باشگاه خبرنگاران جوان بجنورد - حمید کاظمیان گفت: امسال حدود ۲۴۰ راس بره با میزان ضریب دوقلوزایی ۲۲ درصد تا کنون داشتیم که میزان تلفات ۶ راس بوده و سه راس هم به دلیل مشکلات مادرزادی بوده است.
مدیر ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند کردی شیروان گفت: همزمان با بهبود صفت چند قلوزایی در یک نژاد باید در صفاتی مانند شیردهی، ماندگاری برهها تا سن شیرگیری (صفت بقاء) و ضریب تبدیل و سرعت رشد کار شود که هدف اصلی ایستگاه این موضوع است.
بیشتر بخوانید
او گفت: در اصلاح نژاد برای بهبود ژنتیکی ۲ راهکار آمیخته گری و انتخاب با دامهای برتر است و اصلاح نژاد با انتخاب دامها و طیور برتر از لحاظ ژنتیکی و با کمک روشهای آمیزشیِ مناسب، دام و طیور برتر را ایجاد میکند.
کاظمیان گفت: در برنامههای اصلاح نژاد دام هدف این است که حیوانات دارای ظرفیت ژنتیکی بالاتر از میانگین اجتماع جامعه شناسایی و انتخاب شده و از آنها بهعنوان والدین نسل بعد استفاده شود بدین ترتیب، انتظار میرود که میانگین ظرفیت ژنتیکی نتایج بیشتر از میانگین نسل والدین باشد.
گوسفند نژاد کردی یکی از نژادهای گوسفند دنبه دار بوده که هدف اصلی پرورش آن تولید گوشت است که منطقه پراکنش عمده این نژاد خراسان شمالی است و عمدتا به صورت سنتی و عشایری در مراتع پرورش مییابند.
انتهای پیام/د