بیست و نهمین روز از جنگ اوکراین با پیشروی بیشتر نیروهای روسی در عمق خاک این کشور همراه بود. طی این مدت نیروهای روسی از چهار محور اقدام به نفوذ در خاک اوکراین کردند.
در این میان، کی یف، پایتخت اوکراین از دو محور شمال شرقی و شمال غربی شاهد حملات گسترده ای بوده به طوری که فاصله نیروهای روسی تا مرکز پایتخت به کمتر از 25 کیلومتر رسیده است.
شبکه آر تی روسیه اعلام کرد جو بایدن خواهان اخراج روسیه از گروه ۲۰ و ارسال دعوت به اوکراین برای حضور در نشست آتی گروه بیست بجای روسیه شد.
رئیس جمهور آمریکا در کنفرانسی مطبوعاتی در بروکسل در پاسخ به پرسشی در خصوص موضعش درباره اخراج روسیه از گروه بیست گفت: پاسخ من مثبت است.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا همچنین در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: به تامین تجهیزات دفاعی به ارزش دو میلیارد دلار برای اوکراین متعهد هستیم. تصمیم گرفتیم از ۱۰۰ هزار پناهجوی اوکراینی استقبال کنیم.
بایدن همچنین اعلام کرد: در هماهنگی با گروه هفت و اتحادیه اروپا برای امنیت غذائی و انرژی تلاش خواهیم کرد.
او گفت: گفتگوی صریحی با رئیس جمهور چین داشتم و به او توضیح دادم که باید پیامدهای کمک به روسیه را درک کند.
وی مدعی شد: اگر پوتین از سلاح شیمیایی در اوکراین استفاده کند به او پاسخ خواهیم داد. معتقدیم چین میداند که آینده اقتصادی آن بیشتر از آنکه به روسیه مرتبط باشد به اروپا مرتبط خواهد بود.
بایدن در ادامه ادعاهای خود گفت: رئیس جمهور چین را تهدید نکردم، اما به شرکتهای آمریکایی و غربی که روسیه را ترک کرده اند اشاره کردم.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیش نویس قطعنامه مورد حمایت کشورهای غربی در خصوص اوضاع بشری در اوکراین را تصویب کرد.
در رأی گیری که در مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام شد، ۱۴۶ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و ۳۸ رأی ممتنع داده شد.
ایران در این رأی گیری، رأی ممتنع داد.
اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان گفت: همه ما آثار جنگ را بر قیمت مواد غذایی و انرژی حس می کنیم.
او همچنین گفت: جنگ روسیه بر تأمین جهانی غذا تأثیر گذاشته است. جنگ روسیه اثراتی بر قیمت های مواد خام داشته است.
صد اعظم آلمان در ادامه اعلام کرد: ما از رئیس جمهور روسیه می خواهیم با آتش بس و ایجاد راهروهای بشردوستانه در اوکراین موافقت کند.
بوریس جانسون، نخس وزیر انگلیس بار دیگر مدعی شد: پوتین باید شکست بخورد.
او همچنین با بیان اینکه مردم اوکراین تنها نیستند، گفت: درخواست ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را برای اعطای خودروهای زرهی به منظور شکستن محاصره شهر ماریوپول بررسی می کنیم؛ اما این کار از لحاظ لجیستیک کار دشواری است.
وی گفت: بی نیازی از گاز و نفت روسیه کار آسانی نیست، اما ما باید منابع جایگزین را گسترش دهیم.
آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه بیش از ۴۰۰ نفر از نخبگان روسیه، اعضای دوما و شرکتهای دفاعی این کشور وضع کرد.
طیق گزارش الجزیره، وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد این تحریمها پایگاه صنایع دفاعی روسیه و رئیس اجرایی «اسبربانک» را نیز شامل میشود. طبق اعلام خزانه داری آمریکا، این تحریمها هرگونه معامله با طلا که مرتبط با روسیه باشد را نیز شامل میشود.
جو بایدن در سخنانی پس از نشست سران ناتو گفت: چهار گروه جنگی جدید در شرق اروپا تاسیس خواهد شد که مؤید حمایت فوی ما از سرزمین های تحت حمایت ناتوست.
او گفت: ناتو گام های خود برای افزایش نیروها و تقویت توانمندی های دفاعی این پیمان را گسترش خواهد داد. از اکنون تا نشست ناتو در ماه ژوئن آینده برنامه هایی را برای تفویت نیروها و امکانات دفاعی آن طراحی خواهیم کرد.
