احمد راستینه عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو باشگاه خبرنگاران جوان، درباره محدود شدن غربالگری در طرح جوانی جمعیت و خانواده گفت: محدود کردن شدید غربالگری در قانون جوانی جمعیت و خانواده که منجر به تولد نوزادان با معلولیت شدید بشود، کاملا دروغ و کذب محض است.
اشرف سماوات رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت هم پیشتر در این باره گفته بود: ماده ۵۳ قانون جوانی جمعیت به بحث غربالگریها میپردازد و به شدت آن را محدود میکند تا حدی که میتوان گفت آنها را حذف میکند. اساسا غربالگری بیماریهایی که منجر به تولد نوزاد با بیماری صعبالعلاج میشود در طرح منع شده و به علاوه پزشکان و کارکنان بهداشتی نیز مکلف به توصیه به غربالگری نیستند. در این شرایط اگر پزشک یا کارکنان نظام سلامت غربالگری را توصیه نکنند و در نهایت نوزادی با بیماری صعبالعلاج متولد شود، خانواده نوزاد نمیتواند این موضوع و عدم توصیه پزشک را پیگیری کند.
راستینه توضیح می دهد: در این قانون تلاش شده استانداردهای بین المللی و جهانی برای انجام غربالگری به طول کامل رعایت شود و تاکید شده که غربالگری در یک بازه زمانی باید اختیاری باشد ولی در یک بازه زمانی دیگر باید برای حفظ سلامت مادر و جنین الزامی باشد.
رئیس اداره ژنتیک وزارت بهداشت همچنین تاکید کرده که ماده ۵۶ طرح جوانی جمعیت نیز قانون سقط درمانی سال ۱۳۸۴ را نسخ میکند و این در حالی است که قانون سقط درمانی بر گرفته از استفتائات، ولی فقیه بوده و به تایید شورای نگهبان رسیده است. ماده ۵۶ این قانون عملا سقط را محدود به موارد کشنده بیماریها کرده و موارد با درمان بسیار سخت را که نوعا موجب حرجاند حذف کرده است. بدین ترتیب بحث حَرج را پیچیده کرده و حق انتخاب به دنیا نیاوردن نوزاد با ناهنجاری با درمانهای با صعوبت را از مادر گرفته است.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح می دهد که در خصوص سقط جنین قانون شفاف و روشنی داریم که بر اساس تشخیص پزشک و اثبات ضرورت سقط و بر اساس قانون سقط درمانی کارگروه تخصصی برای این مورد تشکیل می شود تا مادر به حصر و حرج نیفتد. قانون جوانی جمعیت و تعالی خانواده در پی متوقف کردن سقط های جنین بی ضابطه و آسیب زا که سلامت مادر را به شدت به خطر می اندازد و هم با فرهنگ دینی و اسلامی ما مطابقت ندارد و به دنبال نظام مند کردن آن در پی دستور العمل های پزشکی است.
انتهای پیام/
دوستم با یکی صیغه کرد و بعد از مدتی خانم باردار شد (سپس فکر کنم قبل از زمان مقرر اسلامی سقط کرد )حالا اگه سقط نکرده بود و دسترسی به قرص نداشت یا لوازم جلوگیری از بارداری که داروخانه ها میفروختند نباشد دوست من الان با تفاوت سنی فکر کنم بالای 10 سال پدر بود . حواستان نیست دارید چکار میکنید حداقل سقط رو برمیدارید" لوازم جلوگیری از بارداری " را برندارید
اینا قدر نمی دونن متاسفانه
پنجم هزینه نوزاد ششم هزینه کودکستان هفتم هزینه مدرسه دولتی یا خصوصی هشتم آدم های بیکار بی دست پا چون ما درجامعه یک آدم های داریم معتاد بیکار ولی زن و بچه دار بیکار هیچ درامدی ندار
سوال میکنی این بیکار از کجا خرج مخارج از پدر یا مادر اما پدر و مادر خود مشکلاتی دارن این آدم های که اشاره کردم قابل شناسای هست یا نه کشور کوچک نیست و ایران بزرگ
تو وضع فعلی با این قانون فرزند آوری خیانت به بشریت هست
فقط دنبال تبلیغ و نمایش صحنه هستیم ، در صورتی که اصلا بدنبال حال و اینده نیستیم ، متاسفانه زندگی شده فقط زنده ماندن و هیچ.
اشکال کار از نحوه کار کردن متولیان امور مملکت بودن ، که بخاطر نالایقی و بی کفایتی کار مردم را سخت کردن و الان هم اینگونه شده.
یعنی پدر و مادرانی که فرزندان معصوم خودشان را با دستان خودشان می کشند!
مخصوصا اگر بعد از 4 ماهگی باشد جنایته و باید تحت پیگرد قرار بگیرند !