احمد محمودزاده گفت: باتوجه به منویات رهبر معظم انقلاب و همچنین طبق آمادگی و هماهنگی های صورت گرفته در سال تحصیلی جدید (۱۴۰۱ -۱۴۰۲) در یک یا ۲ مدرسه غیردولتی همه استان های کشور به جای زبان انگلیسی، زبان آلمانی تدریس می شود.
او گفت: استانداردسازی فضا و امکانات و توانمندسازی نیروی انسانی مدارس غیردولتی در دستورکار وزارت آموزش و پرورش است.
به گفته معاون وزیر آموزش و پرورش امسال حدود ۸۰ میلیارد ریال برای دوره های آموزشی ضمن خدمت فرهنگیان هزینه شد که فرهنگیان غیر دولتی به صورت حضوری و متناسب با کتاب های درسی این آموزش ها را فراگرفتند و این روند همچنان ادامه خواهدداشت.
محمود زاده گفت: توجه به رویکرد تربیتی و اجرای سند تحول بنیادین آموزش وپرورش در مدارس غیردولتی کشور از سیاستهای این وزارتخانه است و برای سال های آینده بر اساس رویکرد جدید، بخشی از مدارس غیردولتی به افراد حقوقی با صلاحیت های حرفه ای وابسته به شرکت ها و موسسه ها واگذار می شود.
وی در همین راستا از افراد حقیقی دارای صلاحیت حرفه ای از جمله فرهنیگان بازنشسته برای مدرسه داری دعوت کرد، در اداره مدارس غیردولتی مشارکت کنند.
رییس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: ۲۴ ساعته شدن فعالیت معلمان در مدارس غیردولتی در کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی مصوب شده و تا خردادماه امسال در صحن علنی مجلس این طرح تصویب شود و به کیفیت بخشی آموزش در مدارس غیردولتی کمک کند.
محمودزاده گفت: معلمان غیردولتی همچنین از امسال طبق بخش نامه ای که به استان ها ارسال شده است، از تمامی امکانات آموزش و پرورش از جمله مراکز رفاهی، مراکز خدماتی و مراکز درمانی استفاده می کنند.
معاون وزیر آموزش و پرورش ابرازداشت: یکی دیگر از برنامه های سازمان مدارس غیردولتی در سال تحصیلی جدید اعطای کمک هزینه تحصیلی برای دانش آموزان است که در این راستا هماهنگی های لازم با بانک مربوطه صورت گرفته که تا سقف ۳۰۰ میلیون ریال برای اولیای دانش آموزان به عنوان کمک هزینه تحصیلی و تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال برای همکاران فرهنگی مدارس غیردولتی در همه پایه ها اختصاص می یابد.
رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: قرار است در سامانه «مدرسه شیشهای» تمامی فرآیندهای تعلیم و تربیت در دید مردم قرار گیرد.
معاون وزیر و سرپرست سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: درحال حاضر ۲ میلیون دانش آموز برابر با ۱۲/۱۹ درصد در مدارس غیردولتی مشغول به تحصیل هستند.
محمود زاده گفت: میانگین کل دانش آموزان دنیا در مدارس غیردولتی ۱۸ درصد است که ۱۳ درصد وابسته و پنج درصد حقیقی است و این درحالی است که در کشور ما میانگین حقیقی از وابسته بیشتر است و بدنبال این هستیم که با مشارکت دادن مووسسه ها وتعاونی ها برای رسیدن به میانگین جهانی همکاری کنیم.
متوسط شهریه مدارس غیردولتی برای سال تحصیلی جدید هنوز اعلام نشده است
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: سال گذشته بین ۲۰ میلیون ریال تا ۱۸۰میلیون ریال شهریه مدارس غیردولتی در تمامی مقاطع تحصیلی در سراسر کشور بوده و درحال حاضر متوسط شهریه مدارس غیردولتی برای سال تحصیلی جدید برای دانش آموزان هنوز اعلام نشده است.
محمودزاده گفت: در بحث شهریه امسال اجرایی نمودن سندتحول بنیادین، رویکردهای تربیتی و پرورشی و رویکردهای آموزشی در مدارس غیردولتی درنظرگرفته شده که حدود ۳۵ درصد شهریه به این موارد گره خورده و ۶۵ درصد دیگر نیز مربوط به فضا، نیروی انسانی، تجهیزات و امکانات است.
اجرای سند ۲۰۳۰ در مدرسه های دولتی و غیردولتی کشور ممنوع است
رییس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش و پرورش گفت: اجرای سند ۲۰۳۰ در مدارس دولتی و غیردولتی سراسر کشور ممنوع است و هیچ مدرسه ای اجازه اجرای این سند را ندارد و در صورت اصرار، از کار برکنار می شود.
محمودزاده گفت: دنبال اجرای کامل سندتحول بنیادین و مدارس غیردولتی وابسته به موسسه ها و تعاونی ها هستیم که تاکنون برخی از این موسسه ها برای همکاری با این سازمان اعلام آمادگی کرده اند.
به گفته او ۲۰ درصد دانش آموزان کشور در مناطق مرزی و محروم مشغول به تحصیل هستند که ۵۰ درصد از پوشش تحصیلی در این ۲۰ درصد مربوط به مناطق محروم بوده و به همین خاطر یکی از کارهایمان این است که یک سوم استخدام های آینده برای مناطق محروم و کمتربرخوردار باشد.
محمودزاده می گوید: در بحث افزایش پوشش تحصیلی در این مناطق به سمتی می رویم که پوشش تحصیلی ۱۰۰ درصدی را در سال های آینده داشته باشیم و در زمینه افزایش هنرستان های فنی و حرفه ای و کار دانش نیز در این مناطق متناسب با زیست بوم و آمایش هم در مدارس دولتی و هم غیردولتی گام برمی داریم.