جلال ابوالحسنی گفت: براساس اعلام وزارت نیرو در حدود ۲میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار شبکه اصلی آبیاری زهکشی در کشور وجود دارد که تاکنون برای یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار شبکه فرعی آبیاری از سوی وزارت جهاد کشاورزی اجرا شده است.
وی می گوید با توجه به خشکسالیها برای اجرا و تکمیل شبکههای فرعی آبیاری زهشکی وزارت جهاد کشاورزی برنامههای متعددی در دستور کار دارد که با تامین اعتبار در قالب یک برنامه ۱۰ ساله اجرا و تکمیل میشود تا کشاورزان از این شبکه بتوانند بهره برداری بهینه داشته باشند.
به گفته مدیر شبکههای فرعی آبیاری زهکشی وزارت جهاد کشاورزی با توجه به شرایط اقلیمی کشور که در شرایط خشک و نیمه خشکی قرار دارد و استفاده بهینه از آب در پایاب شبکهها و زمینهای آبی کشاورزی از اهمیت ویژهای برخوردار است تلاش میشود تا جایی که شرایط فنی، اجتماعی و اقتصادی جواب میدهد از سامانههای نوین آبیاری یا آبیاری تحت فشار استفاده شود.
وی می گوید طرح تحول نخلستان در این استان در سطح ۳۴ هزار هکتار در حال اجرا است که براساس برنامه در زمان حاضر پنج هزار هکتار شبکه فرعی آبیاری زهکشی در دستور کار است.
به گفته ابولحسنی در صورت تکمیل خطوط لوله و ایستگاه پمپاژ تامین آب این شبکهها از سوی شرکت آب منطقه ای، شبکههای فرعی حدود سه هزار هکتار از این اراضی برای کشت پاییزه قابل بهره برداری خواهد بود.