رئیس جمهور آمریکا همچنین گفت: پیمان ناتو به حمایت فزاینده خود از اوکراین و کمک های امنیتی به آن ادامه خواهد داد. یک مفهوم استراتژیک جدید را برای ضمانت آمادگی ناتو در مقابله با هرگونه چالش امنیتی جدید اتخاد خواهیم کرد.
بایدن مدعی شد: به حمایت از زلنسکی و دولت آن از طریق ارسال کمک های امنیتی گسترده برای مقابله با تجاوز روسیه و دفاع از خود ادامه می دهیم. از اقدامات متعددی که بسیاری از متحدان در حمایت دفاعی از اوکراین انجام داده اند استقبال می کنم.
وی همچنین گفت: در کنار یکدیگر به تعیین تجهیزات جدید از جمله سامانه های دفاع هوایی برای اوکراین پایبند هستیم.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در کنفرانس خبری پس از نشست سران ناتو در بروکسل اعلام کرد که در این جلسه در مورد افزایش حمایت ها از اوکراین در قبال روسیه توافق شده است.
طبق گزارش الجزیره، ینس استولتنبرگ گفت: رهبران ناتو با افزایش هزینه های دفاعی مربوط به اوکراین موافقت کردند. توافق کردیم که حمایت بیشتری را به اوکراین ارایه کنیم تا بتواند از خود دفاع کند.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه تصریح کرد که این کشور نمی تواند اطمینان داشته باشد که اوکراین به تعهدات انسانی خود در قبال غیرنظامیان عمل خواهد کرد.
طبق گزارش خبرگزاری نووستی، لاوروف پس از گفتگو با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: اساسا جایی برای اعتماد به این که مسئولان کییف وجدانی برای عمل به تعهدات خود طبق قوانین بین المللی مربوط به امور انسانی داشته باشند، وجود ندارد.
نخست وزیر بلغارستان اعلام کرد که به دنبال اظهارات سفیر روسیه، بلغارستان سفیر خود در مسکو را برای مشورت فراخواهد خواند.
مسئولان سازمان اوپک به اتحادیه اروپا ابلاغ کرده انده که نسبت به تحریم نفت روسیه نگران هستند.
الکساندر لوکاشینکو، رئیس جمهور بلاروس پیشنهاد لهستان برای ارسال نیروهای حافظ صلح غربی به اوکراین را نشانه آغاز جنگ جهانی سوم توصیف کرد.
وزارت خارجه اوکراین مدعی شد: کوچاندن اجباری شهروندان ماریوپول به روسیه سطح دیگری از تروریسم است.
این وزارتخانه همچنین مدعی شد: بیش از شش هزار اوکراینی داخل پادگان های روسیه حضور دارند و ممکن از آنها به عنوان گروگان جنگی استفاده شود.
شبکه الجزیره به نقل از مقامات ارشد آمریکایی اعلام کرد: رهبران ناتو لزوم ایجاد برنامه هایی برای مقابله احتمالی با حمله شیمیایی در اوکراین را درک می کنند.
این شبکه همچنین به نقل از این منابع گزارش داد: صدهزار سرباز آمریکایی در صورت لزوم، آماده استقرار در اروپا هستند. رهبران ناتو هنوز موضوع اتش بس در اوکراین را به دلیل فقدان نشانه هایی از جانب مسکو برای تحقق این امر بررسی نکرده اند.
رویترز به نقل از یک منبع بلند پایه در دولت آمریکا اعلام کرد: بایدن به ناتو ابلاغ کرده است که از تقویت نیروهای این سازمان در جبهه شرقی حمایت می کند.
بر اساس اعلام این منبع، اعضای ناتو مدعی هستند که چین باید به اندازه مسئولیت خود عمل کند
این منبع همچنین گفت: واشنگتن با متحدان خود کمک به اوکراین برای دستیابی به موشک های ضد کشتی را بررسی کرده است.
رئیس جمهور اوکراین در سخنرانی نشست ناتو گفت: ما نه تنها از اوکراین بلکه از اروپا دفاع می کنیم و زمان آن فرا رسیده است که با پیوستن ما به اتحادیه اروپا موافقت شود. شما باید تسلیحات از جمله موشک انداز و پدافند هوایی به ما تحویل دهید. ما منتظر تصمیمات و تضمین های واقعی هستیم که می تواند صلح واقعی را تضمین کند.
