مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: برای جلوگیری از حرکت شن‌های روان ۷۰ کیلومتر پروژه با اعتباری بالغ بر ۳میلیارد تومان اجرا شده است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، مهدی رجبی زاده مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در حاشیه بازدید از اجرای پروژه بادشکن غیرزنده در بخش نگین کویر فهرج گفت: یکی از پروژه‌های مهم و ارزشمندی که در فعالیت‌های بیابان زدایی، منابع طبیعی استان از آن استفاده می‌کند پروژه بادشکن‌های غیر زنده است که یکی از ویژگی‌های آن این است که سازگار با محیط زیست بوده و از مصالح بومی مانند شاخ و برگ‌های خرما استفاده می‌شود.

او افزود: ما در سال جاری جهت اشاعه‌ این تکنیک که تاثیر بسیار زیادی در کاهش حرکت شن‌های روان و فرسایش بادی دارد ۷۰ کیلومتر در شرق استان پروژه اجرا کردیم که برای اجرای این پروژه ۳میلیارد تومان هزینه صرف شده است.

او گفت: در روستای حسین آباد خدابنده و حسین آباد سرجنگل ۱۰ کیلومتر پروژه بادشکن غیر زنده اجرا شده که با صرف اعتباری بالغ بر ۴۵۰ میلیون تومان روستا‌های پایین دست و باغات این منطقه را از خسارات هجوم شن‌های روان حفظ کند.

او تاکید کرد:همچنین مکمل اجرای این پروژه در پایین دست پروژه تله‌های رسوبگیر را اجرا کردیم که نقش کاهش سرعت باد و حرکت شن‌های روان را دارند.

رجبی زاده بیان داشت: این پروژه‌ها هم سازگار با محیط زیست و هم با مصالح بومی  و عمدتا توسط افراد محلی بعنوان پیمانکاران محلی اجرا می‌شود امیدواریم بتوانیم برای این پروژه‌ها بیشتر اعتبار بگذاریم و گسترش پیداکنند.

همچنین حجت الاسلام موسی غضنفرآبادی نماینده مردم شهرستان‌های بم، فهرج، ریگان و نرماشیردرمجلس در حاشیه بازدید از اجرای طرح بادشکن غیر زنده منابع طبیعی در بخش نگین کویر فهرج گفت: در زمینه قیر امسال اعتباری در حدود ۱۴۵میلیارد تومان برای ظرفیت هزار هکتار مالچ پاشی برای شرق استان  در فهرج و ریگان اختصاص یافته است که با اجرای پروژه مالچ پاشی بنظر می‌رسد با اجرای امروزه مالچ پاشی ریزگرد‌ها و هجوم شن‌های روان کاهش پیدا خواهد کرد.

در این بازدید حجت الاسلام رضا آقاملایی امام جمعه شهرستان، امیرباقری زاده فرماندار شهرستان فهرج و جمعی از مسئولین نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.