باشگاه خبرنگاران جوان - کشورهای عضو اتحادیه آفریقا در نشست سران این کشورها در آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی به اتفاق آرا، عضویت ناظر رژیم صهیونیستی را در این اتحادیه به حال تعلیق درآوردند.
بر اساس گزارش المیادین، این اتحادیه همچنین برای بررسی این طرح کمیتهای متشکل از هفت کشور آفریقایی از جمله الجزایر تشکیل داد.
در ماه ژوئیه، وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که ادماسو العلی، سفیر این رژیم در اتیوپی، استوارنامه خود را به عنوان عضو ناظر به اتحادیه آفریقا تقدیم کرده است. رژیم صهیونیستی پیشتر در سازمان وحدت آفریقا به عنوان ناظر فعالیت داشت، اما پس از انحلال سازمان وحدت در سال ۲۰۰۲ و جایگزینی آن با اتحادیه آفریقا، تلاشهایش برای بازگشت به این وضعیت طی دو دهه ناکام مانده بود.
در همین راستا نعیم جناح، مدیر اجرایی مرکز آفریقا-خاورمیانه مستقر در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی میگوید: «با گذشت بیست سال از تشکیل اتحادیه آفریقا، اولین موضوعی که اعضای این سازمان را به طور جدی دچار تفرقه کرده، مسئله اسرائیل است. صرف نظر از هر تصمیمی که در اجلاس آتی سران اتحادیه آفریقا در این باره گرفته شود، اتحادیه آفریقا دیگر وحدت و همبستگی همیشگی خود را نخواهد داشت.»
مناقشه بر سر این موضوع در ماه ژوئیه و مشخصا زمانی آغاز شد که موسی فکی محمد، رئیس کمیسیون آفریقا با وضعیت ناظر تل آویو در این سازمان که ۵۵ کشور آفریقایی در آن عضویت دارند، موافقت کرد.
با این وجود الجزایر به همراه دیگر کشورهای آفریقایی تلاش کردند موضوع عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا به عنوان عضو ناظر را به حالت تعلیق درآورند.
در همین جهت اسماعیل دبش، استاد روابط بین الملل در دانشگاه الجزایر اعلام کرده است بسیاری از کشورهای بانفوذ آفریقایی با موضع الجزایر در خصوص مخالفت با عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا موافق هستند. بدون شک الجزایر نقش مهمی برای آگاه کردن کشورهایی بازی میکند که ممکن است ملاحظاتی در این خصوص داشته باشند. الجزایر به آنها میگوید مسئله فقط به فلسطین مربوط نیست بلکه به خود آفریقا نیز مربوط است.
انتهای پیام/