وزیر خارجه انگلیس در سخنانی گفت: تحریمهای جدید علیه ۶۵ نهاد و شخص روس به دلیل جنگ با اوکراین اعمال میشود.
یک منبع در پارلمان آلمان روز چهارشنبه گفت: نیروهای اوکراینی تاکنون هزار سلاح ضد تانک و ۵۰۰ پرتابگر موشک زمین به هوا از نوع «استینگر» را از ارتش آلمان دریافت کرده اند. آلمان همچنین ۵۰۰ موشک از نوع «استرلا» (Strela) از ۲۷۰۰ موشک وعده داده شده را برای این کشور فراهم کرده است و سلاحهای ضد تانک بیشتری به اوکراین میفرستد.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، یک مقام عالی رتبه دفاعی آمریکا خبر داد، اولین محموله از کمک تسلیحاتی ۸۰۰ میلیون دلاری آمریکا به اوکراین به زودی آماده و به اوکراین ارسال میشود.
این مقام نظامی توضیح نداد که محموله اول از کمک تسلیحاتی هشتصد میلیون دلاری شامل چه نوع تسلیحاتی میشود، اما گفت، اولویت با انواع تسلیحات دفاعی است که نیروهای اوکراینی برای مقابله با روسیه به کار میگیرند.
الجزیره/ وزارت دفاع روسیه کنترل کامل ایزیوم در منطقه خارکف را اعلام کرد.
این وزارتخانه همچنین اعلام کرد: شب گذشته ۶۰ هدف نظامی اوکراینی از جمله نقاط فرماندهی و انبارهای مهمات مورد اصابت قرار گرفتند. ۹ سامانه پدافند هوایی اس-۳۰۰ در جنوب کییف با استفاده از سلاحهای دوربرد با دقت بالا مورد اصابت قرار گرفت. ۲۵۷ پهپاد اوکراینی و ۲۰۲ سامانه موشکی از آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین منهدم شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، «شارل میشل» رئیس شورای اروپا اعلام کرد این شورا در نشست خود قطع کامل وابستگی به گاز روسیه را بررسی میکند. او در نشست پارلمان اروپا بر ضرورت قطع کامل وابستگی به منابع انرژی روسیه تاکید کرد.
در همین حال «اورزولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد فردا راههای اولویت بندی واردات گاز طبیعی از آمریکا به اتحادیه اروپا در ماههای آینده را با جو بایدن که وارد بروکسل شده است بررسی خواهد کرد.
فون در لاین در توئیتی تاکید کرد رویکرد اروپا در خرید گاز طبیعی و ذخیره آن باید مسئله اصلی برای کاهش قیمتها باشد.
خبرگزاری تاس گزارش داد آژانس هواپیمایی روسیه اعلام کرد ممنوعیت پروازها به جنوب و مرکز روسیه تا اول آوریل آینده تمدید شد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری چهارشنبه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا واشنگتن قصد دارد اقدامی متقابل همانند مسکو برای اخراج دیپلماتها در پیش گیرد، پاسخ داد آمریکا نمیخواهد شاهد تعطیلی سفارت خود در مسکو باشد.
«آناتولی چوبایس» یکی از مشاوران رئیس جمهور روسیه که وظیفه نظارت بر اجرای اصلاحات اقتصادی در روسیه پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی را به عهده داشت به دلیل آنچه «مخالفت با حمله روسیه به اوکراین» خوانده شده از سمتش کنارهگیری کرده است. چوبایس در زمان «بوریس یلتسین» رئیس جمهور شوروی سابق نیز در دفتر ریاست جمهوری بود.
شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ گزارش داد، امروز بروکسل میزبان سه نشست است و همه نگاهها به این شهر دوخته شده است. امروز قرار است نشست ناتو، گروه ۷ و سران اتحادیه اروپا در بروکسل برگزار شود و در همه آنها جو بایدن رئیس جمهور آمریکا حضور خواهد داشت. گفتگوی میان آمریکا و اروپاییها بر سر اعمال تحریمهای بیشتر علیه مسکو شامل تحریم شخصیتهای سیاسی، الیگارشها و به طور گستردهتر حوزه انرژی خواهد بود. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در این باره گفت ما انتظار تدابیر قابل توجهی از جانب ناتو، اتحادیه اروپا و گروه ۷ داریم. ما میدانیم که روسها اعمال فشار نسبت به منافع این نهاد و سازمانها را آغاز کرده اند. اوکراین هرگز امنیت روسیه را تهدید نکرده است.
