت بحران کشور ارسال نماید.
هیئت وزیران در ادامه، با اختصاص مبلغ ۳۴۰۰ میلیارد ریال به صورت هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای برای بازسازی بخشهای خسارتدیده اماکن مسکونی شهری و روستایی و تأسیسات زیربنایی معابر شهری و جادهها ناشی از زلزله آبانماه سال جاری در استان هرمزگان موافقت کرد.
همچنین مبلغ ۴۷۴۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت (با سود ۴ درصد روستایی و ۵ درصد شهری) از طریق بانکهای عامل به منظور جبران خسارات ناشی از وقوع زلزله در استان هرمزگان پرداخت میشود.
هیئت وزیران به پیشنهاد معاونت امور مجلس رئیسجمهور و به استناد ماده (۴۲) آییننامه داخلی دولت، در خصوص ادامه بررسی یا استرداد لوایح جاری در دولت یازدهم مجلس شورای اسلامی و لوایحی که اعلام وصول نشدهاند، تصمیمگیری کرد.
هیئت وزیران با هدف رفع مغایرت موجود در ردیفهای جدول مصارف هدفمندی یارانهها و به منظور جلوگیری از سردرگمی دستگاههای اجرایی و اختلال در مراحل اجرایی، با اصلاح آییننامه اجرایی تبصره (۱۴) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور موافقت کرد.
انتهای پیام/