سخنگوی دولت در گفتوگوی تلفنی با برنامه بدون خط خوردگی رادیو گفتگو با بیان اینکه مطابق قانون، دولت مکلف بود دهک های پر درآمد را از دریافت یارانه به تدریج حذف کند، گفت: همزمان با عادلانه سازی پرداخت یارانه ها، دهک اول پردرآمد کشور یعنی جمعیت ۱۰ درصدی که پردرآمدترین افراد کشور هستند، از دریافت یارانه حذف شدند زیرا یارانه بر حسب طبقات متوسط و پایین تر جامعه تعلق می گیرد.
وی با اشاره به اعتراض برخی از شهروندان نسبت به حذف خود از یارانه بگیران و درخواست آن ها برای بازنگری اظهار کرد: ممکن است برخی اشتباهاتی در بانک های اطلاعاتی وزارت رفاه وجود داشته باشد و یا حساب شخصی یک فرد توسط فرد دیگری اداره شود که به همین دلیل باید شفاف سازی در این مورد صورت بگیرد و طبیعتا اصلاح صورت خواهد گرفت.
سخنگوی دولت در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتوگو از دستور رئیس جمهور برای رسیدگی به اعتراضات مردمی که یارانه به آن ها تعلق نگرفته است خبر داد و بیان کرد: رئیس جمهور تاکید کردند ظرف نهایتا یک ماه باید رسیدگی صورت بگیرد و پس از دریافت اطلاعات تکمیلی مردم، نسبت به استحقاق دریافت یارانه بازبینی داشته باشند.
وی با تصریح بر اینکه ۹۰ درصد جمعیت کشور مشمول دریافت یارانه می شوند، عنوان کرد: صرفا ۱۰ درصد بنا است که حذف شده بمانند. البته عده ای از مردم به دلیل فعال نبودن سامانه ثبت نام از سال ۱۳۹۳ برای دریافت یارانه ثبت نام نکرده اند، نتوانستند برای دریافت یارانه در این سال ها ثبت نام کنند و به همین جهت مشخص نشده که این افراد استحقاق دریافت یارانه هستند یا خیر.
بهادری جهرمی با اعلام اینکه یک ماه نخست یارانه به حساب افراد واریز می شود، در عین حال گفت: البته امکان برداشت وجود ندارد تا بررسی صورت بگیرد و اگر مشخص شود اشکالی در بررسی فرد وجود داشته است، یارانه برای آن ها فعال و قابل برداشت می شود.
سخنگوی دولت سیزدهم هدف گذاری اصلی در اصلاح اقتصادی را توسعه عدالت در پرداخت یارانه های دولتی عنوان کرد و افزود: پیش از این، هر کسی که وضع مالی بهتری داشت، امکان دریافت بیشتری هم از یارانه پیدا می کرد. دهک دهم جامعه قریب به 28 برابر دهک ضعیف تر جامعه از یارانه ها بهره می بردند.
وی با ذکر مثالی بیان کرد: کسی که در هفته چهار وعده مرغ می خورد، چهار برابر افراد دیگر از یارانه بهره می برد؛ در حالی که این مسیر باید معکوس باشد و کسی که توانمندی مالی پایین تری دارد طبیعتا باید یارانه بیشتری دریافت کند.
بهادری جهرمی با تصریح بر این موضوع که برای حذف دهک دهم باید داده های اطلاعاتی مختلف را مبنا قرار داد تا ارزیابی درباره وسع و توانمندی مالی یک خانواده چه میزان است، اظهار کرد: این خانواده با همدیگر زندگی می کنند و به همین جهت مبنای ارزیابی دریافتی کل خانواده است تا از خانواده هایی که توانمندی کمتری دارند حمایت شود.
وی افزود: هر کسی که نسبت به دهک بندی درخواست بازبینی داشته باشد، درخواست ها ثبت و رسیدگی می شود. البته ممکن است دهک بندی ها در طول زمان تغییر پیدا کند و امکان بازبینی باز هم وجود خواهد داشت.