«دمیترو کولبا» وزیر خارجه اوکراین گفت، هیئت این کشور در نشست ناتو شرکت نخواهد کرد و کی یف پیش بینی نمیکند که در نشست ناتو هیچ تصمیم قدرتمندانهای اتخاذ شود.
واشنگتن از تشکیل گروهی از مقامات امنیت ملی برای چگونگی واکنش به آنچه حملات احتمالی هستهای در اوکراین خوانده، خبر داد.
نیویورک تایمز گزارش داد که دولت بایدن گروهی از مقامات امنیت ملی را برای بررسی چگونگی واکنش آمریکا در صورت حمله شیمیایی، بیولوژیک یا هستهای از سوی روسیه در اوکراین گردهم آورده است.
واشنگتن پست به نقل از پنتاگون اعلام کرد وزیر دفاع و رئیس ستاد ارتش روسیه تاکنون از برقراری ارتباط با همتایان آمریکایی خود خودداری کردهاند.
بنابر این گزارش، لوید آستین و مارک میلی، رئیس ستاد ارتش مشترک آمریکا از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین تلاش کرده اند با همتایان روسی خود تماس بگیرند اما موفق نشدهاند.
بر اساس سندی که اسپوتنیک به دست آورده است، هنگ تانک سلطنتی انگلیس، قدیمیترین واحد تانک در جهان، در آموزش سربازان اوکراینی که در دونباس میجنگیدند، شرکت کرده است.
خبرنگار اسپوتنیک اسنادی در شهر آزاد شده ولنوواخا در منطقه دونتسک پیدا کرد که در میان آنها گواهینامهای وجود داشت که تأیید میکرد بوریس کازاریان، نظامی اوکراینی دورههای آموزشی را با مشارکت مربیان انگلیسی گذرانده است. این گواهی توسط هنگ تانک سلطنتی صادر شده است.
واشنگتن پست به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد: جو بایدن امروز (پنجشنبه) تحریمهای جدیدی را بر ضد روسیه که برخی از آنها علیه قانونگذاران روس است اعلام خواهد کرد.
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه اعلام کرد از این پس معاملات گاز برای کشورهای اروپایی از طریق روبل، واحد پولی روسیه انجام خواهد شد.
این سخنان پوتین موجب شد به دلیل تشدید نگرانی از بحران انرژی در اروپا قیمت گاز در این منطقه افزایش یابد. پوتین در پیامی اعلام کرد: ما این قدرت را داریم که قراردادهایی که به یورو با کشورهای مختلف بسته ایم را تغییر دهیم. اروپا از این پس پول رایج روسیه (روبل) را در مراودات دو جانبه تجاری به رسمیت بشناسد.
ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین از مردم جهان خواست برای پایان جنگ در این کشور در سراسر جهان تظاهرات کنند.
او که در یک فیلم ضبط شده سخن می گفت، تاکید کرد: از خانه ها، دفاتر کار، مداس و دانشگاه هایتان بیرون بیایید، به خاطر صلح بیرون بیایید، برای حمایت از آزادی، برای حمایت از حق زندگی بیرون بیایید و تظاهرات کنید.
سالیوان روز گذشته اعلام کرد قرار است امروز (پنجشنبه) تحریمهای بیشتری علیه شخصیتهای سیاسی و الیگارشهای روسی در سراسر جهان اعمال شود.
آناتولی آنتونوف، وزیر خارجه روسیه در واشنگتن اعلام کرد ادعاهای مقامات وزارت خارجه آمریکا درباره جنایت جنگی روسیه در اوکراین با عقل سلیم مغایرت دارد.
این مقام روس با انتقاد از اظهارات تند مقامات غربی درباره عملیات ویژه نظامی این کشور در اوکراین، خواستار پایان ارسال تسلیحات به دولت کی یف شد.
امروز در معاملات جهاتی بازار انرژی، بهای معاملات آتی نفت برنت دریای شمال با ۰.۹ درصد افزایش به قیمت هر بشکه ۱۲۲ دلار و ۶۶ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمیدیت آمریکا هم با ۰.۷ درصد افزایش، ۱۱۵ دلار و ۶۸ سنت در هر بشکه داد و ستد شد. هر دو شاخص نفتی در روزهای اخیر به دلیل جنگ اوکراین و تحولات جهانی بیش از ۱۴ دلار در هر بشکه افزایش قیمت را به ثبت رسانده اند.
