مدیرکل انتقال خون استان اصفهان گفت: در استان اصفهان ۱۰ نفر خون نادر بمبئی دارند که از این تعداد پنج نفر اهداکننده خون هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان - علی فتوحی گفت: سالانه بیش از ۱۵۰ هزار نفر برای اهدای خون مراجعه می‌کنند و از این تعداد حدود ۱۳۰ هزار نفر موفق به اهدای خون می‌شوند. از ۱۳۰ هزار مراجعه اهداکنندگان خون، حدود ۲۵۰ تا ۲۶۰ هزار فرآورده تهیه می‌شود و به مصرف بیمارستان‌ها و بیماران خاص می‌رسد. ۵۶ تا ۵۸ درصد اهداکنندگان خون استان اصفهان، اهدا کنندگان مستمر خون هستند و تلاش‌ها در جهت افزایش این درصد است.

جذب اهداکنندگان بار اولی به خصوص جوانان و خانم‌ها حائز اهمیت بالایی است. خانم‌ها سه درصد اهداکنندگان خون استان اصفهان را تشکیل می‌دهند که این عدد در جهان و سایر استان‌ها بیشتر است. ذخایر خون باید هفت روز باشد، اما در حال حاضر ذخیره خون استان اصفهان کمتر از سه روز است. در شرایط فعلی تا حدودی از شدت شیوع کرونا کاسته شده است، اما علاوه بر نیاز دائمی مصرف کنندگان ذخایر خونی، برای جراحی‌های الکتیو نیز از ذخایر خونی استفاده می‌شود و نیاز به مراجعه بیشتر اهداکنندگان از همه گروه‌های خونی وجود دارد.

فتوحی می‌گوید در حال حاضر بیشترین اهداکنندگان خون در محدوده سنی ۲۵ تا ۳۵ سال افزایش یافته و برای متصور شدن آینده‌ای خوب برای اهدای خون، باید تلاش بر ترغیب اهداکنندگان جوان باشد.

اوگفت: در استان اصفهان ۱۰ نفر خون نادر بمبئی دارند که از این تعداد پنج نفر اهداکننده خون هستند و در زمان نیاز سریعاً درخواست به آن‌ها صادر شده و افراد اقدام به اهدای خون می‌کنند. خون‌های نادر به خون‌هایی اطلاق می‌شود که آنتی‌ژن متفاوت‌تری نسبت به سایر گروه‌های خونی دارند و معروف‌ترین آن‌ها گروه خونی بمبئی است.

به گفته مدیرکل انتقال خون استان اصفهان خون‌های ذخیره شده در شرایط عادی دوره انقضای خاصی دارد و به همین علت خون‌های نادر از افراد اهدا کننده برای نگهداری گرفته نمی‌شود و به محض نیاز افراد اهدا کننده در لحظه اقدام به اهدای خون می‌کنند، اما در تهران بانک خون نادر وجود دارد که تا سال‌ها قادر به نگهداری خون‌های نادر به صورت منجمد است.


انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.