باشگاه خبرنگاران جوان - آقای دلخوش پیشتر در صحن علنی مجلس گفته بود عشقی، رئیس سازمان بورس، این سازمان را عشقی اداره میکند.
نمایندگان مجلس امروز در نشست دیروز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۱ پیشنهاد واگذاری سهام برخی بنگاههای دولتی در بازار بورس را بررسی کردند که رأی موافق نداشت.
۵ آبان ماه امسال کمیسیون اقتصادی مجلس گزارشی را از وضعیت بازار سهام و عملکرد سازمان بورس و اوراق بهادار و وزارت امور اقتصادی و دارایی در نشست علنی داد.
پس از ریزش قابل توجه بازار سرمایه در نیمه دوم مردادماه ۱۳۹۹، سرمایهگذاران بورس که با دعوت برخی مسئولان دولتی و حکومتی وارد این بازار شده بودند، سرمایهشان را از دست دادند و نارضایتیهای اجتماعی را به وجود آورد.
کمیسیون اقتصادی گزارش داداین ریزش قابل توجه در بازار سرمایه، به علت «ارسال علامت نااطمینانی به بازار، ناشی از ناهماهنگی دستگاههای مجری در عرضه سهام صندوق دوم دولتی(مشخصاً وزارت اقتصاد و وزارت نفت) و نیز نقشآفرینی سرمایهگذاران حقوقی» رخ داده.
این ریزش بازار سرمایه در فاصله یک ماهه موجب شد نزدیک ۴۵۰ هزار واحد از شاخص کل اصلاح شود.
یک هفته بعد، نمایندگان مجلس موافقت کردند از سازمان بورس و اوراق بهادار تحقیق و تفحص شود که در آن، «وزیر امور اقتصادی و دارایی، اعضای حاضر در جلسه شورای عالی بورس و اوراق بهادار به جز عضو ناظر مجلس شورای اسلامی، اعضای هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار» به عنوان متخلفان وضعیت بورس شناخته شدند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت «شاخص بورس تهران که پارسال از ۲ میلیون واحد هم فراتر رفته بود، بیش از ۳۰ درصد سقوط کرد و ۷۰ میلیارد دلار سرمایه مردم آب شد.»
آقای غلامرضا مرحبا گفت در بازار سرمایه «یک شرکت کاغذی با سرمایه ۲۰۰ میلیارد تومانی ثبت و به قیمت ۳۲۰۰ میلیارد تومان به مردم فروخته شد.»
او گفت «باید مشخص شود آیا دولت به دنبال رفع کسری بودجه در این بازار بوده یا خیر. آنچه مسلم است افرادی که سال گذشته وارد بورس شدند، به دولت اعتماد کردند و بر اساس برآوردها ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه ملت در این بازار از بین رفته.»
انتهای پیام/