نخستین تور گردشگری کشاورزی در روستای سیاحومه بخش نمشیر شهرستان بانه برگزار شد.

 

 

 

 

 

با هدف توسعه گردشگری کشاورزی شهرستان بانه، نخستین تور گردشگری «گل محمدی» در روستای سیاحومه بانه برگزار شد و گردشگران در یک مزرعه گل محمدی گل چیدند و گردشگری را با طعم گل تجربه کردند.

تولید کننده گل محمدی روستای سیاحومه در بخش نمشیر در ۳۰ کیلومتری بانه ؛ از ۱۰ سال پیش کشت گل محمدی را در  پنج هزار مربع زمین آغاز کرده و سالانه به طور متوسط بیش از ۶ تن گل محمدی برداشت می کنند این کشاورز در کنار مزرعه خود یک کارگاه گلاب گیری نیز راه اندازی کرده و علاوه بر گلاب گیری مزرعه خود گل های دیگر مزارع شهرستان را جمع آوری و در این کارگاه تبدیل به گلاب ناب رشید می کند.

این مزرعه در فصل برداشت برای حدود ۲۵ نفر از بانوان روستای سیاحومه اشتغال موقت ایجاد می کند و پروسه برداشت نیز ۳۰ روز طول می کشد.

رییس جهاد کشاورزی شهرستان بانه گفت: در حال حاضر در شهرستان بانه ۲۰ هکتار مزرعه گل محمدی وجود دارد متوسط برداشت گل بیش از سه تن در یک هکتار است.

کریم شریفی گفت: بخشی از مزارع گل محمدی تازه کاشت است و بازدهی زیادی ندارند، تعدادی از مزرعه های گل محمدی بیش از هفت تن در هکتار گل محمدی برداشت کردند که به عنوان نمونه استانی انتخاب شدند.

او با اشاره به برنامه ها و سیاست های جهاد کشاورزی برای توسعه مزارع گل محمدی گفت: یکی از برنامه های جهاد کشاورزی برای توسعه کشت گل محمدی پرداخت تسهیلات با بهره چهار درصد و اهدای قلمه ریشه دار گل محمدی به کشاورزان است که سال گذشته ۲۰ هزار قلمه ریشه دار به کشاورزان اهدا شده است.

شریفی گفت: برای توسعه کارگاه های عرق گیری هم تسهیلات کم بهره به متقاضیان پرداخت می شود که امیدواریم با همکاری کشاورزان بتوانیم سطح زیر کشت این محصول را به ۱۰۰ هکتار برسانیم.

رییس جهاد کشاورزی شهرستان بانه گفت: شرایط شهرستان بانه برای کشت گل محمدی مناسب است، پیش بینی می شود در این مزرعه ۵ تن گل برداشت شود که ۱۰ هزار لیتر گلاب در این مزرعه تولید می شود.

شریفی گفت: سالانه به طور متوسط ۲۰ هزار لیتر گلاب تولید می شود در صورتی که مزارع دیگر به مرحله برداشت برسند تولید گلاب در شهرستان افزایش می یابد و به خود کفایی خواهند رسید.

رییس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بانه نیز در این باره گفت:گردشگران در تور یک‌روزه که به همت آژانس خدمات‌مسافرتی و گردشگری آران‌پرواز و با همکاری این اداره برگزار شد، ضمن حضور در این روستا از نزدیک با نحوه برداشت گل‌های محمدی و گلاب‌گیری به شیوه سنتی آشنا شدند.

سعدالله رحیمی خواه گفت: این نوع تور‌های گردشگری علاوه بر مفرح بودن، موجب معرفی محصولات کشاوزی به‌صورت علمی و عملی و آموزش شیوه‌های مهارت‌آموزی و آشنایی با نحوه کاشت و چیدن و نگهداری این محصولات به مخاطب می‌شود.

او  به اهمیت معرفی محصولات کشاورزی طبیعی و ارگانیک این شهرستان که هرساله موفق به کسب مقام برتر استانی و ملی می‌شوند پرداخت و گفت: توجه و حمایت از این بخش، رونق و توسعه گردشگری را نیز به‌دنبال دارد

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بانه گفت: امیدواریم با برگزاری تور‌های گردشگری کشاورزی، در راستای رشد و شکوفایی این صنعت و همچنین توسعه و ترویج محصولات کشاورزی منطقه گام‌های موثر و مثبتی برداریم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.