سخنگوی دولت در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتوگو با اشاره به امکان وجود اندک نقاط ضعف در دهک بندی ها عنوان کرد: دهک اول تا سوم مبلغ یارانه ای معادل ۴۰۰ هزار تومان دریافت می کنند و دهک های چهارم تا نهم میزان ۳۰۰ هزار تومان به عنوان یارانه برای هر فرد دریافت خواهند کرد. بنابراین تفاوتی نمی کند که در دهک چهارم یا نهم قرار داشته باشید، زیرا در هر صورت مبلغ یارانه یکسانی دریافت می کنید. به همین جهت اگر ضعفی هم در دهک بندی های وجود داشته باشد، با این پرداخت یکسان برطرف خواهد شد و تنها دهک دهم، محل بحث خواهد بود.
وی در پاسخ به گلایه پیامکی یکی از مخاطبین برنامه «رادیو گفتوگو» در خصوص گران فروشی به بهانه حذف یارانه ها اشاره کرد: تدابیر لازم در این خصوص صورت گرفته است. با اجرای حذف یارانه های چهار قلم، اعلام شد افزایش قیمت ها با تدریج صورت بگیرد. در این زمان با صف های خریدی مواجه شدیم زیرا مردم قصد داشتند کالاها با قیمت قدیم را خریداری کنند. همین امر سبب افزایش تقاضای مصرف شد در حالی که حتی ممکن بود آن خانواده ها به روغن و مرغ نیاز نداشته باشند.
بهادری جهرمی افزود: مجموعه های تولیدی درخواست داشتند یارانه ای که به روغن یا مرغ اختصاص داده شده است محاسبه شود و به حساب یارانه های مردم واریز شود و همه فروش ها به قیمت جدید صورت بگیرد تا مشکلات نیز بین خریدار و فروشنده به وجود نیاید.
وی درباره سوال پیامکی یکی دیگر از شنوندگان برنامه درباره ثبت نام جدید یارانه ها گفت: از سال ۱۳۹۳ ثبت نام جدیدی متاسفانه صورت نگرفته است و این عقب ماندگی در این سال ها باید جبران شود. به زودی از طریق پیامک و لینک سامانه مربوطه، اطلاع رسانی صورت خواهد گرفت. مردم بابت این موضوع نگرانی نداشته باشند زیرا دولت می داند چه کسانی یارانه دریافت کرده اند و چه کسانی یارانه دریافت نکرده اند. در این مرحله مردم فعلا اعتراض خود را ثبت می کنند و در مرحله بعد به مواردی اعتراضی به صورت جزئی رسیدگی می شود.
در جواب این طرز تفکر می گم که من نمی خواهم که حقم رو به من کمک کنید. من نمی خواهم خوار کمک شما باشم. تازه از کجا معلوم که بگیری و کمک کنی؟
و اینکه لطفاً هم حقوق و هم یارانه رو بسته به مکانی بدید که طرف زندگی می کنه. توی شهرهای بزرگ خرج و مخارج گرونه. وقتی همه رو به یک چشم نگاه می کنید عدالت نیست.
فک کردید// با گران کردن اجناس اتباع خارجی باز با همون حقوق قبلی کار میکنن // انها هم با گران کردن مزدشان از یارانه ملت استفاده میکنن
من وهمسرم شاغل هستیم (کارمند) دوستانی که در دهک بندی تصمیم گیرنده هستند اعداد و ارقامی رو میگن که انگار من نوعی با اونی که ماشین چندین میلیاردی سوار میشه خونه و درآمد آنچنانی داره یکسان هستیم . اصل کار درسته ولی اجراش با این روش مشکل داره . هزینه خانواده ها فقط خورد و خوراک نیست
بعد یه گردن کلفت و میلیاردها ثروت هم بشه دهک دهم . خیلی خنده داره .
دولت سخنگو داره و متاسفانه سخنگوهای مروم کلشون رو کردن تو برف
خب معلومه اون کسی که پولداره و مرفه اصلا وقتش را برای ثبت نام یارانه 300 تومنی نخواهد گذاشت! باید دولت به خود مردم اعتماد میکرد تا اینقدر حرف نشنوه!
هر کسی لازم داره بیاد یارانه بگیره هر کسی نمی خواد ثبت نام نکنه !