تحلیلگران معتقدند با ادامه جنگ میان روسیه و اوکراین و کاهش ذخایر نفتی در آمریکا بازار انرژی به شدت تحت فشار است و راهی جز افزایش قیمت در روزهای آتی وجود ندارد.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد: امروز میتوانم اعلام کنم که براساس اطلاعات و شواهد موجود دولت آمریکا معتقد است نیروهای روسی در اوکراین مرتکب بدترین جنایات جنگی شده اند.
بلینکن در ادامه تاکید کرد: ما گزارشهای معتبر زیادی در دست داریم که نشان میدهد نیروهای روسی به عمد غیرنظامیان و مراکز عمومی و غیرنظامی را مورد هدف قرار میدهد.
وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: نیروهای روسی به عمد آپارتمانها، خانههای مسکونی، مراکز خرید، مدارس، بیمارستانها، زیساختهای حیاتی، وسایل نقلیه عمومی و غیرنظامی مانند آمبولانسها را مورد هدف موشک قرار میدهد و از این راه تا به حال هزاران غیرنظامی را کشته اند.
بلینکن در ادامه مدعی شد: روسیه از همین روش در چچن و در حلب سوریه هم استفاده کرد تا اراده مردمی آن مناطق را شکست دهد.
به گفته دولت اوکراین بیش از ۱۰۰ هزار غیرنظامی در ماریوپل در شرایط وخیم و تحت محاصره کامل نیروهای روسی به سر میبرند و هیچ گونه دسترسی به مواد خوراکی، دارو و اقلام ضروری ندارند.
بیانیه وزیر خارجه آمریکا در حالی منتشر شد که آمریکا یک روز پیش از آن گفته بود شواهدی در دست داریم که نشان میدهد در یک هفته گذشته نیروهای روسی عمداً زیرساختهای غیرنظامی در اوکراین را مورد هدف قرار داده اند.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز گذشته با انتقاد شدید از اقدامات غرب در تحریم مسکو گفت: هیچ کسی نمیتوانست و نمیتواند پیش بینی کند غرب چه تحریمهایی را برای مسکو در نظر گرفته است، ولی از ابتدا مشخص بود که غرب بانک مرکزی روسیه را هدف قرار داده است.
وی ادامه داد: تمامی کسانی که تحریمهای آمریکا علیه روسیه را پیش بینی کرده بودند هرگز تصور نمیکردند واشنگتن با همراهی سایر کشورهای غربی بانکهای روسیه را مورد هدف قرار داده و آنها را تحریم کند. این اقدام قطعاً دزدی آشکار غرب از مسکو است.
لاوروف در ادامه تاکید کرد: روسیه در این مدت خوب یاد گرفته است دیگر نباید متکی به غرب باشد و قرار نیست با آنها همکاری داشته باشد. در آینده اگر غربیها درخواست از سرگیری همکاریها را داشته باشند مسکو میتواند روی پیشنهاد آنها فکر کند.
چند روز پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین اتحادیه اروپا و آمریکا با همراهی کانادا و انگلیس اقدام به مسدود کردن داراییهای بانک مرکزی روسیه در خارج از این کشور نمودند. گفته میشود چین بزرگترین ذخایر مالی در خارج از خاک روسیه را در اختیار دارد و بعد از آن فرانسه، آلمان و انگلیس در رتبههای بعدی قرار دارند.
این اقدام عملاً بانک مرکزی روسیه را از دسترسی به حدود نیمی از ذخایر ارزی و طلای این کشور از خارج از مرزهای آن منع کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: سفارت ما روز چهارشنبه فهرستی از نام و مشخصات برخی از دیپلماتهای خود را دریافت کرد که باید خاک مسکو را ترک می کردند.
وی در ادامه تاکید کرد: رسانه های روسی این اقدام را پاسخی به تصمیم واشنگتن در اخراج برخی کارکنان روسیه در سازمان ملل انجام داده است.
واشنگتن ماه گذشته 12 دیپلمات روس را در سازمان ملل به دلیل آنچه خود نگرانی های امنیتی و جاسوسی نامید از مقر این سازمان اخراج کرد.
یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرد: نخستین بسته از کمک 800 میلیون دلاری تسلیحات نظامی که هفته پیش جو بایدن، رییس جمهور آمریکا مجوز آن را دریافت کرده بود راهی اوکراین شده است.
این مقام ارشد آمریکایی که خواست نامش فاش نشود در گفتگوی خود با رسانه های خبری مشخص نکرد که این بسته شامل چه نوع تسلیحات نظامی است ولی گفت اولویت با سلاح هایی است که در حال حاضر مورد نیاز نیروهای اوکراینی است و آنها در حال استفاده از آن هستند.
