محمدباقر قریشی گفت: به دلیل کاهش حجم آب ورودی به دریاچه و بالا رفتن درجه شوری آن، در حال حاضر شرایط برای زیست آرتمیا مناسب نیست و عملاً برداشتی صورت نمیگیرد.
مدیر کل شیلات و آبزیان آذربایجان غربی می گوید: در حال حاضر تخم یا سیست آرتمیا به صورت یک پتانسیل بالقوه ذخیره در بستر دریاچه ارومیه ذخیره شده و به محض مساعد شدن شرایط محیطی، این تخمها طی مراحلی به موجود زنده آرتمیا تبدیل میشوند.
به گفته وی شیلات استان برای تأمین بخشی از نیاز کشور و فراهم نمودن بستر صادرات این نوع محصول در توسعه پرورش آرتمیا در مناطق مستعد حاشیه دریاچه ارومیه از هرگونه سرمایه گذاری بخش خصوصی و شرکتها استقبال میکند.
قریشی گفت: در حال حاضر یک مجتمع ۲ هزار هکتاری پرورش آرتمیا در دشت فسندوز میاندوآب در ضلع شرقی دریاچه ارومیه به صورت فازبندی و مرحله به مرحله در حال راه اندازی مزارع پرورش آرتمیا است که در حال حاضر ۷۰ هکتار از فاز اول آن به بهره برداری رسیده و حدود ۵۰۰ هکتار در مرحله احداث تأسیسات و استخرهای ماهی پرورشی است.
مدیرکل شیلات و آبزیان آذربایجان غربی می گوید: ظرفیت تولید آرتمیا در آذربایجانغربی در هر هکتار ۱.۱ تن بیومس و سیست آرتمیا است، و دریاچه ارومیه ظرفیت برداشت و صادرات سالانه بیش از ۳۰۰ تن آرتمیا را دارد که با درآمدزایی مربوط به این موجود ریز، میتوان تحولی در تأمین درآمد آذربایجانغربی ایجاد و حتی این استان را از بودجه دولتی بینیاز کرد.