موضوع نگاه از بالا به پایین دولت به مردم هست که مردم را بدبین به دولت ها کرده باید این اعتماد از دست رفته دوباره احیا بشه اینطوری که دولت داره کار میکنه یعنی به خاطر یه عده خاص کم که خیلی پولدار هستند و یارانه می خواهند بگیرند باید همه جامعه زیر تیغ تجسس اطلاعاتی از دارایی هایشان بروند یعنی بخاطر یک درصد 99 درصد جامعه باید هزینه بدهند کجای دنیا با مردمشان این چنین رفتاری دارند؟ و از همه مهمتر این همه هزینه سامانه ایجاد کنید برای ندادن یارانه به اون یک درصدی که ثبت نام میکنه؟
یا شاید هم مشکل جای دیگری است که این رفتارها مشاهده میشود؟ خدای ناکرده قرار نیست که مردم را از حقوق اصلیشون محروم کنید؟
ظلم و بیعدالتی و ناحقی تا کجا؟
مشکل حجم بالای يارانه پرداختی این است که منبع آن مشترک است ، یعنی چون درآمد همه به نفت وابسته است ،
با تغییر منبع ، درآمد همه دچار تغییر می شود ،
همان طور که مثلا بازنشسته ، کشوری و لشکری و
تامین اجتماعی داریم ، منبع پرداخت یارانه هم باید متفاوت باشد ،
تا حالا می شود سهام عدالت ،
حال برای اینکه یارانه هدفمند بشود باید آن را به نیاز وابسته کرد ، مثلا درصد تورم ، درصد گندم ، درصد سیل و زلزله ،
در واقع می شود وام بلا عوض ،
مثلا اگر بر حسب درصد تورم باشد ،
برای کشور و مناطق آزاد متفاوت است ،
پیمان اشراقی،
خبرگزاری صدا و سیما .
اقایان دولت لطفا اجازه دهید تا همه اعضای یک خانوار جداگانه ثبت نام کنندتا یارانه خود را بگیرند این طوری
●اگر فردی بمیرد فقط یارانه ان متوفی قطع می شود !!
●زن خانه دار بیکار و دختر مجرد بیکار یا پسر مجرد بیکار هم یارانه خود را خواهند گرفت
●اگر به سرپرست خانواده (پدر) یارانه نمیدهید حق زن و دختر و پسر بیکار ان خانوار را از بین برده اید
●طبق حکومت اسلامی امام علی ع :همه مردم (شاغل ، بیکار، مسلمان ، غیر مسلمان ، ثروتمند ، فقیر، آزاده، بنده ، و یعنی تمام افرادی که در سرزمین ان حکومت اسلامی تحت حکومت امام علی ع بودند از بیت المال سهم می بردند و حقوق """ یکسان """میگرفتند
این حکومت عادلانه است نه این حاکمیت فعلی ایران
از امام علی ع در شیوه حکومت داری بیاموزبم
ما در ایران فقط ادعای حاکمیت اسلامی داریم و خود را نماینده امام زمان عج می دانیم اما در عمل ضد رفتار اهل بیت ع عمل می کنیم
انشاءالله خدالعنت تون کنه،انشاءالله دردبی درمون بگیرید، خدانگذره ازتون، همه ی مردم رو دزدمیکنید بااین اوضاع همه بایدسرهم روکلاه بذارن تا امورات زندگی شون بگذره،
ازاین دردم میگیره میگه مردم میتونن پس اندازکنن وسفره شون بزرگ میشه،انشاءالله به حق پنج تن سرطان بگیرید،یاعلی،
خداپدرومادرت روبیآمورزه،حرف حساب جواب نداره، اللهم عجل لویک الفرج
مثلا میخوای وام بگیر از بانکمیگه کارکرد خوب میایی از ایناز اون با بدبختی پول جور میکنی میریزی بحساب بشه کار کرد حساب برا وام بعد زرشک میگن معدل حسابت بالاست حتلا چی وام روگرفتی برا هزار جور بدبختی مریضی زنو بچه جهیزیه قرض و قوله هاو چاله چوله های زندگیت بیخیال هیشکی امنمیپرسه از کجا اوردی برا چه کاری خرج کر ی فقط میگن داری