سرهنگ سید محمد شکوهی در نشست خبری به برگزاری یادواره شهدای دانشآموزی و فرهنگی عشایری کشور در شیراز اشاره و گفت: امسال در خردادماه کنگره ملی بزرگداشت ۱۰ هزار شهید جامعه عشایری در استان چهارمحال بختیاری (شهرکرد) برگزار خواهد شد، پیشکنگره نیز در قالب دو یادواره شهدای کشوری در سطح عشایر برگزار خواهد شد.
او گفت: نخستین یادواره شهدای دانشآموزی و فرهنگی عشایر کشور در ۲۱ اردیبهشتماه در حرم مطهر شاهچراغ (ع) در شیراز برگزار خواهد شد. جامعه عشایری کشور بیش از ده هزار شهید را تقدیم نظام جمهوری اسلامی ایران کرده است که دو هزار شهید از این مجموع متعلق به استان شهید پرور فارس است.
شکوهی با اعتقاد به اینکه استان فارس از بزرگترین جامعه عشایری کشور بهره میبرد، گفت: از مجموع ۲هزار شهید استان فارس، ۴۱۰شهید فرهنگی و دانشآموز بودهاند که ۳۴۰ شهید دانشآموز و ۷۰ شهید فرهنگی هستند.
او گفت: از ۳۴۰ شهید دانش آموز عشایر فارس حدود ۹۲ شهید متعلق به دبیرستان شهید بهشتی شیراز بودهاند. این دبیرستان که معراج شهدا و قدمگاه شهدا محسوب میشود در طول دوران دفاع مقدس ۸۵۰ رزمنده، ۹۲ شهید، ۷۵ جانباز و ۲۲ آزاده را تقدیم به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کرده است.
شکوهی گفت: یادواره شهدای دانشآموزی و فرهنگی عشایری کشور با توجه به تعداد شهدای عشایری استان فارس و ۹۲ شهید دبیرستان شهید بهشتی، به میزبانی استان فارس برگزار خواهد شد و انشالله برگزاری این رویداد پیش زمینهای برای میزبانی کنگره ملی شهدای عشایر کشور است.
این مقام مسئول گفت: این دبیرستان در هر استان دیگری وجود داشت به پایگاهی برای کاروان راهیان نور دیگر مناطق تبدیل و حتی جهانی میشد. اما متأسفانه در استان فارس برای ارتقا جایگاه این دبیرستان کمکاری شده است.
او گفت: ترویج فرهنگ ایثار، شهادت و گذشت در جامعه، حفظ ارزشها و باورهای دینی به ویژه برای نسل نوجوان، جوان و دانشآموزان، تجدید میثاق با آرمانهای شهدا با هدف نهادینه کردن فرهنگ شهدا، شناساندن جامعه عشایری فارس به دیکر هم استانیها و کشور و دمیدن خون تازه به کالبد جامعه با فراهم کردن شرایطی برای آشنایی بیشتر با شهدا و ادامه دادن راه شهدا از اهداف برگزاری این یادواره محسوب میشود.
شکوهی در رابطه با خدمات محرومیت زدایی برای جامعه عشایر همزمان با برگزاری یادواره گفت: رزمایش کمکهای مومنانه به جامعه عشایری استان با توزیع بسته معیشتی نیز از دیگر برنامههای ما در این یادواره محسوب میشود.
او گفت: با توجه به اینکه زندگی عشایری ارتباط مستقیمی با طبیعت دارد، خشکسالی اخیر بیشترین آسیب را به این قشر وارد کرد و تاثیر منفی بر زندگی آنها گذاشت به همین منظور بستههای معیشتی را برای عشایر در نظر گرفتیم.
شکوهی گفت: این یادواره با همکاری آموزش و پرورش عشایری و اداره کل امور عشایر برگزار خواهد شد. در این یادواره تجهیزات آموزشی، کمک آموزشی و رفاهی مدارس عشایری در اختیار مدارس عشایری قرار میگیرد. این یادواره با حضور رئیس سازمان بسیج مستضعفین ساعت ۱۰ صبح در روز چهارشنبه ۲۱ اردیبهشت در حرم شاهچراغ (ع) برگزار خواهد شد.
این مقام مسئول گفت: یکی از اهداف برگزاری این رویداد در حرم شاهچراغ (ع) این است که میزبان چندین خانواده معظم شهدا از استانهای خوزستان، کرمان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان هستیم.
او، به بیانات رهبر معظم انقلاب اشاره و گفت: با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب اعلام کردند که شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران اسلامی است یکی از اهداف ما ترویج و شناساندن شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) است و برای تحقق این امر برنامههای مختلف فرهنگی و مذهبی را در کنار شاهچراغ برگزار خواهیم کرد. یادوارههای قبلی به صورت محلی و منطقهای برگزار شده است و این نخستین یادواره است که در سطح ملی برگزار میشود.
او گفت: شهید حسین فرصت از ایل بهارلو و از عشایر شهرستان داراب و استان فارس به عنوان شهید شاخص جامعه عشایری کشور معرفی شدند.
این مقام مسئول گفت: در طول یک سال گذشته نزدیک به چهارده مرحله توزیع کمکهای مومنانه انجام شده است، در بحث محرومیتزدایی نیز ساختن خانه مستضعفین در منطقه عشایری توسط گروههای جهادی، بازسازی پنج مدرسه عشایری، انجام اقداماتی برای آبشخور و حمام دام عشایر، درمان رایگان در مناطق عشایر توسط بسیج جامعه پزشکی، واکسیناسیون جامعه عشایر، تأمین امنیت کوچ عشایر، حل مشکلات زیربنایی آب و برق و برطرف کردن معضلات منابع طبیعی از دیگر اقدامات ما در جامعه عشایر به شمار میرود.
شکوهی گفت: عشایر در ۸۰ درصد منابع طبیعی استان پراکنده هستند و خدمات رسانی به آنها مشکل است و اکثر سلاحهایی که در اختیار عشایر است دارای مجوز است. سلاح عشایر در سه مرحله سازماندهی و مجوزدار شدهاند. در بحث امنیت عشایر ما تمام تلاش خود را به کار میگیریم تا این امنیت را با همکاری نیروی انتظامی برقرار کنیم.