وی ادامه داد: ما آمادگی آن را داریم که این کمک را در چند مرحله و به سرعت به دست نیروهای اوکراینی برسانیم.
مقامات انگلیس اعلام کردند 6 هزار فروند موشک و بیش از 40 میلیون دلار کمک مالی به منظور پرداخت حقوق سربازان اوکراینی در اختیار این کور قرار خواهند داد.
دفتر نخست وزیر انگلیس اعلام کرد: این کمک امروز پنجشنبه در نشست سران ناتو و گروه هفت مطرح خواهد شد و تنها بخشی از حمایتهای انگلیس برای تقویت قابلیت دفاعی اوکراین به حساب می آید.
جانسون در بیانیه ای در این باره گفت: انگلیس با تمامی متحدان خود برای حمایتهای همه جانبه از اوکراین در زمینه های نظامی و افتصادی همکاری خواهد کرد.
میخائیلو فدروف، معاون نخست وزیر اوکراین در گفتگو با رویترز گفت: اوکراین برای شناسایی و ردیابی سربازان کشته شده روسی از یک نرم افزار تشخیص چهره استفاده می کند.
وی در ادامه اظهار کرد: این نرم افزار تشخیص چهره پیشرفته که ذفتر اصلی آن در نیویورک مستقر است می تواند تصاویر کشته شدگان جنگ را در فضای اینترنت پیدا کرده و آن را با سایر عکس های مشابه که در هر جایی از فضای مجازی منتشر شده است مقایسه کند و تمامی اطلاعات مربوط به آنها را استخراج نماید.
معاون نخست وزیر اوکراین در این باره افزود: اوکراین از این نرم افزار برای یافتن تمامی حسابهای اینترنتی تمامی کشته شدگان روسی و جمع آوری اطلاعات آنها استفاده می کند.
بلاروس شماری از دیپلماتهای اوکراینی را از این کشور اخراج می کند. آناتولی گلاز، سخنگوی وزارت امور خارجه بلاروس روز چهارشنبه (۳ فروردین) اعلام کرد این کشور کنسولگری اوکراین در شهر «برست» را تعطیل خواهد کرد.
گلاز گفت: «بلاروس چندین اقدام غیردوستانه از طرف اوکراین مشاهده کرده که با هدف تخریب روابط دو دولت، تجار و مردم دو کشور صورت گرفته است. از این رو مطابق با بند ۱۱ کنوانسیون ژنو تصمیم گرفتیم که شمار دیپلماتهای اوکراینی در بلاروس را کاهش دهیم. این دیپلمات ها، ۷۲ ساعت برای ترک خاک بلاروس زمان دارند.» دستگاه امنیتی بلاروس (KGB) روز گذشته هشت دیپلمات اوکراینی را به جاسوسی متهم کرده بود.
گفتنی است بلاروس به روسیه اجازه داده است از خاک خود برای عملیات نظامی علیه اوکراین استفاده کند. همین موضوع باعث شد کشورهای غربی تحریم های شدیدی را علیه این کشور اعمال کنند.
دیمیتری پولیانسکی، معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد از وجود ادلهای مبنی بر تلاش تندروها در اوکراین برای انجام برخی اقدامات شیمیایی جدید خبر داد.
وی با اعلام این خبر و هشدار به نظام کی یف و حامیان آن گفت: مسئول مستقیم هر گونه رویدادهای احتمالی در تاسیسات اوکراینی خواهند بود که مواد شیمیایی در آن ذخیره شده است.
پولیانسکی گفت: با توجه به بی توجهی نظام کی یف به توافق تسلیحات بیولوژیک و اقدام این نظام به تولید برنامه بیولوژیک نظامی با حمایت آمریکا، و تمایل کی یف به داشتن تسلیحات هسته ای، معلوم شد این نظام با تشویق غرب برای ترساندن مردم خود و انجام حملات با هدف متهم ساختن روسیه، دست به هر کاری میزند. این مسئله شبیه رویدادهای شیمیایی در سوریه است که برخی گروههای تروریستی با کمک سازمانهای اطلاعاتی غرب آن را برنامه ریزی کردند تا مقامات سوری را به استفاده از تسلیحات شیمیایی متهم کنند. ادلهای وجود دارد که نشان میدهد برخی تندروها در اوکراین در حال آماده کردن زمینه برای اقدامات شیمیایی جدید هستند و نظام ملی گرای کی یف و حامیان آن مسئول مستقیم هر گونه رویداد احتمالی در تاسیسات اوکراینی که در آن مواد سمی ذخیر شده است، خواهند بود و به سبب آن مورد بازخواست قرار خواهند گرفت.
