شور نخود غذای مقوی، مغذی و لذیذ اغلب در سفرهخانههای سنتی یا در کنار خیابان روی چرخدستی پخته و عرضه میشود؛ و مصرف آن بهخصوص در روزهای سرد سال تقویتکننده سیستم ایمنی بدن و پیشگیریکننده از ابتلا به بیمارهای عفونی و ویروسی بهویژه سرماخوردگی است.
شورنخود طرز پخت راحتی داشته و البته دستورپختهای متفاوتی دارد و ادویههایی که استفاده میشود با توجه به ذائقه افراد متفاوت میباشد.
مواد لازم:
نخود ۴۰۰ گرم (۲ پیمانه)
آب به قدر ضرورت
بکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک به قدر ضرورت
مرچ سرخ (فلفل قرمز) به قدر ضرورت
چتنی ۱ قاشق چایخوری
گشنیز به قدر ضرورت
طرز تهیه:
نخودها را از شب قبل در آب جوش خیس کنید، سپس آنها را در دیگ بخار ریخته و با ۵ پیمانه آب، نصف قاشق چایخوری بکینگ پودر مخلوط کرده و به مدت ۲۰ دقیقه بپزید.
پس از ۲۰ دقیقه نخودها را در ظرفی بریزید و کمی نمک، مرچ سرخ (فلفل قرمز)، چتنی (سس ترکیبی از فلفل سبز، گوجه، سیر، سرکه، نعنا و نمک) و گشنیز خرد شده روی آن اضافه کرده و اگر دوست داشتید با سرکه میل کنید.