باشگاه خبرنگاران جوان یاسوج - علی معتمدیپور گفت: حدود ۳۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که از این مقدار ۲۰۰ هزار هکتار قابلیت تبدیل از دیم به آبی را دارد.
او گفت: به منظور افرایش تولید در واحد سطح زمینهای کشاورزی و بهبود درآمدزایی برای کشاورزان و کاهش مصرف، صرفه جویی در مصرف آب تاکنون ۳۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد به شبکه آبیاری نوین و یا کانال کشی استاندارد مجهز شده اند.
معتمدیپور با بیان اینکه در طرح شبکه آبیاری نوین، کشاورزان تنها ۱۵ درصد هزینه اجرای این طرح در زمینهای کشاورزیِ خود را پرداخت میکنند گفت: ۸۵ درصد هزینه باقی مانده اجرای طرح آبیاری نوین اعم از قطره ای و بارانی از طرف دولت پرداخت میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: با توجه به استقبال خوب کشاورزان از اجرای طرح نوین آبیاری و افزایش اجرای این طرح در اراضی کشاورزی، کهگیلویه و بویراحمد سومین استان کشور به نسبت اراضی کشاورزی در زمینه مجهز شدن به شبکه آبیاری نوین است.
او گفت: امیدواریم با همکاری بهره برداران و کشاورزان اجرای این طرح در زمینهای کشاورزی استان توسعه یابد.
معتمدی پور گفت: کاهش هزینههای ناشی از نیروی کار برای آبرسانی در زمینهای کشاورزی، امکان آبرسانی یکنواخت به همه نقاط زمین و مناطقی با شیب نامناسب، کنترل میزان آب رسانی، کاهش آب مصرفی و کود دهی کامل کنترل شده با استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار از جمله مزایای تجهیز اراضی کشاورزی به روشهای نوین آبیاری است.
انتهای پیام/س