معاون نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد افزود: ملی گرایان تندرو شماری کانتینر حاوی مواد سمی را به مدرسهای در روستایی در جنوب اوکراین منتقل کردند تا هنگام نزدیک شدن نیروهای روسی کانتینرها را منفجر کنند. او تاکید کرد: روسیه برای حمله به هیچ یک از تاسیسات حاوی مواد سمی یا تاسیسات تولید این مواد در اوکراین برنامه ریزی نکرده است و نخواهد کرد. از دیگر سو، سفارت روسیه در آمریکا با متهم کردن واشنگتن به وقت کشی در نابود کردن تسلیحات شیمیایی باقی مانده خود، از واشنگتن خواست تا انبار تسلیحات شیمیایی خود را از میان ببرد. سفارت روسیه در آمریکا اعلام کرد: روسیه پنج سال پیش، مخازن شیمیایی خود را از میان برد.
«وانگ ونبین»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست خبری خود اعلام که پکن با همه طرفهای مرتبط با بحران اوکراین در تماس است. وی گفت: چین با همه طرفهای مرتبط با بحران اوکراین در تماس است. موضع چین در قبال اوکراین روشن و ثابت است.
این مقام چینی افزود: چین از برقراری ساختار امنیتی پایدار، موثر و متوازن در اروپا و اصل تقسیم ناپذیری امنیت برای همه طرفها حمایت میکند. ما به نقش سازنده خود در کاهش تنشها در اوکراین ادامه خواهیم داد.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد بامداد پنجشنبه پیشنویس پیشنهادی روسیه درباره بحران اوکراین را رد کردند. این قطعنامه با 13 رای ممتنع کشورهای غربی و 2 رای موافق چین و روسیه همراه شد. کشورهای غربی به دلیل عدم اشاره روسیه به نقش خود در ایجاد بحران اوکراین از رای مثبت به این قطعنامه بشر دوستانه اجتناب کردند.
قطعنامه پیشنهادی روسیه به دنبال تسهیل کمک های بشردوستانه در اوکراین بود.
وزارت خارجه روسیه به ناتو درباره اتخاذ تدابیری که میتواند شرایط را پرتنشتر کند، هشدار داد. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت: هرگونه اقدام ناتو برای استقرار نیروهای حافظ صلح در اوکراین به درگیری نظامی مستقیم بین روسیه و ناتو منجر خواهد شد.
پس از این هشدار لاوروف، ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو اعلام کرد این سازمان هیچ برنامه ای برای استقرار نیروی نظامی در خاک اوکراین ندارد.
پیشتر مقامات آمریکایی اعلام کرده بودند به هیچ عنوان درپی رویارویی نظامی با روسیه نیستند. با این حال، ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به اوکراین از سوی کشورهای غربی همچنان ادامه دارد و آنها به دنبال ایجاد جنگ فرسایشی علیه روسیه هستند.
سفیر روسیه در آمریکا گفت: پمپاژ تسلیحات به اوکراین و اعزام مزدوران خارجی به این کشور، غیرمسئولانه و بسیار خطرناک است. همین امر به تشدید جنگ در این کشور منجر شده است. پمپاژ تسلیحات به اوکراین و اعزام مزدوران خارجی به این کشور، غیرمسئولانه و بسیار خطرناک است.
او همچنین گفت: هدف واشنگتن از متهم کردن روسیه به جنایت جنگی در اوکراین تلاشی برای اهریمن ساختن از کشور ما در چشم مردم و روسیه هراسی است.
وزیر دفاع سوئد اعلام کرد 5 هزار موشک ضد تانک به اوکراین ارسال کردیم. این اقدام در راستای کمک به این کشور برای مهار پیشروی های نیروهای روسی انجام شده است.
کشورهای غربی به ویژه متحدان آمریکا در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به طور گسترده در حال ارسال تجهیزات نظامی به اوکراین هستند. استراتژی حال حاضر غرب علیه مسکو ایجاد جنگ فرسایشی برای افزایش هزینه ها علیه روسیه است.
