بیگلری گفت: ۵۰ تا ۶۰ درصد معلولیتها ناشی از اختلالات ژنتیکی بوده و در حال حاضر بیش از ۱۹ هزار نوع بیماری ژنتیکی شناخته شده است.
معاون امور توسعه و پیشگیری ادارهکل بهزیستی استان زنجان بیشتر بیماریهای ژنتیکی درمان ندارند اما قابل پیشگیری و کنترل هستند.
او می گوید: پارسال نزدیک به هزار نفر به مراکز مشاوره ژنتیک مراجعه کردند که ۸۸ نفر کمک هزینه آزمایشات ژنتیک و ۸۰ نفر کمک موردی دریافت کردهاند.
بیگلری گفت: بارداری قبل از ۱۸ سالگی و بالای ۳۵ سالگی، وجود فرد معلول در خانواده، ازدواج فامیلی، سابقه مشکلات ژنتیکی، اختلالات کروموزومی، بیماری ھای ارثی در خانواده، سقط جنین ھای مکرر، داشتن فرزند با مشکلات مادرزادی و یا عقب ماندگی ذھنی از مواردی هستند که نیاز به مشاوره ژنتیک دارند.
معاون امور توسعه و پیشگیری ادارهکل بهزیستی استان زنجان گفت: استراتژی سازمان بهزیستی در زمینه مشاورههای ژنتیک، آگاهسازی و حساس کردن گروه هدف، شناسایی افراد پرخطر، پیشگیری اولیه، انجام مشاوره ژنتیک و در صورت لزوم انجام آزمایشات ژنتیکی است.
به گفته بیگلری در حال حاضر حدود ۳ مرکز مشاوره پزشکی ژنتیک خانواده تحت نظارت بهزیستی دایر است که یک مرکز آن دولتی و ۲ مرکز در زنجان و خدابنده بصورت خصوصی در حال فعالیت هستند.