علی خیرالدین گفت: در سطوح ملی نوآوری از TRL ۱ تا TRL ۴ باید بتوانیم در دانشگاهها و پژوهشگاهها یک ایده را به نمونه آزمایشگاهی تبدیل کنیم؛ سپس در TRL ۶ تا TRL ۷ باید محصول به نمونه واقعی تبدیل شود و در نهایت بتوانیم در پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان نمونههای آزمایشگاهی را به تولید انبوه برسانیم.
او گفت: یکی از پارامترهای مهم و تاثیرگذار، آزمایشگاهها و تجهیزات آزمایشگاهی هستند و باید توجه ویژه به این بخش داشته باشیم. اگر قرار است بر روی فناوریهای پیشرفته کار کنیم و روی لبه فناوری حرکت کنیم باید دارای تجهیزات پیشرفته باشیم.
به گفته وی در دو سال گذشته از لحاظ اعتباری به بخش تجهیزات آزمایشگاهی توجهی نشده است؛ اما خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده ۱۰۰ میلیارد تومان به این امر تخصیص داده شد.
او گفت: گرنت فناوری به دانشجویان و اساتیدی که در حوزه فناوری فعالیت دارند تعلق میگیرد؛ بین ۳۰ تا ۸۰ میلیون تومان به هر دانشجوی دکترا و کارشناسی ارشد اختصاص مییابد که پارکهای علم و فناوری متولیان هستند و بسیاری از دانشگاهها نیز از این گرنت استفاده کردهاند.
خیرالدین گفت: سه ماه است که گرنت «جوانه»، «شکوفایی» و «رشد» نیز پرداخت میشود که گرنت جوانه برای پایان نامهها و گرنت شکوفایی و رشد نیز برای بحثهای دانش بنیانی و سطوح فناوری بالاتر است.