مهدی طالبی گفت: تاکنون برای ۲۸ هزار و ۷۳۵ مشترک دیماندی محدوده شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، کنتورهای هوشمند فهام نصب شده است که امیدواریم این تعداد تا پایان سال جاری به ۳۰ هزارکنتور برسد.
به گفته او، کنتورهای هوشمند به عنوان راهی برای رصد میزان مصرف مشترکان، برای بیش از ۸۱ درصد از مشترکان دیماندی و برای ۱۰۰ درصد از مشترکان کشاورزی نصب و راه اندازی شده و در آینده نزدیک کنتورهای هوشمند برای همه مشترکان نصب خواهد شد تا مدیریت بار و متعادلسازی مصرف برق استان به صورت کامل، تحقق یابد.
این مقام مسئول، متعادل سازی مصرف، فراهم شدن بستر اصلاح الگوی مصرف، رصد دقیق میزان مصرف برق مشترکان را از جمله مزیتهای نصب کنتورهای هوشمند برشمرد.
او گفت: کنتورهای فهام به صورت آنلاین کار قرائت و کنترل پذیری انشعاب برق مشترکان را انجام داده و سبب ارتقای بهره وری و کاهش تلفات انرژی میشوند.
مدیر دفتر نظارت و کنترل لوازم اندازه گیری نیزدر ادامه نصب کنتورهای هوشمند فهام را از جمله اقدامات موثر در اصلاح رفتار مشترکان پرمصرف و وکنترل بار شبکه برق دانست.
عبدالرضا اکبری گفت: با توجه به ابلاغ بند " د" تبصره ۱۵ قانون بودجه، شرکت توانیر به صورت گسترده عملیات تبدیل کنتورهای مکانیکی و دیجیتالی به کنتورهای هوشمند فهام را آغاز نموده است و پیش بینی میشود ظرف چند سال آینده کلیه کنتورهای برق موجود در کشور به کنتور فهام تبدیل شود.
او، رویت پذیری و کنترل پذیری کنتورهای برق مشترکان را از جمله اهداف مهم این طرح عنوان کرد و گفت: اجرای این طرح همچنین میتواند مزیتهایی چون: کاهش هزینههای قرائت و توزیع، کنترل بار مشترکان پرمصرف و کاهش خاموشیهای ناشی از کمبود تولید نیرو را در پی داشته باشد.