بیماران مبتلا به سرطان سینه در طول درمان از عوارض جانبی متعددی گلایه دارند.

سرطان سینه یکی از شایع‌ترین سرطان‌ها در میان زنان است به طوری که براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت تنها در سال ۲۰۲۰ بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار زن در جهان به سرطان سینه مبتلا شدند که از این میان ۶۸۵ هزار تن جان خود را از دست دادند.

سرطان سینه را معمولاً از راهکار‌های متفاوت همچون روش‌های جراحی و غیرجراحی درمان می‌کنند. رایج‌ترین راهکار‌های غیرجراحی برای درمان سرطان سینه شامل: شیمی درمانی، پرتودرمانی، هورمون درمانی، ایمنی درمانی، و درمان‌های هدفمند می‌شود.

متاسفانه در بسیاری از موارد این درمان‌ها تنها سلول‌های سرطانی را درگیر نمی‌کند. این درمان‌ها باعث درگیر شدن سلول‌های سالم بدن و تغییرات احوال بیمار می‌شود. این امر باعث بروز عوارض جانبی متعددی شده که مهمترین آن‌ها شامل موارد ذیل می‌شود:

۱- از دست دادن اشتها
۲- حالت تهوع و استفراغ
۳- ضعف و بی‌حالی
۴- کاهش وزن
۵- یائسگی زودرس
۶- خطر بیشتر در ابتلا به عفونت
۷- خونریزی
۸- اسهال

با این حال، پزشکان می‌کوشند با استفاده از دارو‌ها و سایر روش‌های درمانی عوارض جانبی درمان سرطان سینه در زنان را مدیریت کنند. کاهش اشتها در روند درمان سرطان سینه بسیار رایج است. متخصصان در این موارد به بیماران توصیه می‌کنند به جای مصرف ۳ وعده غذایی در طول روز، از وعده‌های متعدد با حجم کم بهره بگیرند. همچنین وعده اصلی روزانه خود را زمانی مصرف کنند که بسیار گرسنه هستند. داشتن تحرک متعادل نیز می‌تواند به باز شدن اشتها کمک کند.

برای مدیریت حالت تهوع و استفراغ نیز بهتر است از خوردن غذا‌های چرب و مرکبات اجتناب کنید. همچنین غذایی که این افراد مصرف می‌کنند باید هم دمای محیط باشد و نباید آنچه می‌خورند بسیار سرد یا بسیار گرم باشد. این افراد باید از مصرف غذا‌های پر ادویه و تحریک کننده نیز خودداری کنند.

زنانی که از درمان‌های غیرجراحی سرطان سینه استفاده می‌کنند باید برای کنترل ضعف و بی‌حالی استراحت کافی داشته باشند. در این رابطه خوابیدن ۸ ساعت در طول شب و نیز استراحت کافی در طول روز ضروری است. این افراد به ویژه باید از مصرف کافئین در ساعات پایانی شب اجتناب کنند.

این بیماران باید از انجام فعالیت‌های بی‌اهمیت اجتناب کرده و انرژی خود را برای انجام مهمترین کار‌های روزانه ذخیره کنند. داشتن رژیم غذایی غنی از آهن در این بیماران ضروری است. گوشت بدون چربی، حبوبات، سبزیجات دارای برگ‌های سبز، و نیز مکمل‌های حاوی آهن می‌تواند به این زنان کمک کند.

بیمارانی که مبتلا به سرطان سینه هستند در فرآیند درمان همواره از تلخی دهان گلایه دارند. این موضوع می‌تواند به دلایل مختلف بروز کند. بهتر است برای کنترل این موضوع از غذا‌های نرم مانند املت، ماکارونی و پنیر، موز و سبزیجات پخته شده استفاده کرده و از مصرف مرکبات، غذا‌های تند و شور اجتناب کنید. نوشیدنی‌های بسیار گرم و بسیار سرد نیز به هیچ عنوان مناسب این بیماران نیست.

منبع: وب ام دی


بیشتر بخوانید


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار