علی دهقانی گفت: استان اصفهان دارای ۶۰ واحد مجاز پرورش شتر مرغ است که ظرفیت تولید این واحدها چهار هزار قطعه مولد و ۱۲ هزار قطعه پرواری برآورد میشود و حدود ۲۰۰ واحد غیرمجاز پرورش شترمرغ نیز با ظرفیت تولید ۳ هزار قطعه مولد و ۱۳ هزار قطعه پرواری در استان فعال است.
سالانه هزار و ۲۰۰ تن گوشت در واحدهای مجاز پرورش شترمرغ استان تولیدمی شود.
به گفته او در این واحدها تاکنون برای ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم و برای افزون بر هزار و ۳۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده است.
محصول اصلی پرورش شترمرغ پوست (چرم) و سپس گوشت (خوراکی)، پَر (مصارف تزیینی) و چربی (صنعت آرایشی) و تخم دو زرده است.
دهقانی سرانه پایین مصرف گوشت شتر مرغ (سالانه ۵۰ گرم)، نبود صنایع تبدیلی، کمبود نقدینگی فعالان، نبود برنامه منظم صادراتی، فراز و نشیب در تامین نهاده ها، نوسان تسهیلات سرمایه در گردش و سرمایه ثابت و محدودیت منابع آبی استان برای توسعه صنعت شترمرغ را از چالشهای این حوزه برشمرد.
ساماندهی واحدهای غیرمجاز ضروری است و ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی شترمرغ، ایجاد کمیتههای علمی و فنی در تشکل ها، برنامه ریزی مناسب برای صادرات محصولات، انسجام تشکلهای مربوط به پرورش شترمرغ و فرهنگسازی برای افزایش مصرف گوشت شترمرغ را از جمله راهکارهای توسعه این بخش است.
او گفت: بیشترین واحدهای مجاز پرورش شترمرغ به ترتیب در شهرستانهای کوهپایه با ۹ واحد، اصفهان چهار واحد، شاهین شهر پنج واحد، شهرضا ۴ واحد و دهاقان ۴ واحد فعالیت میکنند.
واحدهای غیرمجاز بیشتر در خمینی شهر و نجف آباد مستقر هستند.
دهقانی معتقد است پرورش شترمرغ دارای سه روش شامل پرواری (تولید گوشت و پوست و سایر محصولات)، مولد (تولید جوجه یکروزه و تخم نطفه دار) و روش توام (تولید جوجه پرواری) است که بیشتر واحدها در استان در زمینه پرواری فعالیت میکنند.
به گفته مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان اصفهان سرمایه اولیه و ثابت واحدهای پرواری به ازای هر قطعه شترمرغ ۶ میلیون تومان، مولد به ازای هر قطعه ۶۵ میلیون تومان و توام (پرواری و مولد) ۱۰۰ میلیون تومان است.
اصفهان رتبه نخست تولید گوشت شترمرغ در کشور را دارد.
منبع:ایرنا