وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: بالغ بر ۵۳ درصد احکامی که ما در برنامه هفتم پیشرفت داریم به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم به حوزه فناوری و زیرساخت گره‌خورده است.

 سیدستار هاشمی در نشست شورای اداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص ملی تا پایان برنامه هفتم توسعه باید به ۱۰ درصد برسد، اظهار کرد: اهمیت نقش فناوری و زیرساخت‌های ارتباطی در توسعه اقتصادی و اجتماعی بر هیچ کسی پوشیده نیست و دولت وفاق برای توسعه و تقویت این بخش و تحقق سهم ۱۰ درصد در تولید ناخالص داخلی دغدغه دارد.

هاشمی با اشاره به برنامه هفتم توسعه به عنوان یک میثاق ملی ابراز کرد: وقتی این برنامه را ورق می‌زنیم، یک موضوعی که به‌شدت خودش را نشان می‌دهد، نقش جدی حوزه فناوری و نوآوری در جای‌جای این سند مهم و حیاتی و سرنوشت‌ساز برای کشور است. بالغ بر ۵۳ درصد احکامی که ما در برنامه هفتم پیشرفت داریم به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم به حوزه فناوری و زیرساخت گره‌خورده است.

وی خاطرنشان کرد: امروز زیست در هیچ حوزه‌ای و در هیچ بخشی بدون ارتباطات میسر نیست، مگر می‌شود راجع به فضای اقتصادی کشور صحبت کرد بدون توجه و تمرکز بر ظرفیت‌های بی‌بدیل فناوری؟ مگر می‌شود راجع به گردشگری و بوم‌گردی صحبت کرد و زیرساخت‌ها را از نظر دور پنداشت؟ مگر می‌شود راجع به کسب‌وکار صحبت کرد و راجع به زیرساخت ارتباطات صحبت نکرد.

هاشمی، اقتصاد دیجیتال را مبتنی بر اقتصاد مقاومتی و دانایی‌محور و دانش‌بنیان دانست و ادامه داد: واقعیت امر طبق بررسی‌های میدانی جوانان استان با فضای بازار و فضای حاکم بر اقتصاد ملی آشنا نبودند و این باعث می‌شود که بعضاً شاهد سعی و خطا در این مسیر باشیم. به همین دلیل است که بنده به همکارانمان در همراه اول مأموریت دادم که بلافاصله مجموعه‌ای از بهترین‌های کشور را مأموریت دهند تا در استان کهگیلویه و بویراحمد حضور پیدا کنند.

وزیر ارتباطات همچنین به وضعیت زیرساخت‌های ارتباطی استان اشاره کرد و گفت: در برخی روستا‌ها و در بخشی از جاده‌های استان کهگیلویه و بویراحمد کماکان مسائلی داریم.

هاشمی ادامه داد: آن چیزی که ما با همکارانم عهد بستیم این است که ارتباط را، ارتباط حساب نکنیم، مگر آنکه رضایت مردم در آن باشد، چون اگر جز این باشد، ارتباطی که فرد ناچار باشد که برای دسترسی به آموزش برای حضور در کلاس درس بر فراز تپه‌ها و ساختمان قرار بگیرد، این‌که ارتباط نیست. شاید نبودنش بهتر باشد؛ فلذا بحث کیفیت آن چیزی است که عهد ما و همکارانمان هست و امیدواریم ان‌شاءالله با برنامه‌ریزی که در این سفر انجام شده، ارتباط باکیفیت را برای مردم به ارمغان بیاوریم. همه بسترساز شکل‌گیری اقتصاد و طبیعت اشتغال خواهد بود.

وی همچنین به توسعه زیرساخت ثابت اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که در لایه زیرساخت ما به بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، مأموریت دادیم، بحث کمک به توسعه زیرساخت و ایجاد دومین مرکز پیست زیرساخت در استان است.

هاشمی ادامه داد: اگر ما می‌خواهیم در این‌خصوص با نگاه رباینده و تمرکز بر فناوری‌های نوین، مشخصاً هوش مصنوعی، گام برداریم، حتماً نیاز داریم که شاهراه ارتباطی استان با استان‌های هم‌جوار به‌صورت جدی تقویت شود و این هم یکی از موضوعاتی است که ان‌شاءالله ما خدمت شما عرض می‌کنیم و عهد می‌کنیم و امیدواریم در عمل هم به این عهدمان جامه عمل بپوشانیم.

وی در ادامه به سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در استان اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان در چندماه اخیر با هدف اتصال ۲۸ روستا به اینترنت پرسرعت در استان سرمایه‌گذاری شده و ۷۷ روستای دیگر نیز در دستور کار است.

هاشمی با تأکید بر نیاز به همکاری و همدلی برای توسعه زیرساخت‌های ارتباطی کهگیلویه و بویراحمد، اظهار کرد: ما برای تأمین منابع در راستای توسعه زیرساخت‌های ارتباطی استان و همچنین اقتصاد دیجیتال مشکلی نداریم و حتماً با اولویت تأمین می‌کنیم. به‌عنوان مثال، در بحث توسعه فیبر نوری که واقع در شاخص ثابت نیاز به یک جهش داریم در استان، به‌ازای هر ۱۰۰ کیلومتری که اجرا شود، ما ۲۰۰ کیلومتر تأمین منابع می‌کنیم، ولی ۱۰۰ کیلومتر «تپ» در استان بایستی اتفاق بیفتد. حفاری انجام شود و اتصال به کسب‌وکار‌ها و منازل شکل بگیرد.

منبع:تسنیم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.