کله‌پاچه در ایران طرفداران زیادی دارد، اما شاید جالب باشد بدانید که این غذا در کشور‌های زیادی هواخواه دارد و جزئی از سنت آشپزی جهان است.

برای ما ایرانی‌ها کله‌پاچه جایگاه ویژه‌ای دارد و یکی از اجزاء آشپزی سنتی ایران است که در مراسم و ایام مختلفی خورده می‌شود؛ اما این تنها ما نیستیم که به پختن و خوردن کله‌پاچه علاقه داریم؛ این غذا در کشور‌های زیادی در جهان جایگاه دارد.

گوردون رمزی، سرآشپز مشهور بین‌المللی، برنامه‌ای مختص به پخت کله گوسفند دارد. در آمریکا و به‌خصوص ایالت کالیفرنیا نیز مهاجران پخت و سرو کله گوسفند به روش‌های مختلف را رواج داده‌اند. برخی کشور‌ها نیز خود از قدیم روش‌هایی برای پخت و خوردن کله‌پاچه دارند.

ایسلند

کله گوسفند را در ایسلند به شکل آب‌پز و معمولا در فستیوال نیمه زمستان می‌خورند. این غذا «اسویث» نام دارد و همراه با شلغم و پوره سیب‌زمینی سرو می‌شود.

کشور‌های شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟

اسویث ایسلندی

نرو‍ژ

شب کریسمس در مناطق غربی نروژ با سرو «اسمالاهوه» یا کله گوسفند پخته شده جشن گرفته می‌شود. مردم این منطقه نیز از پوره سیب زمینی و شلغم در کنار این غذا استفاده می‌کنند.

کشور‌های شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟

اسمالاهوه نروژی

ایتالیا

در مناطق جنوبی ایتالیا، کله را به شکل کبابی و با کره می‌پزند و به آن «کاپوتزلی» می‌گویند. نقل است که این خوراک توسط اعراب و در قرن ۱۱ وارد سنت غذایی ایتالیا شد و پای ثابتی در مراسم ایستر پیدا کرد.

کشور‌های شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟

کاپوتزلی ایتالیا

آلبانی

کله گوسفند و سایر چارپایان در آلبانی به صورت سوپ همراه پیاز و سیر پخته می‌شود و «پاچه» نام دارد. ممکن است گاهی برای بیشتر شدن غلظت سوپ کمی آرد نیز به آن اضافه شود.

کشور‌های شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟

سوپ پاچه آلبانی

آفریقای جنوبی

در مناطق جنوبی این کشور نیز کله گوسفند به مدت طولانی و به شکل کبابی روی زغال پخته می‌شود و جالب اینجاست که به دلیل حالت سر گوسفند این غذا «اسمایلی» یا خندان نام دارد.

کشور‌های شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟

روش پخت اسمایلی در آفریقای جنوبی

هند

شاید نام کاری مرغ را در منوی تمام رستوران‌های هندی دیده باشید، اما باید بدانید که کاری کله گوسفند هم داریم که «تالاکایا» نام دارد. این خورش از پخت کله بدون پوست همراه سبزیجات و ادویه‌های مختلف تهیه می‌شود.

کشور‌های شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟

خورش تالاکایای هندی

چین

از آنجا که خوردن بره از شمال چین به سراسر کشور گسترش یافته، روش پخت آن برای سازگاری با ذائقه و آداب و رسوم محلی تکامل یافته است؛ کله گوسفند یا بره به شکل یک غذای خیابانی عرضه می‌شود؛ در هانگژو (در شرق چین)، پس از برداشتن گوشت، تمام قسمت‌های باقی‌مانده، از جمله اندام‌های داخلی و کله و پاچه را در یک قابلمه بزرگ به همراه ۵۰ نوع ادویه به صورت خوراک طبخ می‌کنند.

کشور‌های شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟

کله در چین یک غذای خیابانی است.

مراکش

دامداری و چوپانی قدمتی هزاران ساله در این منطقه دارد و به همین دلیل است که «لحم الراس» یا کله پخته شده به همراه سبزیجات یکی از غذا‌های سنتی و پرطرفدار به حساب می‌آید که به طور خاص در عید قربان پخته و سرو می‌شود.

کشور‌های شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟

لحم الراس مراکشی

اگر به کشور‌های عربی سفر کرده باشید، به خصوص در عراق، مغازه‌های کله پزی را دیده‌اید. روش تهیه کله‌پاچه در این کشور‌ها تقریبا شبیه ایران است و این غذا را «باجه» می‌نامند. کله پاچه در میان سایر اقوام مختلف خاورمیانه از جمله ترک‌ها و کرد‌ها نیز یکی از خوراک‌های سنتی و محبوب به حساب می‌آید. این غذا کالری، پروتئین و مواد مغذی بسیار زیادی دارد با این حال طبیعی است که زیاده‌روی در مصرف آن مضراتی دارد.

کشور‌های شرق و غرب عالم چگونه کله پاچه می‌خورند؟

کله‌پاچه ایرانی

منبع: همشهری آنلاین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۸ ۱۸ فروردين ۱۴۰۱
فکر کنم آلبانی از همه خوشمزه تر باشه.......
چینی حالمو به هم زد .. فکر کنم اعما و اعشاشو خالی هم نمیکنن ... ایییییییییییییییییییی
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۰۶:۲۳ ۱۸ فروردين ۱۴۰۱
اگه یه زن حامله این گزارش را بخونه // فورا درد زایمانش شروع میشه
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۹:۴۵ ۱۷ فروردين ۱۴۰۱
خداییش با کلاس ترینشون توی تصویر ایرانی بود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۱۷ فروردين ۱۴۰۱
به به هوس کردم