حجت الاسلام محمد رضا قاسمی نیا روز چهارشنبه گفت: طی یک سال گذشته با تبعه کشورهای افغانستان، پاکستان، هندوستان، نیجریه، فیلیپین، رواندا و سوریه هماهنگیهایی داشتیم و در این رابطه تفاهمنامهای با مرکز امور خانواده جامعه المصطفی العالمیه صورت گرفتهاست.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم تعداد اتباع آموزش دیده توسط سوادآموزی قم در سه سال گذشته را ۶ هزار نفر ذکر کرد و گفت: بر اساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن نرخ باسوادی اتباع در قم ۸۶ درصد و حدود ۱۴ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.
حجت الاسلام قاسمی نیا دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیتهای نهضت سوادآموزی طی ۴۳ سال گذشته گفت: نرخ باسوادی در این استان در میان افراد ۱۰ تا ۴۹ سال با ۵۰.۵ درصد رشد از ۴۷ درصد در سال ۵۷ به حدود ۹۷.۵ درصد در سال ۱۴۰۱ رسیدهاست.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم گفت: درحالی که از هر ۱۰۰ نفر ۴۷ نفر در قم با سواد بودند در حال حاضر از هر ۱۰۰ نفر ۹۷ نفر باسواد میباشند.
او گفت: در گروه سنی ۶ سال به بالا نرخ باسوادی بانوان از ۳۴ درصد در نخستین سال پیروزی انقلاب به ۸۷ درصد در سال ۱۴۰۱ رسیدهاست.
حجت الاسلام قاسمی نیا همچنین گفت: نرخ باسوادی مردان نیز از ۶۴ درصد به ۹۳ درصد افزایش یافتهاست.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم گفت: نرخ جمعیت باسواد شهری در استان از حدود ۵۳ درصد به حدود ۹۰ درصد رسیده و جمعیت باسواد روستایی استان نیز که اوایل انقلاب ۳۰ درصد بوده هم اکنون ۸۰ درصد است.
حجت الاسلام قاسمی نیا گفت: یکی از موضوعهایی که در زمینه سوادآموزی روی آن سرمایهگذاری میشود رشد باسوادی جمعیت ۱۰ تا ۲۹ سال به عنوان قشر مولد، فعال، با نشاط و جوان جامعه است که خوشبختانه در این گروه سنی نیز به بالای ۹۷ درصد رسیدیم.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم با بیان اینکه از زمان تشکیل نهضت سوادآموزی ۴۱۵ هزار نفر درقم باسواد شدند، گفت: یکی از بایدهای آموزش نهضت سواد آموزی علم جهت دار است در همین راستا از حدود یکهزار ساعت آموزش سوادآموزی حدود ۲۳۰ ساعت آن به آموزش روخوانی و روانخوانی قرآن کریم، آشنایی با زندگانی اهل بیت (ع) و معارف و ارزش اسلامی اختصاص دارد.
او گفت: طبق ارزیابیهای صورت گرفته از عملکرد سوادآموزی قم ۴۵ رتبه و مقام کشوری در استان قم کسب شدهاست.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم با اشاره به فعالیتهای سوادآموزی قم در حوزه دیجیتال آموزش مقدمات کار با رایانه را از جمله آن ذکر کرد وگفت: از چهار سال گذشته سالانه ۱۵۰ نفر از سوادآموزان دوره انتقال سوادآموزی که معادل ششم ابتدایی است آموزش داده میشوند.
حجت الاسلام قاسمی نیا با بیان اینکه این آموزشها در راستای تحقق اهداف دولت الکترونیک است گفت: این آموزشها طی ۶۰ ساعت و در سه موضوع صورت میگیرد که قم در این زمینه درخشش خوبی داشته و از سوی بنیاد ای. سی. دی. ال ایران نیز مورد قدردانی و تشویق قرار گرفت.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم در ادامه گفت: یکی از راههای استقبال سوادآموزان دوره انتقال و همچنین نگه داشتن آنها در آموزش گسترش آموزش دیجیتال میباشد.
او گفت: از شاخصهای مهم وموثر توسعه در هر کشوری میزان و سطح سواد آحاد جامعه میباشد بنابراین تلاش و همت مدیران تمام دستگاههای اجرایی باید نسبت به رشد باسوادی استان قرار گیرد و در سبد برنامهها و اولویتهای دستگاهها تعیین گردد و رهبر معظم انقلاب اسلامی سوادآموزی را یک جریان مهم فرهنگی شمردهاند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش قم دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مدارج بالای سوادآموزان در قم گفت: ۱۳۰ چهره موفق از استاد دانشگاه و حوزه، کارآفرین، مدیر و معلم در استان شناسایی شدند که تحصیل خود را از کلاسهای نهضت سواد آموزی آغاز کردند.