سید احسان عسکری گفت: به منظور ترویج و استفاده از گیاهان دارویی استان چندین برنامه در دستور کار است.
او می گوید: در زمینی به مساحت حدود سه هکتار گیاهان دارویی مختلف از جمله آنغوزه، باریجه، نرگس، موسیر، زعفران و غیره کشت شده تا برای تکثیر این گیاهان از آن استفاده شود.
به گفته معاون اقتصادی استاندار کهگیلویه و بویراحمد، برای فرآوری این گیاهان نیز شرکت دارویی زرد بند (سینره) مشاوره های لازم را انجام می دهد.
عسکری گفت: یک شرکت گیاهان دارویی نیز در بخش امامزاده جعفر نیز در حال احداث است.
او می گوید: پیشرفت فیزیکی این طرح افزون بر ۷۰ درصد است.
معاون اقتصادی استاندار گفت: همچنین کشت گیاهان دارویی در زمین های کوهپایه ای و حاشیه ای روستاها ( مراتع به مقدار هزار هکتار) در دستور کار قرار گرفته است.
کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی یکی از متنوعترین استانهای کشور درزمینه تولید گیاهان دارویی است.
این استان دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل باریجه، آنغوزه و گزانگبین است که به وفور در ارتفاعات این استان یافت میشود.
بومادران، بیلهر، جاشیر خوراکی، تره کوهی، کلوس، بن سرخ، کارده، آویشن، لاله واژگون، ترنجبین، خارو، خشت، چوش، درمه، برنجاس، کاسنی و سیاه دانه ازجمله گیاهان دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد است.
۹۰۰ هزار هکتار مرتع در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که سالانه در هر هکتار ۱۰۰ کیلو گرم علوفه خشک تولید میشود.
براساس آمار منابع طبیعی در زمان کوچ پاییزی عشایر، حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دام در مراتع این استان تعلیف میکند که باعث فقر و تخریب این سرمایههای طبیعی میشود.