باشگاه خبرنگاران جوان بجنورد - هم اینک ۳۳۹ واحد تولیدی گلخانه بزرگ مقیاس، متوسط و کوچک در سطح استان وجود دارد که از این سطح سالانه ۱۷ تا ۲۰ هزار تن انواع محصول در فصل و خارج از فصل تولید میشود.
کشاورزان نیز در سالهای گذشته متوجه این امر شدند که برای رهایی از مشکلات خشکسالی، کم آبی، فرار از سرما و افزایش تولید به سمت ایجاد گلخانهها رفته اند.
کاهش هزینههای تولید، ایجاد اشتغال کنترل محصول از نظر آفات و بیماریها از دیگر مزایای ایجاد گلخانهها است.
با توجه به اعتبارات شناور از بند الف تبصره ۱۸ حدود ۵۵ میلیارد تومان طرح به بانکها معرفی کرده ایم تا بهره برداران این فضاها را در استان ایجاد کنند.
کشاورزی در فضای باز درجه مکانیزاسیون افزایش یافته است، اما در گلخانهای نیروی انسانی بیشتر به کار گرفته میشود.
با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگی هم اینک چارهای جز به سمت فعالیت در فضاهای کنترل شده نیز نداریم و ایجاد گلخانهها میتوانند در شرایط کم آبی، سرما و خشکی به تولید کمک کنند.
ایجاد گلخانه میتواند امید را به آنان برگرداند چرا که محیط بسته قابل کنترل است و آن را از ریسک پذری خارج میکند و به حداقل میرساند.
میزان مصرف آب در تولید گلخانهای ۹۰ درصد راندمان دارد که به شدت مصرف آب را کاهش داده و نسبت به دیگر انواع کشت به ۱۰ درصد آب نیاز دارد.
افزایش بهره وری منابع و عوامل تولید کشاورزی به ویژه آب، افزایش کمی و کیفی تولیدات گلخانه ای، افزایش صادرات محصولات گلخانهای و ایجاد اشتغال پایدار را دیگر اهداف گسترش گلخانهها عنوان کرد.
انواع صیفی و سبزی، گیاهان خوراکی و دارویی، انواع گیاهان زینتی و انواع نشاءها در گلخانههای این استان تولید میشود.
به دلیل اینکه گلخانهها واحدهای ثابتی هستند و میزان دما، رطوبت و سایر فاکتورها قابل مدیریت است میتوانیم در خارج از فصل نیز کشت محصول داشته باشیم که بسیار صرفه اقتصادی نیز دارد.
انتهای پیام/ه