ینس استولتنبرگ، دبیر کل ناتو اعلام کرد نشست روز پنجشنبه ناتو در وضعیت امنیتی فوق العادهای برگزار میشود و به همین دلیل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. استولتنبرگ گفت: نخستین بار پس از جنگ جهانی دوم است که ما با تهدیدهای امنیتی علیه چند نسل روبرو هستیم. به همین سبب اطمینان دارم متحدان ما در مورد موضوعات مهم به توافق خواهند رسید. از جمله این مسائل، حمایت از اوکراین و تقویت تواناییهای دفاعی ناتو و حمایت از همه شرکایمان همچون گرجستان، بوسنی و اسلوونی است که تحت فشارهای روسیه قرار دارند.
استولتنبرگ در پاسخ به سوالی در مورد حمایت چین از روسیه گفت: چین روسیه را محکوم نکرد و حتی شاهدیم که برخی مقامات چینی در حال انتشار دروغهایی در مورد اوکراین و ناتو هستند و از روسیه حمایت سیاسی میکنند. چین برای نخستین بار برخی از اصول امنیتی ما را زیر سوال برده است. یکی از آنها حق هر کشوری برای انتخاب مسیر خود است. اما پوتین و شی در بیانیهای مشترک اعلام کردند مخالف گسترش ناتو هستند. من فردا از چین خواهم خواست حمله روسیه به اوکراین را محکوم و تلاش کند مسیر صلح آمیزی برای این جنگ در اسرع وقت پیدا کنیم.
دبیر کل ناتو اعلام کرد: حجم و میزان خشونت و رنج انسانی در اوکراین به حدی است که ما از جنگ جهانی دوم تاکنون شاهد آن نبودیم.
چرا درباره جنگهای یمن و سوریه و عراق اینقدر کشورهای غربی سر و دست نمیشکنند حالا ملت ما هم یک دفعه حرف از غرب و روسیه میزنند یکی نیسته بگه به همان دلیلی که غربیها در مورد جنگهای منطقه ما حرف نمیزنند ایران هم حرف نمیزند حالا شما بگید طرفداری از روسیه
در بهترین حالت برای شکستن نظام تک قطبی آمریکا باید دست به هر کاری برای ارتقاع کشور و ملت زد البته با رعایت از اصل حقوق انسانی پس باید گفت در این میان صحبتهای بعضی دوستان هم جوریست که غربگرایانه است!!!!!!!
آفرین بر ارتش قدرتمند روسیه.
بکوب که خوب میکوبی.
بعد از اوکراین نوبت فرانسه، انگلیس و....خواهد بود.
نفت هم بشکه ای ۳۰۰ دلار را به زودی پشت سر خواهد گداشت.
کمی مطالعه کن. کمی اخبار را پیگیری کن.
چی زدی ؟ خودت را هلاک کردی با این جمله حکیمانه
اصلا اینهمه جنگ و بدبختی بعضی کشورها تا قبل جنگ کشور خودش براش مهم بود؟؟!
چه روئی داره !
البته جنگ خوب نیست و در هرکجا و هر کشوری و... باشه فقط مردم بیگناه کشته میشن و ابرقدرتها هم فروش سلاح و درآمدهای چندین هززار میلیاردی و غارت نفت و گاز و.... کورهای درحال جنگ یا جنگ زده به واسطه همین جنگها !!
چرا هند،عربستان،چین، امارات،سوریه،پاکستان و به نوعی اسرائیل با روسها مخالفت نکردن تو این بحران؟چون همه اینها وضعیتی درست مشابه روسیه دارن و احتمال اقدام نظامی برای رسیدن به اهدافشون رو میدن،مثلا هند و پاکستان درباره کشمیر،چین درباره تایوان،اسد درباره مخالفاش داره با کمک روسها و ... همین عمل سرکوب و نبرد نظامی رو انجام میده،امارات و عربستان که درگیر یمن هستن،اسرائیل هم کارنامه اش مشخصه.
ولی پسمانده های حزب توده در ایران که حامی روسیه هستند بدانند که جز روسیاهی چیز دیگری به دست نخواهند آورد.
هرچی بیشتر طول بکشه به اسم غیر نظامی تسلیحات بیشتری میبرن اوکراین ، تلفات بیشتر میشه ، جنگ فرسایشی میشه تحریم هم بیشتر اثر میذاره
انشاءالله بعد از اوکراین نوبت فرانسه و انگلیس و.... خواهد بود. بزن اون دست قشنگه را . هوووووررررراااااا
افول شرق سی سال هست که تمام شده و چراغ سوسیالیست و کمونیست خاموش شده .بیدار شوید.
آفرین بر پوتین شیر مرد.